17 Mayıs 2015 Pazar

Denizli'de ilk "17 Mayıs Antihomofobi Günü" etkinliği


Denizli'de bir ilki daha gerçekleştirdik; 17 Mayıs Antihomobi Günü'nü küçük çapta da olsa, stand açarak kutladık. Sağolsunlar LGBTİ'ler dışında, LGBTİ dostlarımız da bizi yalnız bırakmadı bu anlamlı günde. Eşcinsel olsun olmasın, yüreğiyle ve de elinden geldiğince her türlü katkıyı sağlayan dostlarımıza da teşekkür etmek istiyorum başta. Çünkü hayat birlikte çok daha anlamlı ve de güzel olduğu için, antihomofobi gününde homofobiye karşı bize destek olmaları çok önemliydi.

Olur mu olmaz mı derken, aslında istedikten sonra olmayacak bir şey olmadığı için oldurduk. Bir de oldurmak istediğimiz şey kötü bir şey değildi ki... Mağduriyetimize dikkat çekmeye çalıştık. Belki homofobiye, transfobiye çok dikkat çekemedik ama çok güzel şeyler oldu bu etkinliğimizle. Bizden ve oluşumumuzdan haberi olmayan LGBTİ ve LGBTİ dostları bizi fark etti ve yanımıza gelerek sohbet ettiler. Bizimle yol alacak LGBTİ'leri ve bize her anlamda destek sağlayacak dostlar kazandık. Bunlar küçük şeyler olabilir ama heteroseksist ve homofobik dünyada çok büyük şeyler bizim için.

İranlı LGBTİ'ler de etkinliğimizdeydiler. Yeni üyemiz Rıza çok enerjik ve çok destekçi bir arkadaşımız. O da aynı Ahmet Yıldız gibi benzer bir olayla karşılaşmış İran'da ve izlerini taşıyor boğazında. Keşke onun da istediği gibi satandımızda tiyatral performanslar sergileyebilseydik kendimize daha sağlam dikkat çekebilmek için. Umarım 1 Mayıs yürüyüşünden sonraki 17 Mayıs etkinliğimiz gibi, 14 Haziran'da gerçekleştireceğimiz Onur Yürüyüşü de önümüzdeki senelerde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizin provası olur bizleri o günlere daha sıkı ve cesurca hazırlayacak olan.

Standımızı ziyeret edenleri 17 Mayıs günüyle ilgili olarak bilgilendirmeye çalıştık, broşürler dağıttık... HDP bugün de bizi yalnız bırakmadı. Onlara da ayrıca teşekkürler... Bu gün için dünden hazırlık yapan oluşumumuzdaki arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Homofobi ve transfobiye kurban verdiğimiz LGBTİ bireylerimizin ruhu şad olsun...























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder