9 Mayıs 2014 Cuma

RTÜK, Shakira'dan daha erotik!

RTÜK İspanyolların maskarası olmuş. Eşcinselliği çağrıştırdığı gerekçesiyle Shakira'nın klibinin yasaklanma gerekçesini RTÜK'ün sözleriyle paylaşan ABC gazetesi, "Shakira mı erotik, yoksa Shakira'nın klibini eleştiren RTÜK mü erotik?" diye sormuş.

Gerçekten de bu tarz klipleri izleyenlerin aklına, RTÜK'ün sarf ettiği gibi erotik sözler geliyor mudur veya hemen eşcinselliğe mi özeniyorlardır özenilecek bir şeymiş gibi? İnsanın fikri ne ise, zikri de o olurmuş; RTÜK'ün sözleri de kendisini bağlayan sözler ve işgüzarlıktan, ahlakçılıktan başka bir şey değil.

Niye böyle yapıyor? Çünkü şu anki muhafazakar iktidarın elemanları oldukları için, hükümetlerine uygun politika yapıyorlar doğal olarak (RTÜK'teki diğer parti temsilcileri de heteroseksist sistemin bir parçaları ki klip yasaklanmış). Yasakçı zihniyetteler de, olmasalar da orada durdurmazlar zaten. RTÜK dediğimiz şey evrensel boyutta ahlak sağlayan bir denetleyici değil ki. Ahlakçıların emirlerine riayet eden, ahlakçıların içinden görevlendirilmiş kişiler.

Yani bu RTÜK dediğimiz adamlar, resmen cinsiyetçi ve de ayrımcı. Yani beni resmen doğa dışı ilan ediyorlar bir eşcinsel olarak. "Eşcinsellik denilen şey nedir, kimdir bu eşcinseller?" diye hiç düşünme zahmetine bile girmiyorlar. Kurallar var, emirler var ve istenilenleri yapıyorlar işte kısaca.

RTÜK'ün Shakira'dan daha erotik olduğunun belgesi sözlerse şöyle:  “İki kadın sanatçı ellerini sık sık bacaklarının arasına götürüyor, duvara yaslanarak bellerini ve kalçalarını kıvırtmaya başlıyorlar ,aynı yatağın içine transparan bir giysi ile beraber giren bu kişiler göğüslerini saçları ile kapatarak ritmik hareketlerle kıvrılmaktalar.”

Shakira'ya sormuşlar klibinin yasaklanma konusunu. O da durumdan haberdar olduğunu ancak polemiğe girmek istemediğini söylemiş. Haklı da. Eşcinselliğin özenilecek bir şey olduğunu düşünen adamlara ne anlatılabilir ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder