21 Ocak 2014 Salı

Eşcinseller değil, heteroseksistlerdir hasta olan

Eşcinsellere ruh hastası gözüyle bakıyorlar. Resmen hasta da diyorlar. Ama sadece açık eşcinsellere. Çünkü eşcinseller cinsel yönelimlerini gizledikleri sürece hiç kimse onlara hasta gözüyle bakmıyor. Çünkü hasta olmadıkları için hiçbir hastalık belirtileri yok. Hasta gözüyle bakılan eşcinseller oysa aralarında dolaşıyor, en yakınlarındalar, aileden biri konumundalar, okulda, evde, işte, mecliste, her yerdeler ve hatta bir çoğunun imrendiği başarılı insanlar. Ne zaman hasta oluyorlar, eşcinselliklerini açıkladıkları zaman. Belki şu konuda haklı olabilirler; Heteroseksist bir toplumda eşcinselliğini açıklamak deliliktir. Yani ruhsal hastasındır, delisindir ama heteroseksist düzene uymadığın için. Zaten eşcinselliğe hastalık gözüyle bakanların derdi eşcinselliğin hastalık olması ve eşcinselleri düşünmek değil, heteroseksist çıkarlarına ters düştüğü için eşcinsellik bahanesiyle eşcinselleri lanetlemek, onları ötekileştirmek. Çünkü bir insan hastaysa benim bildiğim ötekileştirilmez. Bir de eşcinsellik hastalıksa heteroseksüellik de hastalıktır o da bir cinsel yönelim olduğu için; Eşcinseller heteroseksüellerden daha marazi bir durum mu sergiliyorlar? Aksine heteroseksizmin engellerine rağmen psikolojileri çok sağlam ki, iyi sabrediyorlar. Heteroseksüeller kendilerinden başkalarına sabredemiyorlar ki, psikolojik olarak profesyonel bir yardıma ihtiyaçları var. Evet yok yere nefret psikolojik bir vakadır. Tedavisi sevgidir ama o da onlarda gerçek anlamda olmadığı için, terapiye, telakkiye ihtiyaçları var. Zorda kalınca kendi lanetlerini hemen Tanrı'ya yüklüyorlar. Tanrı'nın hiç işi gücü yok mu da yarattığı kullarını hasta yaratsın. Öyleyse eşcinsellerin ne suçu var, sonradan hasta oldularsa gene eşcinsellerin ne suçu var? Bu heteroseksistler ne zaman iyileşecekler çok merak ediyorum.

Eşcinsellik neden hastalık sınıfına sokuluyor hiç bir bilimsel dayanağı olmadığı halde? Heteroseksüeller çıkarları için kendi kendilerine hastalık icat ediyorlar, sonra olmayan hastalığın tedavisini icat etmeye çalışıyorlar, gene olmadı karalama kampanyası başlatıyorlar. İşin içinden çıkamayınca da araya Tanrı'yı sokarak kendi hastalık icatlarıyla çelişiyorlar. Şimdi eşcinsellik hastalık diyenlere nasıl sağlıklı insanlar gözüyle bakılabilir ki? Bir de bu kişiler doktor, milletvekili bile oluyorlar. Tanrım biz kime güveneceğiz, inanacağız? Tabi onların safsatasına inanacak insan çok ki, nefret cinayetlerine kurban gidiyor eşcinseller. Size bir şey söyleyeyim mi, heteroseksistler gerçekten insanları öldürebilecek boyutta hasta insanlardır. Dayanaksız bir şekilde eşcinselleri hasta ilan etmek ciddi ve üzerinde durulması gereken, insan yaşamını tehdit eden önemli ve acilen halledilmesi gereken bir sorundur. Bakmayın öyle aklı-selim davrandıklarına falan. Ben nefretlerinin boyutunun nerelere uzandığına ve nelere sebep olduğuna bakarım. Potansiyel suçlu gözüyle bakıyorum ben homofobiklere, eşcinsel karşıtlarına. Eşcinselleri öldürenler, "Ben eşcinselleri öldüreceğim" diye elini kolunu sallayan kişilerden çok, hiç beklemediğimiz kişilerden çıkıyor. Zaten nefretini ifade etmek bile cinayetin bir boyutudur. İnsan niye kendisine zararı olmayan kişilerden nefret eder ve onları nefret suçlarına hedef gösterir ki? Evet eşcinsel karşıtlığı ifade özgürlüğü değil nefret suçudur masum insanların-eşcinsellerin hayatına, ölümüne sebep olduğu için.

Britanya Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) Oxford bölgesinden Belediye Meclis Üyesi David Silvester, BBC radyoda katıldığı bir programda eşcinsellik ruhsal bir hastalık demiş. Dayanağı da tıp değil, İncil. Doğal afetlerin sebebi de eşcinsellermiş ve Tanrı'nın bir cezasıymış bu felaketler. Tanrı isabetli felaket veremiyor mu da heteroseksüeller de zarar görüyor öyleyse? Tanrı sakın eşcinsellere yapılan eziyetlerden dolayı heteroseksüelleri cezalandırmış olmasın! Düşünüyorum da, homofobiklerin neden homofobik olduğunu anlayabiliyorum ama anlayamayacak olanlara da ne anlatabilirsin ki? Bakınız, bir şey hastalıksa günah olmaz, günah olduğu için de hastalık sayılmaz. Hadi hastalık diyelim. Eşcinsellerin ne suçu günahı var? Bizi başka Tanrı mı yarattı da günah oluyor, başka gezegenden ışınlandık mı da hastalık oluyor? Eşcinselleri suçlamaktan vazgeçin artık. Her ne isek bunun sorumlusu bizler değiliz. Eşcinsel olunan bir şeyse, günahsa veya hastalıksa buyrun bir de siz deneyin. Olmaya çalışın, günaha girin, hasta olun... Tabi eşcinsellerin eşcinsellikleriyle barışmamaları için her türlü engeli koyuyorsunuz, çocukluktan itibaren homofobik yetiştiriyorsunuz, sonra da onlara yaşama hakkı vermiyorsunuz, bu baskı üzerinden de dayanaksız iftiralarınızla nefretinizi kusuyorsunuz. Bütün eşcinseller eşcinsellikleriyle heteroseksizm engeli olmaksızın barışabilselerdi, siz homofobikleri kim kaale alırdı ki? Eşcinsellik doğaldır ve eşcinseller de bu doğanın bir parçasıdır. Biz başka bir yerden peydahlanmadık, bizler sizin, heteroseksüel ilişkilerinizin mamülüyüz. Doğuştan olsak da suçlusu biz değiliz, sonradan olsak da. Hiç sordunuz mu kendinize biz eşcinsellikten neden nefret ediyoruz diye ve mantıklı bir cevabını bulabildiniz mi hastalık ve günahtan başka?

2 yorum:

  1. "o gay ben de..." bloğundaki bir yazısında bastırılmış eşcinselliğin sonuçlarından biride homofobidir gibisinden bişey demişti. Okuduğum ve izlediğim pek çok hikayede de bunun örneklerini görmüştüm, şimdi üstüne sizin yazınızı da okuyunca; acaba mı? dedim... Yani tüm bu nefretin altında baskıladıkları eşcinsellikleri olmasın???
    Not: Her zamanki gibi sağlam(tokat gibi) bir yazı olmuş elinize sağlık.
    Mrs. Jackson

    YanıtlaSil
  2. Bir arkadaşımın bir söz vardır: Eşcinsel olmayan mı var? Herkes heteroseksüel olmayablir ama herkes eşcinsel olabilir; Bilinçli bir eşcinsel heteroseksüel ilişkiyi kaldıramaz ama her beden homofobi olmasa eşcinsel ilişkiyi kaldırabilir. Bu konuda benim sözümse: Aslolan eşcinselliktir. Çünkü bu kadar homofobiye rağmen neden heterofobi yok, neden ben heteroseksüellikten nefret etmiyorum da heteroseksüeller eşcinsellikten nefret edebiliyor. Çünkü benim içimde heteroseksüellik yok ki gocunacak yaram olsun. Yarası olan gocunur eşcinsellerin değil, heteroseksüellerin sözü. Ayrıca ilginize, beğeninize teşekkür ederim...

    YanıtlaSil