22 Mayıs 2017 Pazartesi

Homofobi ve Güller!

Hayatı cinsiyetleştirmekten vazgeçelim artık! Heeeyy, en başta size söylüyorum LGBTİ+ tabirliler..!


Değineceklerim konunun öznelerini rencide etmek amacıyla falan değil, yanlış anlaşılmasın. Ben hayatı iyi, güzel, doğru, eşit, özgür, kısaca insanca yaşamanın ancak bilgi ile mümkün olacağına inananlardanım. Bu bilgi de sadece bilimsel bilginin bilinmesi değil; bilginin akıl ve mantık çerçevesinde kullanabilmesinden de bahsediyorum. Adam fizik mühendisidir ama gene de dogmatiktir mesela. Olabilir mi böyle bir şey; neden olmasın; nice aydın geçinnen var dogmatik...

Her neyse... Bilgisizlik.., ya bu bilgisizlik kapasitesizlik gibi bir şey de aslında. Çünkü bilgi denilen şey bilinebilecek bir şey olduğu için bilinmiştir zaten bilinebilir de ama kapasite almıyorsa doğru muhakeme yapılamıyor sanırım. İşte neye dayalıysa dayalı; bilgisizlik, bilgiyi kullanamamadan daha kötü bir şey olamaz hayatta. Çünkü nefretin ve cinayetin sebebi bile bilgisiziliktir. Bilgisizlik derken neyi kasdediyorum aslında biliyor musunuz; kaba olmasın diye kullanmıyorum; CAHİLLİK, YOBAZLIK..!

Konumuz ne mi..? Eşcinsel bir arkadaşımızın giydiği tişörte annesi, üzerinde gül deseni var diye tepki göstermiş. Gül bile cinsiyetçiliğin kadınlığa mal ettiği, daha doğrusu kadınlığa esaret ettiği bir doğa güzelliği. Erkek neden gül sevmesin, erkek neden gülü üzerinde sembolize etmesin? Gül insana huzur veren bir çiçek renkleri ve kokusuyla. Erkeklik neden mahrum olsun bu doğallıktan, doğa güzelliğinden? Bunu yapan da erkek egemen dünyanın mağduru heteroseksistleşmiş kadınlık. Yanlış mı söyledim..? Mağdurların bile niye mağdur olduklarını bilmemeleri, mağduriyetliklerini pekiştirmeleri ne acı. Bu ne demek oluyor biliyor musunuz..? Erkek, kadının gözünün üzerine bir yumruk patlatıyor; kadın da erkektir, ne yapsa yeridir diyor. Böyle bir şey. Sen heteroseksizmi yücelten davranışlarda bulunuyorsan, sen mağdur olmasan bile suçlusundur başka kadınların ve de eşcinsellerin mağduriyetine sebep olduğun için.

Tişötün desenine gelelim... Tişört üzerinde Gun's N' Roses baskısı olan bir tişört. Yani direkt gül ile alakalı falan değil, 90'ların bir numaralı grubunun sembolü. Gun's N' Roses'a bile homofobi ha..! Ne diyeyim; evren akıl fikir versin insanlarımıza.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder