29 Ekim 2014 Çarşamba

Devlet eşcinsellik karşıtı uygulamalarla çok komik oluyor


Biliyor musunuz, bir eşcinsel olarak ben interneti cinsellik amacıyla kullanmam, sohbet amacıyla da kullanmam. Çünkü eş-cinselliğimi zaten dolu dolu yaşıyorum ve açık bir eşcinsel olarak hayatın içinde de varım. Demek istediğim, devletin sansürle internet üzerinden eşcinsellik karşıtlığı yapması çok komik kaçıyor. Ben internet olmasa da eşcinselliğimi gene yaşayacağım. Bir insan eşcinselse, gene eşcinsel olacak. Gay siteler kapatılınca eşcinsellerin sayısının azalacağını falan mı düşünüyor?

Bir internet sitesi (Gay.com) daha TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) tarafından erişime kapatılmış. Niye? Kime ne zararı var eşcinsel bir sitenin? Toplumun ahlakını mı bozuyor, birilerini eşcinselliğe mi özendiriyor? E bizi de eşcinselsiniz diye hayattan uzaklaştırın öyleyse. Zaten yapıyorsunuz da, hani açıkça dile getirin bunu. "Sen eşcinselsin sokağa çıkamazsın" de. Açık olarak varolan eşcinselleri tutukla, hapse at! İran gibi bir uygulamaya giriş de, gerçek yüzünü göster dünya aleme. Öyle internet üzerinden sansürle, homofobik yayınlara müsamaha göstermekle, psikologların homofobik kültürden rant sağlamasına sessiz kalmakla, eşcinselliği yasalarda dile getirmeyip transseksüel cinayetlerini nefret cinayetleri kapsamına almamakla... karşıtlık yapmak bana kaçak dövüşmek gibi geliyor. Gerçekten devlet açık açık eşcinselliğe karşı olduğunu söylesin söyleyebiliyorsa ve karşıtlık politikasını hayata geçirsin ki biz de neyin ne olduğunu açık seçik bilelim.

Geçenlerde eşcinsel karşıtlığına karşı yazdığım yazılardan birini okuyan birisi de, beni eşcinselliği kutsallaştırmakla suçlamış. Öyle bir niyetim yok da, kutsallaştırsam ne olacak? İnsanın doğuştan getirdiği özelliğini yaşayamamasından dolayı, insanca yaşama hakkını savunmasından daha doğal olabilir ki? Heteroseksist dünya erkekliği kutsallaştırırken iyi oluyor ama... Elin adamı bilimle uğraşıyor, bizimkiler daha uhreviyatla cinsellik üzerinden teknolojik ahlakçılık yapıyor. Boşuna çabalıyorsunuz eşcinsel karşıtlığı yaparak.

Aileler eşcinsel çocuklarını psikolglara götürerek tedavi ettirmeye, onları dinle falan baskı altına almaya çalışıyorlar... Ama bu çocukları bunaltmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Çünkü ortada eşcinsellik diye bir gerçek var. Devletin kurumlarıyla uyguladığı sansür de aynı bu zihniyet işte. Oysa bu karşıtlık eşcinselliği yok etmez, sadece homofobiyi arttırır, nefreti arttırır... Çünkü eşcinsellik DNA'larımızda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder