5 Mart 2017 Pazar

AK LGBTİ'lilere ben dönüyorum: Yanlış kapıyı çalıyorsunuz!


AK LGBTİ'liler referandum arifesinde AKP'nin kendilerine dönmemesinden rahatsız olmuşlar da..!

"Eşcinsellik bizim ahlak anlayışımıza ters ve sosyal demokratlar iktidar olunca onlar ilgilensin, biz muhafazakar demokratiğiz" diyen düşünce yapısından ne bekliyorsunuz ki?
Soruyorum AK LGBTİ'lilere, hiç mantıksal düşünemiyor musunuz?
Eşcinsel karşıtlığı dine dayandırılmıyor mu? Günah denmiyor mu? Muhafazakar demokratların dinden bağımsız demokrasi anlayışları var mı? Olsaydı, eşcinsellerin de insan oldukları, eşcinselliklerinden dolayı ayrımcılığa maruz kaldıkları görülüp gerekli yasal düzenlemeler yapılmaz mıydı? Eşcinselik yasalarda geçiyor mu, nefret suçları kapsamına alınıyor mu homofobiye maruz kalan LGBTİ'ler..?
Böyle bir düşünce yapısı bariz ortadayken, muhafazakar partilerden eşcinsel haklarına dair bir çalışma veya eşcinsellerle iyi niyetli bir iletişim kurmak hangi akıl ve mantık dahilindedir?
Ben LGBTİ'lerin iktidarlar yoluyla eşcinsel haklar konusunda iyileştirme beklentisini, eşcinsellerin özgüvensizliğine ve beceriksizliklerine bağlıyorum. Çünkü...
Eşcinselliğin politka üstü doğal bir yapı meselesi olduğuna inanılmadığı,
eşcinsel haklarının birileri tafaından verilecek bir hak değil de, gasptan kurtarılacak-kurtarılması gereken bir hak olduğu düşünülmediği,
eşcinsellerin dinden, geleneksel yapıdan, heteroseksist kültürden bağımsız bir şekilde doğal bir edim olduğuna inanılmadığı,
en önemlisi eşcinseller kimliklerinin arkasında utanmadan, korkmadan özgüvenli bir şekilde durmadığı sürece,
birilerinden medet umarak eşcinsellerin eşit ve özgür yaşaması, bizlere hoşgörüyle bakılması, iyi niyetli bir şekilde dönülmesi mümkün değildir.
Muhafazakar yapılar LGBTİ'lere dönse ne olacak..?
Diyecekler ki...
"Eşcinselliği kabul ediyoruz ama kendini terbiye et, eşcinselliğini yaşama, heteroseksüel ol, yola gel..!"
Muhafazakarlık benim için heteroseksizmdir zaten.
Önce LGBTİ'lerin heterosesizmin ne demek olduğunu öğrenmeleri gerekiyor ve yamanmaya çalıştıkları şeylerin de heteroseksizmin bir uzantısı olduğunu, heteroseksizmi besleyen unsurlar olduğunu da anlamaları gerekiyor.
Heteroseksizm sadece cinsel anlamda bir erkek üstünlüğü değildir; hayatın tüm kademelerinde kendini gösteren ayrımcı bir yapıdır.
Aslında heteroseksizmin ne olduğunu dalında uzman kişiler bile anlamıyorsa, yapılacak bir şey yok heteroseksizm herkesin gözünü kör ettiği ve herkes bu yapıyı içselleştirdiği için.
Bizim önce kendimizi arındırmamız gerekiyor heteroseksizmden ve öncelikle heteroseksizmle mücadele etmemiz gerekiyor. Bu da cinsiyetsiz bir dünyayla mümükündür ancak.
E bizim LGBTİ'ler hala erkeklik, kadınlık derdindeler. Sorun kendi içimizdeyken, bize karşıtlar bizi niye kabul etsin veya içine alsın ki? Ancak bizi sindirmek için numara yapabilirler! Gelmeyelim oyuınlara, çalmayalım yanlış kapıları. Ok!
AK LGBTİ'liler Türkiye'de 10 milyon eşcinsel olduğundan da bahsetmişler. Peki neredeler?
Bu kadar eşcinseli muhafazakar yapının sindirdiğini göremiyor musunuz?
Bazı arkadaşlarımız falan eşcinselliğe karşı olanın din değil, dini doğru bilmeyenler olduğunu söylüyor.
Peki din kimin egemenliğinde? Muhafazakarlığın değil mi?
Sosyal demokratlara, özgürlükçülere falan dinsiz den miyor mu?
Oysa biz inansak da, inanmasak da ezan okunurken saygı çerçevesinde bacağımızı bacağımızın üzerinden indiriyoruz ama onlar, Ramazan'da bizi tahrik ediyor, ahlaksızlık, saygısızlık diye Onur Yürüyüşü'müze izin vermiyorlar, hatta tehdit ediliyoruz...
Bilmem anlatabiliyor muyum?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder