24 Mayıs 2017 Çarşamba

Kişi "bisekseüelim" diyorsa, biseksüeldir!


Eşcinsellikle ilgili anlayışımı, bakış açımı hep açıklıyorum... Yani kısaca cinsiyet kimliğine inanmıyorum; benim için bir cinsel yönelim var, bir de biyolojik cinisyet. Cinsel yönelim olarak da eşcinsellik dışında ancak heteroseksüellik olabilir! Çok şaşırdınız bu sözüme biliyorum ama heteroseksülliğin ana cinsel yönelim olduğuna inanan LGBTİ tabirlilere falan ne bileyim tokat olsun!

Geçenlerde biseksüellik konusundaki düşüncelerim soruldu. Aslında bu konudaki düşüncelerimi de çok defa paylaştım. 1. Eşcinsellik heteroseksist bir toplumda özgüvensiz ve içselleştirilmiş homofobisi olan eşcinsellerin bir kamuflajıdır. Çünkü biseksüellik payesi altında heteroseksüel evlilik yapıp, gizli gizli eşcinsel ilişki yaşamaktadırlar. 2. Biseksüellik eşcinsellerin eşcinsellikleriyle barışıncaya kadar yaşadıkları bir geçiş sürecidir. 3. Biseksüellik varsa da vardır; beni heteroseksüel tarafı ilgilendirmiyor biseksüelliğin heteroseksist bir dünyada çünkü.

Bunlara ilaveten, şunun da bilinmesini istiyorum. Kişi homofobi veya heteroseksizm gibi dış faktörlerin etkisiyle de olsa kendini biseksüel olarak tanımlıyorsa, psikolojisi öyle rahat edecektir, tanımlasın. İnsan eşcinsel olup da biseksüelim diye heteroseksüellik de yaşamak istiyorsa bravo derim. Kim karışabilir ki; öyle varolabiliyorsa şu yalan dünyada, öyle yaşasın gerçek olmasa bile.

Hem kişi "biseksüelim, biseksüellik diye bir şey var" diyorsa, ona göre yanlış da olsa doğru olan budur. Çünkü bazı insanlar toplum dışında kalmaktansa yanlışlarla doğru gibiyaşamayı tercih edebilirler. Eşcinsel olsa da heteroseksüelliğe katlanabiliyor bazıları toplum tarafından ötekileştirilmektense.

Eşcinseller evleniyorlar ve biseksüel deniyor; ne saçma. Adam mecburiyetten evleniyor. Kendi kendine bile eşcinselim diyebilse heteroseksüel evlilik yapar mı? Ay benim midem kaldırmıyor böyle şeyleri... Ay bunlar-biseksüeller bir de heteroseksüeliz havası atıyorlar ya çevrelerine..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder