28 Temmuz 2017 Cuma

Batı'da eşcinseller askerlik yapmak istiyor, bizde askerlikten yırtmak!

Toplumların yapısına göre eşcinsel hakları olmaz, doğaya uygun bir şekilde davranılarak kazanılır eşcinsel hakları. Yanlış yoldayız mücadele konusunda velhasıl!


Türk hükümeti eşcinselliğe çürük raporu veriyor ve muayenede trans gibi giyinip davranırsan eşcinselliğini onaylıyor. Amerikada ise eşcinseller trans noktasında bile askeriyede görev yapabiliyor ama yeni başkana göre yapamazmış. Gerçekten ne istiyoruz biz? Heteroseksizmle sidik yarıştırarak normal insan olduğumuzu ispat etmek mi, yoksa heteroseksizmin zorluklarından muhaf olmak mı? Amerika'da verilen eşcinsel hakları mücadelesiyle, Doğu toplumları arasındaki eşcinsel mücadelesi arasında cinsiyetçilik babında dağlar kadar fark var. Doğu toplumları cinsiyetçilik üzerinde heteroseksistçe varolmaya çalışıyor... Yani toplumsal cinsiyet normlarına uygun bir şekilde erkeklik ve kadınlık üzerinden kendini gerçekleştirmeye, topluma dahil olmaya çalışıyor. Oysa Batı'daki eşcinsellerin öyle bir derdi yok. Biz buyuz ve bu şekilde-doğal bir şekilde herkes kadar eşit ve özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz, haklarımıza kavuşmak istiyoruz düşüncesinde ve uygulama peşindeler.

Siz hiç eşcinsel veya transseksüel noktasında askerlik yapan, hatta yapmak isteyen kimliklere rastladınız mı Türkiye'de? Bu Türkiye koşullarının buna uygun veya hazır olmasıyla çok alakalı değil... Heteroseksist bir toplumda eşcinsel hakları, eşcinseller eşitlik için mücadele etmedikten sonra gelmez. Amerika'ya kendiliğinden mi geldiğini sanıyorsunuz eşcinsel haklarının? Bu durumu dine veya geleneksel değerlere falan bağlayarak da sorumsuzluğumuzdan, bilinçsizliğimizden, dolayısıyla cinsiyetçi düşüncelerimizden kurtaramayız kendimizi. Evet Doğu toplumlarında homofobinin çok fazla olması ve eşcinsel haklarının ne yazık ki gelmeyecek olması bizim bilinçsiz eşcinsel ve cinsiyetçi oluşumuzla alakalı. Kimse mırın kırın etmesin; gerçekler bu ki hala yerimizde sayıyoruz. Tamam eşcinsellik gerçeği biliniyor ama kabul edilmiyor ne yazık ki. Biz eşcinseller eşcinselliği-mizi kabul ediyor muyuz da heteroseksist toplum kabul etsin ayol! Kabul etmediğimiz için gizli oluyoruz veya cinisyetçi oluyoruz ya!

Ben mesela askerliğimi yaptım bir eşcinsel olarak. Niye yaptım; çünkü kurallar onu gerektiriyor. Ya antimilitarist olacaktım, ya da askerliğimi yapacaktım. Ben askerliğe bunun üzerinden bakarım. Yok ben eşcinselim, eşcinsellere askerlik olmamalı gibi saçmalık, eşcinselliğin eşitliğine ve özgürlüğüne terstir. Kimse eşcinsel olduğun için sana bir şey yapmıyor askeriyede. Ama sen kırıtırsan, cinsel yönelimini toplumsal cinsiyet üzerinden cinsiyetleştirirsen; dalga da geçilirsin, aşağılanmalara ve ayrımcılığa da maruz kalırsın, vesaire... Önce eşcinselliğin toplumsal cinsiyete uydurmak olmadığını öğrenip doğal bir şekidle yaşamayı öğreneceksin ki, ondan sonra normal kabul edileceksin. Evet transseksüellik yapay ve o yüzden kabul edilmiyor bu tarz kimlikler.

Askeriyenin eşcinselliği ispat için ilişki fotoğrafı istemesi falan niye biliyor musunuz? Çünkü eşcinsellik sayesinde askerlikten yırtmak isteyen kimlikler var. Hal böyle olunca da kimse lafa inanmıyor dolayısıyla. Hep eşcinselliğe yapılan ayrımcı tutumdan şikayetçi oluyoruz ama biz toplumda ne kadar samimi duygular oluşturuyoruz kendimize karşı? Yaptığımız samimiyetsiz davranışları da sadece toplumun ayrımcılığına veremeyiz. Aynaya gerçekçi gözlerle bakarsak, ne kadar samimiyetsiz eşcinseller olduğumuzu göreceğiz. Komik duruyoruz ve utandırıyoruz kendimizi. Keşke hayatımızı cinsellik üzerinden yaşamayıp, toplumun gözünde sağlam ve sağlıklı bir duruş sergileyebilseydik, beyinlerde dürüsst bir algı oluşturabilseydik. Bu anlattıklarım iğneyi kendimize de batırmamız gerektiği açısından. Ben heterosesksist topluma çok haklı, çok doğru demiyorum ki; yanlışlık konusunda her iki kesim de fifti fifti.

Toplumların yapısına göre eşcinsel hakları olmaz, doğaya uygun bir şekilde davranılarak kazanılır eşcinsel hakları. Yanlış yoldayız mücadele konusunda velhasıl! Şimdi İran'a bakarak transseksüellik normal, Türkiye'ye bakarak eşcinseller çütüktür, Amerika'ya bakarak da eşit ve özgür bir eşcinsel yaşama çok uzağız diyemeyiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder