22 Nisan 2019 Pazartesi

Eşcinsellik yoksa, oğlumun da bedensel erkekliği tamsa, travestilik özentidir!


Annesine açılmaya karar veriyor. Neden? O bir mülteci, kendini transseksüel olarak tanımlayan. Yeri geliyor erkek kılığında dolaşıyor, yeri geliyor kadın kılığında. Ama yerleştiği ülkede ameliyatla kadınlığa geçeceğini söylüyor. Bu arada zaten hokka kadar küçük olan burnunu, manasızca nokta kadar küçülttü. Çünkü travestilerde toplumsal cinsiyete uygun şeklde minyon kadın olma sevdası mevcuttur. Annesine açılma sebebine gelince... Tabiki de insan yakınları tarafından kabul edilmek ister ama bir de madolyanın öteki yüzü var. Ya işler umduğu gibi gitmezse, ya mülteci olarak bulunduğu Türkiye'den iltica edemezse... Eğer geri dönmek zorunda kalırsa İran'a, yakın çevresine kendini şimdiden kabul ettirme isteği... Annesi kabul etmemiş tabi. Çünkü annesi onun bir erkek olduğuna inanmış. Çünkü onun bedensel ve işlevsel olarak erkekliğinden şüphesi yok ve onun kadın olma isteğini bir özenti olarak görüyor. İranda iken kadın kılıklı biriyle dolaşıyordu, ona özenmiştir diyormuş. Bu sefer travesti arkadaşımız, annesine, ben sana yalan söyledim demiş kabul ettiremeyince. Annesi tabiki de inanmamış yalan söylediğine. Çünkü annesi Türkiye'de olmuyor iken giydği ve sakladığı kadın kıyafetlerini bulmuş annesi. Arkadaşımın sevgilisinin elbiseleri lafını da yutmamış annesi (Arkadaşım dediği de aslında kendi sevgilisi). Annesi memleketine dönüyor ama aklı çocuğunda kalıyor ve travesti arkadaşımızın (sevgilisi dışındaki)eşcinsel arkadaşına tembihde bulunuyor, çocuğuma göz kulak ol diye. Annesi, sevgilisini de sadece sosyal erkek arkadaşı olarak biliyor
İran'da biliyorsunuz eşcinsellik diye bir şey kabul edilmiyor. Ya transseksüel kadın olacaksın, ya da heteroseksüel erkek gibi. Aklıma şu da gelmiyor değil. Transseksüellik devletin kendi eliyle yaptırılıyorsa resmi olarak, o zaman bu fırsat neden değerlendirilmiyor. Eşcinsel değilsen, ameliyatını ol-bedensel geçişini yap, ondan sonra çıkış yap İran'dan.
Annesinin de, İran'da yaşadığı için eşcinsellik olarak bir şey olmadığına koşullandığına ve oğlunu bedensel olarak normal gördüğüne göre, oğlunun erkekliğini beden üzerinden tesbit ve tescil etmesi kaçınılmaz.
Not: Haftalık toplantılarımızdan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder