7 Mart 2018 Çarşamba

Türkiye'ye eşcinsel hakları gelmez; eşcinseller yüzünden!

Ömür törpüsü Gay'ler!


Dün bir mesaj aldım topluluk sayfamla ilgili olarak. "Eğer bu sayfa üzerinden arkadaşlık kurulamayacaksa, bu sayfanın amacı ne? İnsanları fuzuili yere niye meşgul ediyorsun. Kapat gitsin!" diyor bir kişi.

Hep diyorum ya, eşcinsellik gerçek anlamda bilinmedikten sonra, belden yukarıya çıkamadıkça, eşcinsel hakları diye bir şey olabilir mi, bunun savunusu ne derece başarılı yapılabilir?

Bakınız ben eşcinselliğin cinsel bölümüne falan karşıt değilim, asıl önemli noktası burasıdır ama insan kendini bilmedikten sonra, kimliğini sağlama alıp arkasında durmadıktan sonra, kimliğini sadece belden aşağı kodlarsa, cinsel noktasını ne kadar sağlıklı ve güvenli yaşayabilir ki?

İşimiz zor, yolumuz çok uzun eşcinsellerin kendileri yüzünden. O yüzden önce kendimize bakmalıyız toplumu homofobik olarak suçlamaktan önce.

Sen kendine nasıl bir etiket yapıştırırsan, toplumda sana öyle davranır. Sen eşcinselliğinle barışmazsan, toplumda seni sevmez. Sen eşcinselliğini seviyesizleştirirsen, toplumda seni ahlaksız ilan eder. Sen kendini bilmezsen, toplum da seni tanımaz... Bu, bu kadar basittir.

Bu ülkede eşcinsel olmak değil sorun olan, bilinçli eşcinsel olamamak, eşcinsellerin eşcinselliğini bilmemesidir. Homofobi eşcinsellerin kendi cahilliğinden husul oluyor asıl.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder