7 Ocak 2017 Cumartesi

Bir insanın durduk yere homofobisi niye depreşir?!


Bir müzik işletmecisi feminen bir eşcinselin fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak, ülkede savaş çıkarsa eşcinselin ölmesi bir şey değil, düşmana ne diyeceği konusunda kaygılanmış. Gerçekten bir savaş esnasında bile insanların düşünüp düşünebileceği, cinsel yönelim midir, belden aşağısı mıdır, yoksa bu düşünceler sadece homofobik insanlara mahsus bir şey midir?

Homofobik insanlara insan nereden lafa başlayacağını da bilemiyor. Çünkü ne anltsan boş gibi bir durum söz konusu da...

Hani desem, eşcinsellik bir cinsel yönelim, sadece kişinin hangi cinse ilgi duyduğuyla alakalı, erkek veya kadın olmasıyla alakalı değil desem anlaşılabilir miyim herkes tarafından? Daha anlaşılır ifade edeyim kendimi... Bir insanın eşcinsel olması, erkek olmasının veya erkekliğe dair yapması gerekenlerin önünde bir engel teşkil etmiyor. Bir eşcinsel içinden geldiği veya toplumsal cinisyet rollerini içselleştirmesinden dolayı feminenleşebilir ama bu diğerlerinden eksik yapmaz onu.

(Aslında bunu herkes biliyor; homofobik bir durum söz konusu sadece. Yani kafalarında toplumsal cinsiyet rollerine göre bir erkeklik şablonu oluşmuş, onun dışında olabilecek erkek kimliğini kabul etmek istemiyorlar. Eşcinseller de bir erkek de olabiliyorsa, o zaman onlar-heteroseksüeller ne oluyor öyleyse; ne bileyim; karşı cinsten hoşlanıyorlarsa heteroseksüel erkek oluyorlardır veya ne oldukları bizi alakadar etmez!)

Kendi üzerimden örnekleyeyim ifadelerimin daha dayanaklı olması açısından. 47 yaşında bir eşcinselim ve askerliğimi başarılı bir şekilde yaptım eşcinselliğime rağmen, orduda eşcinselliğim bilinmesine rağmen. Çünkü ben işlerimi önce kafada hallederim, sonra da bedenimi araç ederim yapacaklarıma. Askerlik yaparken de sindirim sistemi uzantılarımı cinsel amaçlı kullanmak aklımın ucundan bile geçmedi. Kişinin fikri ne ise, zikri o derler!

Ayrıca eşcinseller sadece askerlik değil, erkekliğe atfedilen her türlü sorumluluğun altından heteroseksüeller kadar, hatta daha mükemmel şekilde kalkabilirler. Emekliliğimi hak edecek kadar 17 yaşımdan beri bir fiil gecemi gündüzüme katarak çalıştım ve heteroseksüeller kadar vergimi de ödedim. Üstelik asgari ücretli bir işçi olduğum için vergi kaçırmam söz konusu bile olmadı. Ve dördüncü üniversitemi okuyorum şu anda ki standart bir şekilde aklım da çalışıyor sanırım.

Hem ayrıca kimin nerede ne olduğunu kim bilebilir ki? Hayatın içinde belli bir eşcinsellik oranı var; eşcinsellik de kişilerin görevlerini yapmalarına engel olmadığına göre, hiç tahmin etmediğiniz mevkideki kişiler eşcinsel olabilir.

AyrıcaAyrıca homofobik insanların da eşcinsel olma ihtimali yüksek bilimsel bir gerçek olduğu bilinir de. Çünkü bir insanın durduk yerde homofobisi depreşmez. Mesela ben eşcinselim ama heterofobik olmuyorum hiç!

Bir de şu var... Eşcinselleri askere zorla almak isteyen bu sistem değil mi? Eşcinsellerin askerlikten muafiyeti için ilişki anında fotoğraf istenerek falan zorluk çıkarılıyorsa, askeriyenin de askerinin nasıl olacağı konusunda bir lüksü olamaz sanırım değil mi?

Polat Yağcı'nın Twitter hesabının kağağında gökkuşağının renklerinin bulunmasıysa manidar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder