5 Mart 2017 Pazar

Travestilerden hoşlanıp da kadınlardan hoşlanmayan geyler nedir?


Bir arkadaşım var. Gay. Yani eşcinsel türkçe tabirle. Erkek eşcinsel olduğunu da belirtelim lezbiyenlere de eşcinsel denebildiği için.

Kesinlikle karşı cinsten, yani kadınlardan hoşlanmıyor. Ama kendini biseksüel olarak tanımlıyor. Kadınlardan hoşlanmayan bir gey biseksüel olabilir mi? Ona göre olabiliyormuş. Bu arkadaşımız erkek erkeğe beraberlikten hoşlanıp kadın kadına beraberlikten hoşlanmazken, taravestilerden de hoşlanmasını biseksüelliğe veriyor. Gay biseksüel mi diyeceğiz bunlara? Yani travestilerle beraber olan geyler grubu..!

Ben bunu kabul etmiyorum. Çünkü biseksüellik her iki cinsten de hoşlanmak demek değil mi halk nezdinde? Belki kadın niyetine travestiyle beraber olabilirsin ama travestilerle beraberliğin kadın niyetine değil ki, kadınları sevmiyorsun ve travestiyle bile isteye beraber oluyorsun. Özellikle tercih de ediyorsun travestiyle beraber olmayı. Travesti dediğimiz de kadın görünümünde penisli bir erkek...

Ben buna eşcinsellikle tam olarak barışamamışlık diyebilirim. Çünkü kadınlardan hoşlanmayıp da kadın görünümlüden haz duymanın nasıl bir açıklaması olabilir ki..?

Travestiyle beraber olmak, içindeki kadını onunla özdeşleştirmek olabilir mi? Çünkü başka bir arakadaşım daha var; travestiye pasif olmayı tercih eden ve içinde bir kadın olduğunu, transseksüel olduğunu söylüyor ve bu arkadaşım erkek erkeğe beraberliği kaldıramıyor. Bu da eşcinsellikle barışık olamama halinin bir başka versiyonu gibi.


Ve başka benzerlerini de gördüm travestiye pasif olan erkek olarak. Bu kişilerin kesinlikle kadınlara karşı ilgisi yok ve erkek erkeğe beraberlikten hoşlanmadıklarını söylüyorlar ve de bazıları da kendilerini transseksüel olarak görmedikleri gibi gey olarak da görmüyorlar.

Travesti dediğimiz şey zaten orjinalinde bir erkek bedeni ve sen onun erkekliği için beraber oluyorsun. Evet evet, bu kesinlikle eşcinsellikle barışamama hali ve belki de bu barışamama hali travesti fantezisine dönüşmüş.

Heteroseksist bir toplumda heteroseksüelliği ister istemez içselleştiriyoruz; bilinç altımıza yerleşen bu koşullanma, gerçek hayatta eşcinsellikle tam olarak barışamama hali olarak reaksiyorn gösteriyor.

Kadınlardan hoşlanıp da kendini biseksüel olarak tanımlayanları da ben farklı görmüyorum. Eşcinsellikle barışamama halinin bir kamufle hali, bir geçiş süreci.

En başta bahsettiğim arkadaşa döncecek olursak, yani geyliğini kabul edip erkeklerle beraber olan ama travestilerle de beraber olmayı seven arkadaşımıza... Travestilerden hoşlanmaktan kendimi alamıyorum diyor... Bu dediğim gibi, eşcinsellikle tam anlamıyla barışamamanın fantastik uzantısı.

Kendilerine aktifim diye sınırlandırma getirenlerinki de eşcinselliğiyle tam olarak barışamama hali. Zaten homofobik olan aktifler kendilerini eşcinsel olarak görmüyorlar. Eşcinselliğiyle uç noktada barışamayıp "kendilerini transseksüel olarak tanımlayanlar"ın aktif eşcinselleri eşcinsel değil de heteroseksüel olarak kabul etmesi de, cinsel yönelimleriyle barışık olmayanların kategorileşerek birbiriyle algülüm ver gülüm hesabı kendilerini kandırmalarına çanak tutma halleridir. Gizli eşcinsel aktiflik kılıfıyla "ben erkeğim" diyor, bedeniyle barışamayıp transeksüel olan da "evet sen erkeksin, ben de kadınım" diyor! Aferin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder