23 Ekim 2017 Pazartesi

Lütfen eşcinselliği transseksüellliğe saptırmayalım!

"Kız Halil"in bilinçli eşcinsel yaşamı!


Bildiğim doğruları, ötekinin ötekisi olmayı gururla taşıyarak haykırmaya devam edeceğim.
Transseksüellik bedeniyle barışamamış eşcinsellik, ruhsal bir rahatsızlıktır.
Özellikle eşcinsel olmayıp da bu konuda ahkam kesenler ÇENELERİNİ KAPATSINLAR!
BAKINIZ, ALTINI TEKRAR ÇİZİYORUM; KİŞİ TRANS GEÇİŞ OPERASYONUYLA DAHA ÇOK MUTLU OLACAKSA OLSUN, KİME NE; BU ONUN PSİKOLOJİK YETERSİZLİĞİNİN BİR İKAME DE OLSA BİR TAMAMLAYICIYSA EĞER...
Ama... "Eşcinsellik farklı bir şey, transseksüellik yanlış bedende bir ruh halidir" hikayelerini anlatmayın bana.
Çünkü ben de oyum; ben de kız Halil'im. Hep çocukluğumdan beri kız gibi oğlandım ve bunu beni tanıyan herkes biliyordu.
Evet kendimi kız gibi hissettim hep, erkeklere aşık oldum, onlarla hayaller kurdum, fanteziler yaşadım ergenlik çağımdan önce bile.
Ama kişiliğim, beni bedenimle küsmek yerine hep barışık halde tuttu.
Çocukluğumda zaten bu beden bana ait değil diye bir şey olamaz ki; Büyüdükçe içindeki cinsel kimliği farkediyorsun. Okuyan araştıran bir yapıya sahipsen de daha çocuk yaşlarda farklılığını, eşcinsel olduğunu öğreniyorsun. Evet ben hep merak eden, kurcalayan bir kişiydim ve eşcinselliğin ne olduğunu biliyordum daha hatırladığım kadarıyla ortaokul 1. sınıfta falan... Dünyada bir Zeki Müren, bir ben varım falan zannedip bunalımlara girmedim hiç. Sadece o yaşımda köy yerinde kendimi cinsel olarak gerçekleştirme sıkıntım vardı. Tabi bunun için belli fizksel bir yetişkinlik gerekiyordu ve bunun için de reşit olma yaşım gerekiyordu sanırım ki, öyle de oldu. Geç mi; hayır. Belki bu sayede cinsel yönelim olarak psikolojik anlamda yara almadan çıkmış oldum bu süreçten.

O dönemler, yani 80'lerde falan LGBTİ+ tanımları yoktu. Homoseksüellik deniliyordu, eşcinsellik deniliyordu, Batı'dan ihraç bir şekilde gay denmeye başladı kamufleler için. Bir travestiler vardı kadın kılığında, sonra kesitirenelere transseksüel denmeye başladı, sonra transseksüel olmak için kestirmek gerekmiyor falan dendi.
Dünyadan bize yansıyan bu süreçte ben kendimi ordan oraya sürüklemiyordum psikolojik olarak. Ben kadın ruhluydum, erkekleri seviyordum, kadın gibi bir görsellik ve davranış arzederek kız gibiydim ama kendimi öyle erkek veya kadın gibi kategorilere sokma ihtiyacı hissetmedim hiç.
Evet bir erkekle sevişirken edilgen hissediyorum kendimi, öylede oluyorum ama kendimi gerçekleştirirken de biyolojik erekekliğim devreye giriyordu kaçınılmaz olarak(Yeri geliyor aktif-seven biri oluyorum sevilen ve pasif yerine). Kendimi sağlıklı bir şekilde başka türlü gerçekleştiremem ki. Zaten doğanın kanunu bu. Biyolojik olarak ancak bu şekilde gerçekleştirebilirsin kendini. Bunda utanacak, rahatsız olunacak bir durum yok. Kadın olsam bile penisimle orgazm olabiliyorsam bundan niye rahatsız olayım ki? Doğa bana sen kadınsın, penisin yanlışlıkla oldu demiyor ki, sen yanlış bedende-erkek bedeninde doğmuş bir kadınsın da demiyor. Sadece bedeniyle barışamayan, ruhsal olarak yetersiz olanalar bedeniyle barışamayıp, ben yanlış bedende doğdum, bunu düzelttirmeliyim hatasına düşüyor; tabiki de heteroseksizmi içselleştirdikleri için, kendileri olamadıkları, doğalarını kaybettikleri, doğalarıyla-bedenleriyle barışamadıkları, ve de homofobik oldukları için....
Dediğim gibi yok öyle trans veya eşcinsel gibi kategoriler. Eşcinsellik var sadece heteroseksüellik dışında. Eşcinsellik, dediğim gibi erkek bedeninde kadın olmak zaten. Lezbiyenler için de tersi. İnsanlar içinde yaşadıkları kültürel baskılar sebebiyle kategorileşiyor ve kendilerini toplumsal cinisyete uygun tanımlamaya çalışıyorlar. Ve kimisi doğasıyla barışıp eşcinsel kalıyor, kimisi de heteroseksizmle barış sağlamaya çalışarak transeksüel diye bir kimlik icat etmeye çalışıyor.

Bunu araya sokmaya falan gerek var mı bilmiyorum ama travestisi de o, transı da o. Travestizmi transseksüelizmden ayırmamız doğru olmaz. Siz hiç eşcinsel olmayan bir travesti gördünüz mü? Heteroseksüelliğe dahil olabilir mi travstilik? Bir erkeğin içinde kadınsılık olmasa kadın kıyafeti giyme ihtiyacı hissedebilir mi? Ne için kadın kılığına girecek bir erkek eğer eşcinsel olmasa?

Neden bu kategoriler oluyor biliyror musunuz..? Heteroseksizme kendini kabul ettirmekten başka bir şey değil bu. Kendini translardan ayıran eşcinsel diyor ki, hayır ben erkeğim, kendimi kadın gibi hissetmiyorum. Uzamnlar da diyor ki, cinisyet kimliği farklı, cinsel yönelim. Evet öyle ama bu cinsiyet kimliği meselesi eşcinseller için geçerli değil. Eşcinselin bir biyolojik cinisyeti vardır, bir de eşcinselliğinden dolayı cinsel yönelimi. Eşcinselliği de dediğim gibi, mesela bir erkeğin kendini kadın gibi hisedip hemcisinden hoşlanmasıdır. Bir transla bir eşcinsel farklı duygular hissetmiyor ki. Heteroseksist toplumda kimisi erkeğim diye kendini kasarak sadece aktif eşcinsel olarak geçiniyor, kimisi de heteroseksizme yamanmaya çalışarak transseksüelim diyor. Bunun başka bir açıklaması yok. Bunu aynı konumda olan, o şekilde doğandan daha iyi kim bilebilir ki? Eşcinselliğin üniversitesi var da biz mi okumadık da bilmeyelim. İki kelimeden oluşan bir şey işte eşcinsellik hepi topu; HEMCİNİSİ SEVMEK!

BU KADAR YETER Mİ? ÇÜNKÜ GAZETELERDE, ORDA BURDA EŞCİNSEL CAMİA TARAFINDAN BİLE TRANSSEKSÜELLİK BAŞLIĞI ALTINDA EŞCİNSELLİĞİ BALTALAYAN BİR MÜCADELE ŞEKLİ VAR; TOPLUM BU YÜZDEN HOMOFOBİK İŞTE, EŞCİNSELLİK GERÇEKLERDEN SAPTIRILDIĞI İÇİN HOMOFOBİK. EŞCİNSELLİK EĞER DOĞAL KALSAYDI, ŞU ANDA HOMOFOBİ OLMAYABİLİRDİ. DİRENMİYOR EŞCİNSELLER HOMOFOBİ İÇİN, TESLİM OLUYOR TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİNE KOLAYA KAÇARAK. ÇÜNKÜ DOĞAL KALARAK YAŞAMAK MÜKÜN VE DE DAHA SAĞLIKLI HETEROSEKSİZME RAĞMEN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder