26 Ekim 2014 Pazar

"Gay olduğum halde evlensem, evlendiğim kıza yazık olur mu?"


Heteroseksizm o kadar güçlü ki, karşısında olduğu kesimler bile onun fırsatlarını gözardı edemiyor birilerine zarar verse dahi. Resmen vicdansız, duyarsız kılabiliyor insanı. Yani heteroseksizm nasıl bakıyorsa, mağdur ettikleri de aynı şekilde heteroseksistçe bakabiliyor hayata.  Yani erkeğin gözünde kadın değersizse, eşcinselin gözünde de değersiz olup, bir eşya gibi kullanılmasında sakınca görülmüyor. Çünkü eşcinsel de heteroseksistçe yetiştiriliyor.

Eşcinsellerin evleneceği kadın adaylar genellikle kırsal kesimden, dinsel kesimden, cahil kesimden ve evde kalmış kızlardan seçiliyor. Bunu kimse kadınları aşağılamak olarak algılamasın. Çünkü akıllı, bilgili ve gözü açılmış bir kadını kandırmak o kadar kolay değil. Belki yakışıklılıkla, maddiyatla kadınlar elde edilebilirler ama bir süre sonra sevgisizlik, aşksızlık, hatta en başta sekssizlik kendini gösterecektir ve akıllı kadın kendini boşayacaktır eşcinsel kocadan.

Homofobi diye bir sorun var ama homofobinin yarattığı mağduriyetler daha büyük sorun. Eşcinseller ayrımcılığa, dışlanmaya, aşağılanmaya maruz kalıyorlar ama homofobinin mağdur ettiği kadınların sevgisizlik, ilgisizlik gibi sorunları çok daha büyük sorunlar bence. Fiziksel ve duygusal tatminsizlik kadar durduk yerde insanı strese sokan, mutsuz eden ve dolayısıyla saldırgan yapan daha başak ne olabilir ki? Sonra da ahlaksızlıktan bahsediyorlar, sapıklıktan bahsediyorlar... İnsanlar özgürce ifade etsinler kimliklerini ve özgürce gerçekleştirsinler kendilerini; bakalım olumsuzluklar ne kadar olacak?

Bir de eşcinseller, "Ben memnun ederim kadını" diyorlar. Peki gönülsüz bir memnun etme, karşı tarafı ne kadar memnun edebilir, bir de kendi memnuniyetsizliğin ne olacak? Açık olarak ve yaşayarak, toplumu karşına almaktan daha kolay, daha katlanılabilir bir şey mi bu? Dışlanırsın ama akşam olunca başını yastığa yükün olmadan koyarsın ve huzurla uyuyabilirsin? Her gün ortalama 70 kiloluk bir bedenle uyumak o kadar kolay mı? Çok ürkünç geliyor bana.

Evlenmeden önce "evleneceğim kıza yazık olur mu?" diyen gay zihniyet, bir süre sonra evlendiği kadından nefret eder hale gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder