17 Haziran 2014 Salı

Alışmak sevmekten daha zor geliyor


Herkesin kendine özel keyifleri vardır mutlaka. Benim en özel keyfim müziktir ve müzikte bir çoğunun umrunda olmayan bazı sanatçılar benim için çok ama çok özeldir. Onalarda sadece müziğe dair ses ve yorum bulmam; ruhuma hitap eden bir tarafları da vardır. Ben nezakete, zerafete çok önem veririm yapım gereği. İlgi alanım sınırsız ama yapımda da olduğundan olsa gerek saygı duyduğum bazı karakteristik özellikler öncelikli durumdadır. Yanlış anlaşılmasın... Müzikte Indie Rock ve Brit Pop'u seviyorum ama dediğim gibi keyif aldığım özel zevklerim de var müziğe dair.

Nazan Şoray gibi Gülistan Okan'ı da çok seviyorum. Tabi Nükhet Duru en özel benim için, o ayrı mesele. Gönlümde yer edinmiş Gülden Karaböcek gibi çok özel sesler de var Türk Popunda; Selda, Neşe Karaböcek, Kamuran Akkor, Sevda Karaca, Sezer Güvenirgil, Aylin Urgal.... Evet, Gülistan Okan çok özel benim için. Onun sesini, yumuşacık yorumunu çok seviyorum. İzlemeyi de çok seviyorum. Çünkü çok zarif geliyor BANA. TRT'de bir yılbaşı gecesi "Alışmak Sevmekten Zor" şarkısını söylerken saçının tellerini parmaklarının ucuyla bir düzeltişi var... Çok asil...

70'li, 80'li yılların sanatçılarının neredeyse hemen hemen hepsi arada sırada da olsa orda burda görünüyorlar ama Gülistan Okan'dan hiç haber yok. Çocukluğumda TRT radyolarında 6 şarkılık Türk Hafif Müziği programlarında hep çıkardı Gülistan Okan. "Kanım Kaynadı Sana", "Alışmak Sevmekten Zor", "Düğüm Düğüm Bağlanmışız"... Bu çok güzel şarkıların bestecisi de Selami Şahin'dir. Ülkemizin en iyi bestecilerinin en başında gelen Selami Şahin'in şarkıları Gülistan Okan'a çok yakışmıştır ve ondan sonra başkaları tarafından söylenmemiştir, söylenenlerin de Gülistan Okan'ın yorumuyla alakası yoktur.

İlk 45'liğini 1970 yılında çıkaran Gülistan Okan'ın 8 adet 45'liği, 1982 yılında çıkardığı tek adet "Hoşgeldin" isimli Long Play'i, 8 adet de filmi vardır. Naim Dilmener bir yazısında Nazan Şoray, Sevda Karaca gibi o dönemki benzer sesler arasında Gülistan Okan'ın bir adım önde olduğunu yazar sesinin güzelliğinden dolayı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder