4 Mayıs 2014 Pazar

RTÜK eşcinsellerimizi de temsil ediyor!


RTÜK'ün aldığı kararları eleştiriyoruz. RTÜK kime ve neye dayanarak alıyor bu kararları; 80 milyonluk Türkiye'nin ahlakçı ve yasakçı zihniyetine dayanarak. En son Shakira ve Rihanna'nın klibini yayınlayan bir müzik kanalına ceza kesmiş RTÜK. Sebebi de eşcinselliğe özendirecek olması. Dayanağı da bilgisiz ve dolayısıyla homofobik birinin açıklamaları. Güya eşcinsellik hastalıkmış, doğuştan değil, anne-babanın çocuğu yanlış yetiştirmesindenmiş.

Peki bu homofobik kişi neye ve kime dayanarak böyle bir açıklama cesaretinde bulunuyor; gene 80 milyonluk Türkiye'nin ahlakçı ve yasakçı zihniyetine dayanarak. Bu şahıs neden böyle bir görevi vazife edinerek meslek ilkelerine ihanet ediyor; kısaca parraa!Peki bu şahıs nasıl böyle kendi çıkarları için istediği gibi at oynatabiliyor; çünkü vatandaşı gibi devleti de ahlakçı ve yasakçı, dolayısıyla homofobik.

Homofobiyi eleştiriyoruz, homofobikleri eleştiriyoruz, devleti eleştiriyoruz ama kim dinliyor ki? Onlar heteroseksist rüzgarı almışlar arkalarına, esiyorlar da esiyorlar. Senin eleştirini, doğrunu, hakkını, vesaireni görmezler, görmek istemezler ki? Tabi doğru bilgiyi vermeliyiz bir işe yaramasa da. Çünkü gerçekten ihtiyacı olup da faydalanmak isteyenler olabilir.

Ne mi diyorum; eşcinsellerin homofobisi bitmediği, bitirilmediği sürece toplumun ve temsilcilerinin homofobisinin bitmeyeceği. Shakira ve Rihanna'nın klibinden söz açılmışken, biz hala televizyonlarda öpüşme sahnesine bile gönül rahatlığıyla bakamayan bir milletiz. Eşcinsellikle ilgili bir sahne olduğu zaman, ailelerimiz sanki eşcinselliğimizi anlayacakmış gibi kanal değiştiren bir eşcinsel kitleyiz. Biz görünür olmadığımız, cinsel yönelimimize sahip çıkmadığımız sürece, bizim üzerimizden yanlış bilgiler üretilip pekiştirilecektir elbet.

Zaten görünmeyen bir şeye millet nasıl doğru veya doğal gözüyle baksın ki. Biz kendimiz bile eşcinselliğimizden kaçarken, RTÜK eşcinselliği mi desteklesin? Eşcinsellerin kendileri, kendileri adına bir şey yapmazsa, RTÜK neler yapmaz ki?

RTÜK denilen şey başka bir gezegenden gönderilmiş denetleme kurulu değil ki. Kendimizin seçtiği muhafazakar iktidarın temsilcileri. Yani RTÜK dediğimiz şey heteroseksist, homofobik toplumun ahlakçı temsilcileri. Yani o koltukta vatandaş olarak biz oturuyoruz; sadece homofobikler değil, görünür olmayan eşcinseller de! Biraz önce dediğim gibi ekranlarda eşcinsel sahneler falan çıkınca ve biz eşcinseller kendi gerçeğimizden utanıp kanal değiştirmeye devam ettikçe, RTÜK de homofobik kararlar almaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder