14 Kasım 2014 Cuma

Tüm zamanların en iyi voleybolcusu:Yeon Koung Kim

Dün, Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe Kadın Takımı'nın Romanya ekibiyle yaptığı maçı izlediniz mi? İzlediyseniz hayatınızda böyle bir maç gördünüz mü? Yani takımda bir oyuncunun mucizevi başarısından, Yeon Koung Kim'in muhteşem ötesi performansından bahsediyorum. Servise geçip bir sette 11, diğer sette 10 sayılık bir seri yakaladı ve aldığı 23 sayının 10 tanesi ace'ten. Böyle bir şey olabilir mi? Servise geçiyor ve direkt 10 sayı alıyor. Kaç kişi yapabilir bunu? Ve smaç servis kullanıyor; out olma riski var, fileye takılma riski var... Velhasıl diyeceğim şu ki, Yeon Koung Kim benim hayatımda görüp görebileceğim en büyük voleybolcu. Sadece kendi mevkisinde değil, her anlamda dünyanın 1 numaralı voleybolcusu. Zaten oynayamadığı bir mevki yok ki; manşeti süper, defansı süper, bloğu süper, smacına zaten laf yok, servisi desen dillere destan.... Daha ne yapsın ki Kim?

2011 yılından beri Fenerbahçe'de oynayan Güney Koreli sporcu Kim, 2015 yılında da Fenerbahçe'nin oyuncusudur. Kim, bana göre voleybolun Alex de Souza'sıdır. O yüzden ömrünün sonuna kadar Fenerbahçe'de oynamalıdır. Çünkü böyle sporcular 100 yılda bir gelir ve kıymeti bilinmelidir; küçük hesaplarla gözden çıkarılmamalıdır. Hele maddi konularla asla küstürülmemelidir; böyle sporcuların kredisi sonsuz olmalıdır. Yok, eşi benzeri yok böyle oyuncuların çünkü. Elinden kaçırdığın zaman, bir daha geri getiremezsin. Şu anda başka bir kulüpte olsa, o kulüp Kim'i bırakır mı? Hayır. Bir de kulubüne sevdalı bir oyuncu Kim. Tabi taraftar da ona... Voleybol salonlarını sanki futbol aranası gibi seyircilerle doldurmaktadır Kim. Hangi sporcuya bu kadar can-ı gönülden tezahurat yapılır ki? Salon "Kim, Kim, Kim" sesleriyle inlemektedir maçlarda.

Daha önce Kim ile Avrupa şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Fenerbahçe'nin, bu yıl da aynı başarıyı göstermesini bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder