15 Ocak 2019 Salı

EYT 3. KEZ REDDEDİLDİ! 4. DE SIRA BİZDE!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda TBMM’ye sunduğu kanun teklifi reddedildi. RYT davası için boş işler diyen AKP'den Denizli Milletvekili Cahir Özkan önergeye karşıtlığının başını çekti. Seçimlerde inceden inceden vereceğimiz oylarla bir ayar bulacaktır bu karşıtlık. Önergenin kabul edileceğini saatlerce ekran başında bekleyip bir kez daha umutlarımla oynanması, vatandaşın, AKP'nin zerre umrunda olmadığı bir kez daha gözler önüne serdi. Bozuk plak gibi öğrendiklerini tekrar ettiler; neymiş yasayı onlar çıkarmamış, şu anki yasayla Avrupa düzeyinde bir emeklilik sağlanacakmış da... Oysa '99 yılında alınan bu kararıi 2000 küsurda mi ne HDP'den Filiz Kerestecioğlu'nun dediğine göre mecliste tekrar omaylayan AKP imiş. CHP'den Engin Altay'a bizleri çok güzel ve içten savunduğu için, önergeyi veren Niğde Miletvekili Fethi Gürer'e samimiyetinden dolayı, bizleri destekleyen Saadet Partisinden Cihangir Aslan'a, TİP'ten Erkan Baş'a, İyi Parti'den de bir kişi söz aldı sanırsam ama dikkatimden kaçtı ÇOK TEŞEKKÜRLER...
GERÇEKTEN ŞOKLAR İÇERSİNDEYİM AKP'NİN MİLLETİN VEKİLLEİRNDNE DEĞİL DE, BİR KİŞİNİN SÖZÜYLE HAREKET EDEN KİŞİLER OLMASINDAN DOLAYI. BİR TANENİZ DE Mİ DE FARKLI DÜŞÜNCESİNİ DİLE GETİREBİLECEK BİR ÖZGÜVENE SAHİP OLAMAZ?
Önergenin geçmemesi belki de demokrasi adına hayırlıdır. Önerge geçseydi bir çok #EYT'li AKP veya MHP'ye oy verecekti;şimdi vermeme ihtimali mevcut. Hoca Nasrettin bindiği dalı kesti anlayacağınız!
Bu arada önergenin tartışıldığı esnada, EYT'lileri temsil edilen grubun Meclis'e alınmaması, CHP'nin ısarrıyla alınmas, sonra bu grubun salondan çıkartılmak istenmesi, sonra CHP'nin bu durumun hukuk dışı olduğunu söylemsiyle tekrar salona alınması, nasıl bir demokrasimizin olduğunun göstergesi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Son üç seçimin 2'sinde HDP'ye, sonuncusunda CHP'ye oy verdim. Filiz Kerestecioğlu'nun #EYT'lileri çok güzel savunmasından dolayı, oyumu tekrar HDP'ye verebilirim. Oyumuz boşa gitmesin diye diye de hiçbir yere varamadık çünkü! CHP'ye verince gene çoğunluk oluşturulamıyor ve siyasetin gidişatı değiştirilemiyor ki. İki kere HDP'ye verince, en azında AKP'nin Meclis'teki sandalyesini düşürüp, farklı bir kesimin Meclis'te temsiline katkı sağşamış oldum.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

Saadet Partisi'ndn Cihangir İslam'a da teşekkürler #EYT'lileri desteklediği için..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

Fethi Gürer, #EYT'lileri tekrar sevindirmey çalıştığın ve çabaların için kocaman teşekkürler...

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

Engin Altay, CHP'ye sen başkan olsan diyorum. O ne güçlü hitabet öyle! Bayıldım valla. Eğer CHP'nin başına geçersen, bırak AKP'ye kafa tutmayı, ne Amerika ne Çin durabilir karşında! Öyle güzel anlattın, öyle güzel ve güven verici savundun ki #EYT'lileri...

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava

İşçi Partisi'nden Erkan Başı da unutmayacağım #EYT'lileri çok güzel savunduğu için, İYİ Parti'ye de teşekkürler...

Fotoğraf açıklaması yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder