17 Ocak 2019 Perşembe

Ne Emel Aydan ne de Bülent Ersoy, LGBTİ'nin öncülerinden olamaz!

Mutlu transseksüellik yoktur; pişman transseksüellik vardır(Cover)!


Transseksüelliğin eşcinsel hakları aktivizmiyle veya quuer'le alakası olamaz. Onların-transseksüellerin tek hedefi homofobilerinden kurtulmak için bedensel geçişlerini gerçekleştirerek heteroseksizme yamanmak!


Ä°lgili resim

Bu anlamda Bülent Ersoy'un falan eşcinsel hakları mücadelesi veya queer'likle bağlantısı direkt olarak yoktur; ancak insani mana da haksızlığa karşı bir tepkisi olabilir; buna da bir kere şahit olmuşumdur Popstar yarışmasında. Onun dışında söylemleri zaten homofobiye dairdir. Çünkü sürekli kadın olduğunun altını çizmektedir. O zaman eşcinsellik nedir diye sormak gerekir? Cevabı zaten ya "eşcinsellik yoktur" veya "yanlış bir şeydir"e tekabül edecektir transseksüelikten bağımsız bir eşcinsellik olmayacağı için. Çünkü eşcinsellikle transseksüellik aynı şeydir. İkisi de erkek bedeninde doğmuştur, ikisi de biyolojik olarak erkek olanlardan hoşlanmaktadır; farkı ise, birisinin doğasıyla-kimliğiyle-eşcinselliğiyle barışık olması, transseksüel tabirlinin ise homofobisinden dolayı yanlış bedende doğduğunu iddia etmesidir. Bu şu demektir; doğa yanlış yarattı; böyle bir şey olabilir mi; bu şu demeye de gelmektedir; eşcinsellik bir hastalıktır, biz de orjinal bedenimize geçerek sağlıklı olmaya çalışıyoruz. Bakınız, altını çizerek tekrar söylüyorum; bir eşcinsel ve transseksüel tabirli aynı duygu ve dürtüler içsersindedir. Eşcinsel hayatla-doğasıyla barışıktır, transseksüel tabirli toplumsal cinsiyete inanmaktadır kapasitesizlikten ve çocukluktan itibaren heteroseksizmi, toplumsal cinsiyeti ve de homofobiyi içselleştirmekten. Bunu onlara anlatamazsın; çünkü anlayacak olsalar, bu kadar kendileriyle savaşmazlar. Oysa mutlu transseksüellik yoktur; pişman transseksüellik vardır. Çünkü biz ne için varız hayatta; kendimizi gerçekleştirmek için; bir transseksüel kendisini ne cinsel manada, ne de bir heteroseksüelle duygusal manada gerçekleştirebilir; çünkü erkek geçinen gizli eşcinseller dışında kimse onlara dönüp bakmaz ki; ancak transseksüel olduğunu anlayamayacak salak birisi varsa, bir kereliğine yutabilir en fazla.
Bu cover yazı nereden çıktı derseniz, çünkü milyonlarca kez aynı cümlelerimi tekrar ediyorum, çok satıyor ne yapayım!:), Onedio sitesi trans Emel Aydan için LGBTİ öncülerinden demiş de. LGBTİ öncüsü olmak ne demek; bedensel geçiş ameliyatını olmak demek mi? Eşcinsel dışındakiler de gerçekten "bizler"in tek derdimizin kendimizi sadece duygusal veya cinsel manada gerçekleştirmek olduğunu mu sanıyor? Bakınız, biz sırf cinsel yönelimimizden dolayı ayrımcılığa ve şiddete maruz kalıyoruz, nefret cinayetine kurban gidiyoruz; biz heteroseksüeller gibi eşit ve özgür bir şekilde insanca yaşamanın derdindeyiz; cinsellik veya duygusallığımız en önceliğimiz değil. Siz sırf heteroseksüleliğinizden dolayı ayrımcılığa maruz kalıp öldürüldünüz mü? Her gün yaşadığımız indirekt homofobiyi hiç hesaba katmıyorum bile.

Rol arkadaşlarının bile trans bir kadın olduğunu kolay kolay fark etmediği, izleyicinin arzu nesnesine dönüştürdüğü Emel Aydan, sinema tarihimizdeki LGBTİ öncülerinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder