14 Ağustos 2016 Pazar

Top!

Ben LGBTİ birey değilim, "top"um!


Homofobi niye var; biz eşcinseller, eşcinselliğin utanılacak bir şey olmadığını göstermediğimiz için de var. Varsın insanlar dalga geçsinler eşcinsellikle, aşağılasınlar eşcinselleri, dışlasınlar, şiddetle de mücadele etmesini öğrenmeliyiz ama eşcinselliğimizin arkasında duralım, eşcinselliğimizle barışık olduğumuzu gösterelim cümle aleme ki şaşırtalım onları, "bu nasıl bir eşcinsel, kendisiyle dalga geçiyor" dedirtebilelim ki insanlar eşcinselliğimizden gocunmadığımızı görsünler ki bizi aralarına kabul edebilsinler, bizim kendilerinden eksik bir tarafımız olmadığını gösterebilme şansını kaybetmeyelim eşcinselliğimiz yüzünden kabuğumuza çekilerek.

En ağır kelime ne ise onunla tanımlayalım kendimizi, en ahlaksız sayılan davranışımız ne ise onu gizlemeyerek o tarafımızı göstererek normalleştirelim ki insanlar ötekileştirme ihtiyacı hissetmesinler bizi. İnsanlar beni eşcinsel olarak kabul ediyorlarsa, bu, cinsel yönelimimi geri planda tutarak saygınlık kazanmamla değil, kendime "top" dedirtebildiğim içindir. Ben çok kavgalar ettim LGBTİ'lerle "top" olarak varolduğum için, çok dışlandım kendi grubum tarafından, aralarında en istenmeyen kişi oldum ama "top"luğum sayesinde eşcinsel olarak varolabildim. O yüzden ben kendmi gey veya eşcinsel olarak tanımlamaktan çok "top" olarak tanımlamayı daha doğru buluyorum şeffaf, net, doğru karakterime paralel olarak.

İnsanlar aslında hiç aşağılanacak olmayan tarafımla-cinsel yönelimimle aşağılasınlar ki beni, kendi yanlışlarını görebilsinler. Yüzüme karşı hakaret etsinler kimliğimle ilgili ki, komik ve anlamsız duruma kendileri düşsün. İnsanlar cinsel yönelimimle dalga geçmiyor benim; çünkü ben ne cinsel yönelimimi gizliyorum, ne de cinsel yönelimim benim sosyal olmamın önünde bir engel teşkil ediyor; daha benim dürüst biçimde varolmamı sağlıyor gerçek kimliğimin açıklığı, bu dürüstlük de kabul edilmemi kolaylaştırıyor

Niye anlattım bunları gene... Spor benim yaşam biçimlerimden biri ve günde kaç defa "top" kelimesi telaffuz ediliyor, kendim de etmek zorunda kalıyorum... Ben bu kelimeyle eşcinselliğe dikkat çekmeye çalışıyorum işte fırsat buldukça ve kimliğimle barışıklığımı göstererek insanları şaşırtıyorum. İnsanlara eşcinselliğin utanılacak bir şey olmadığını ne kadar gösterebilirsem, bu konuya ne kadar çok dikkat çekebilirsem, bu konuda ne kadar farkındalık yaratabilirsim, o kadar çok homofobiyi azaltabilirim belki diye düşünüyorum.

En azından bu sayede bulunduğum ortamlarda açık kimliğime rağmen dışlanmıyorum. Amacımız kabul edilmek değil mi zaten? O yüzden ben LGBTİ birey falan değilim; ben açıkça "top"um! Beni kamuflaj bir kimlikle kabul edeceklerine etmesinler daha iyi. Çünkü bu bana özgürlüğümü vermeyecek. Benim özgürlüğüm öteki kimliğmin alenen kabul edilmesiyle kazanılabilir ancak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder