24 Mart 2017 Cuma

Fenerbahçe bu yıl şampiyon olacak mı; olacaaak!!!


Ben gerçekten anlayamıyorum ülkemizde falan insanların spora ilgisinin az olmasını, olanların da futbol veya basketbol gibi spora ilgi duymalarını. Tabi herkesin zevki görecelidir ama ülkemizdeki spora ilgi ya ticari, ya da özenti, ya da HETEROSEKSİSTtir..! Raket ve file sporlarından tenisi herkes biliyor sayılır ama voleybol ise hatta köylerde falan oynanır bile ama yeterli takip yapılmaz profesyonel olanına. Ülkemizi uluslararası alanda hem kulüpsel hem de milli bazda en başarılı temsil eden spor branşı voleyboldur. Hatta takım sporlarında yerlerde sürünürüz... Federasyonumuz buz hokeyinde Rusya'ya 42-0 yenilmeyle bile "farkı fazla açtırmadık" diye övünmüştü ama kadın voleybolunu ne yazık ki onore etmiyoruz. Gerçi erkek voleybolunu da onore etmiyoruz ama onlar kadınlar kadar başarılı olsalardı daha çok dikkat çekebilirdi. Göndermeli bir girizgahdan sonra değinmek istediğim konuya geçebiliriz.

Kadın voleyboluna kulüp bazında ivme kazandıran Fenerbahçedir. Voleybola yaptığı yatırımlar diğer kulüpleri de kışkırtmış ve büyük kulüplerimiz uluslararası areneda en yüksek başarıları yakalamıştır. Kulüpleirmiz Avrupa ve Dünya şampiyonu oldukları gibi kadın voleybol ligini de dünyanın 1 numaralı ligi haline getirmiştir. Şu anda ilk üçte Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı vardır dünyanın en iyi takımları olarak. Eğer ülke kısıtlaması getirilmese, Avrupa şampiyonluğunda ilk üç sırayı paylaşır bu kulüpler ama CEV ülke takımlarını birbiriyle karşılaştırarark birbirilerini elemelerini sağlıyor; Aynı ülkeden kulüplerin tüm dereceleri almalarını istemiyor. Oysa bu çok büyük
adaletsizlik.

Dün de Fenerbahçe ve Eczacıbaşı eşleştirildi. Ve ilk karşılaşmayı Fenerbahçe kazanarak rövanşa avantaj sağladı. Fenerbahçe sezon başında sakatlıklardan dolayı falan pek favori değildi şampiyonluklarda ama Kupa Voley'de beklenmedik şekilde iki güçlü rakibi Vakıfbank ve Eczacıbaşı'nı eze eze yenerek şampiyonluğa ulaştı. Ligin ikinci yarısında da birinci yarıda yenildiği Eczacı ve Vakıf'ı gene 3-0 veya 3-1'lik skorlarla yenerek başarısının bir tasadüf olmadığını gösterdi. Bu arada ayrıca Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam ediyor ve yenilmezlik serisi 20 küsura ulaştı.

Eczacıbaşı'nın kağıt üzerinde dünyanın en iyi kadrosuna sahip olmasına ve Fenerbahçe'nin hatalarına rağmen dünkü maçtaki galibiyetinin sebebi takım oyunu oynamasından başka bir şey değil. Voleybol bir zincirdir; halkalardan biri aksarsa, dünyanın en büyük starlarını elinde bulundursan da değerlendiremezsin. Dün atamasa da Fenerbahçe iyi servis atıyor ve çok iyi manşet alıp defans yapıyor. Dünkü maçta mesela 50 saniye süren bir ralli vardı sayıyı Eczacıbaş'nın aldığı. Bu, maçın ve de kadroların kalitesini gösterir. Fenerbahçe oyunda komple iş yapabilen oyunculara yer veriyor. Mesela herkes manşet alıp defans yapabiliyor bir libero gibi. Evet defansa çok önem veriyor FB. Yeri geliyor çift liberoyla sahada yer alıyor, pasör çaprazı ve 4 numaralar libero gibi çalışıyor, keza pasörler de. Hal böyle olunca yere top düşmüyor ve bu karşı tarafa güçlü bir caydırıcı etki yapıyor, pes ettriyor. Ve bloğun adı Eda. Eda ayrıca pasör çaprazı eksikliğini kayarak smaçla gideriyor. Mesela Maret Grouthes bir 4 numara oyuncusu ama 2 numarayı formaliteden doldurup asıl görevi olan defansörlüğü yapıyor. Bakınız dünyadaki diğer takımlara; skoru 2 numaradan üretirler ama FB 4 numaradan ve ortadan 2'ye kayarak sayı üretir. Dünyada bu sistemle çalışan başka voleybol takımı var mıdır bilmiyorum. Fenerbahçe'nin oyun politikası ben bildim bileli hep 4 numara oyuncularıyladır. Şu anda da başarının sırrı dünyanın en iyi 4 numarası olan Güney Koreli Kim ve geçen yılın MVP'si Brezilyalı Natalia Pereira'dır. Pasör çaprazı denememiş midir FB; denemiştir; dünyanın en iyi pasör çaprazlarını almıştır ama sadece Gamova tutmuştur. Onun dışındaki 2 numaralı mevkii eksikliği hep 4 numaralı oyuncularla giderilmeye çalışılmıştır. Şu anda kadroda sadece yerli Polen vardır. Onun dışında 5 tane 4 numara ouncusuyla o açık kapatılmaya çalışılmaktadır. Anlaşılabilmesi için şöyle örnekleyeyim. 2 numaradan 20, 30, hatta 40 sayı üretilerek sonuca gidilir ama dünkü maçta Fenerbahçe sadece 6 sayı üretmiştir o noktadan. Onun dışında skor iki 4 numara ve orta oyunculardan gelmiştir. Fenerbahçe o yüzden çok özeldir, çok farklıdır, çok takdire şayandır. Buradan tüm pasörlere, liberolara ve oyuna dahil olan veya olamayan tüm oyunculara selamlar... Bu arada FB'nin bir özelliği de yerli oyuncu ağırlıklı bir kadroya sahip olmasıdır. 15 kişilik kadroda sadece 4 yabancı oyuncu vardır. Sürekli oynayan ise 2 tanedir Kim ve Natalia olarak. Ama Grouthes kilit noktadır defansıyla. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı ders niteliğinde bir oyuncu kadrosu ve oyun politikasına sahiptir. İyi okumalar!

BU ARADA EŞCİNSELLER SPORA NEDEN İLGİ GÖSTERMEZ? EŞCİNSEL SİTELERE FALAN BAKIYORUM, HİÇ UMURLARINDA DEĞİL. NASIL EŞCİNSEL KÜLTÜR OLUŞACAK BU KAFAYLA? SPOR HETEROSEKSÜELLERE AİT BİR ŞEY DEĞİL Kİ. VAROLACAKSIN KARDEŞİM EŞCİNSEL OLARAK DA SPORDA! TABİİ SPOR HETEROSEKSİSTTİR; EN FAZLA TRANS ERKEK TABİRLİ LEZBİYENLER SPORDA YER ALABİLİRLER. HETORESKSİZM SPORDA DA, LGBTİ'LERİ DE KENDİ ÇIKARINA UYGUN ŞEKİLDE YONTMUŞTUR.
Ay şu eşcinseller, hadi LGBTİ'ler diyelim, çok komikler yaaa!!! Maça gidiyorum falan diyince gözlerinin çapı büyüyor... Veya eşcinsel platformlarımda sporla ilgili paylaşımlar yapınca, hatta müzikle ilgili bile, bunların eşcinsel sitelerinde ne işi var diyorlar. TABİ CANIM, EŞCİNSELLİK CİNSELLİKTİR SADECE!!! Umarım birilerinin kafasında spor leyhinde bir dönüşüm sağlayabiliyorumdur yazdıklarımla, paylaşımlarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder