6 Ocak 2014 Pazartesi

Erkekler makyaj yapmak, tayt giymek, kız gibi dans etmek istiyormuş

Erkekler de çok şey istiyor amma; Bu kadarı erkekliği bozar!

Erkeklik zor şey. Çünkü kendilerini hayatları boyunca erkeklik kalıplarına uygun olmak için tutmak zorundalar. Alimallah eşcinsellik damgası yapıştırılıverir yoksa. Bakın kendini bu konuda tutan erkekler neler yapmak istiyormuş?

Kadınlarınki gibi çok seçenekli modaya uygun giyinmek istiyorlarmış; Rengarenk, süslü-püslü ama eşcinsel damgası yemekten korkuyorlarmış.

Beğendikleri erkekleri dile getirmek istiyorlarmış ama eşcinsel damgası yemekten çekiniyorlarmış; Off... Brad Pitt de amma yakışıklı...

Rengarenk görünümlü yumuşak kız içkilerinden içmek istiyorlarmış. Ama dalga geçilmekten korkuyorlarmış. Düşünüyorum da hep sert olmak ne zor şeydir. Biz eşcinseller gerçekten hayatı çok güzel yaşıyoruz. Kendimizi hiç kasma derdimiz yok. İki gündür mesela civciv sarısı polarımı giyerek gidiyorum spor salonuna. Herkesin ilgisini çekiyor, hoşuna gidiyor. Başkasının yapabileceği bir şeyi yapmanın keyfi çok güzel gerçekten. Dalga geçilme korkusunu yenmek özgüven aşılıyor insana. Bir başladın mı çorap söküğü gibi geliyor özgürlüğün devamı.

Masaj salonuna gitmek, manikür-pedükür yaptırmak istiyormuş erkekler. Yazııık! Düşünseniz ya bir erkeğin vücudunda başka bir erkeğin elinin dolaştığını. Ya duygular uyanırsa! Gerçi anlayamadığım şeyler de yok değil. Bir erkek niye manikür, pedükür falan yaptırmak ister ki? Ben açık bir eşcinsel olarak ne masaj ihtiyacı hissediyorum, ne de manükür pedükür.

Tatatatam! Erkekler kadınlar gibi el çantası taşımak istiyorlarmış. Gerekçeleri, eşyalarını çantalarında taşıma rahatlığını yaşamak istiyorlarmış. Ben hayatım boyunca hiç çanta taşımadım, hiç taşımak istemedim, hiç de ihtiyaç hissetmedim. Yani ceplerim yetip de artıyor bile. Bir eşcinsel olarak benim bile el çantasına ihtiyacım olmazken, erkeklerin nasıl olabiliyor acaba?

Kızlar gibi elleri kolları havada dans etmek istiyorlarmış. Bak buna itiraz etmem. Eller kollar havaya kaldırılmadan, hele ki kalçalar sallanmadan dans edilir mi? Erkek egemen toplumlarda sanki sopa yutmuş gibi dans eder erkekler dansın tabiatına aykırı bir şekilde. Dans rahatlamak için midir, kendini kasmak için mi? Tabi erkek adamın kalçası oynamaz değil mi? Benim oynuyor valla. Oynamasa bile oynatma çabamı çok seviyorum. Hatta kalçamı oynatma sevdam yüzünden zeybek gibi yöresel maskülen danslara inatla karşı çıkıyor, yakınından bile geçmiyorum.

Ve en büyük itiraf geldi. Erkekler makyaj yapmak istiyorlarmış. Fondöten, eyeliner... Eğer içimden gelseydi makyaj yapardım ve en ala kadına bin defa taş çıkartırdım ama hiç ihtiyaç hissetmiyorum. Tanrım yoksa ben eşcinsel değil de erkek miyim!!! Evet ben eşcinselim ama biyolojik olarak erkek, toplumsal cinsiyetten de kendini soyutlayabilmiş bir erkeğim. Ne kadın gibi olmak, davranmak istiyorum, ne de erkek. İçimde kadın olduğunu inkar etmiyorum ama toplumsal anlamda bir kadınlık bana lüzumsuz geliyor.

Şımartılmak istiyorlar, hesapların kadınlar tarafından ödenmesini ve kendilerine çiçek alınmasını istiyorlarmış. Mmm! Toplumsal cinsiyete odaklanmak bu olsa gerek. Benim böyle şımarıklıklara hiç ihtiyacım olmuyor. Çünkü kendimi heteroseksizme rağmen öyle çok şımartıyorum ki, başkalarının yapacakları çocuk kandırmacası kalır.

İşte buna inanmıyorum. Erkekler gizli gizli tayt giyiyorlarmış. Gerekçelerine bakar mısınız? Bacaklarını yavru kediler sarıyor gibi hissediyorlarmış bu sayede. Ben mesela en fazla içlik giyerim soğuk havalarda soğuktan kendimi korumak için. Hiç öyle "tayt giyeyim de kendimi yavru kedi sarıyormuş gibi hissedeyim" diye arzum olmadı. Ama bazı eşcinsel arkadaşlarımın böyle taytvari giyinmeyi çok sevdiklerini ve giyindiklerini biliyorum. Çünkü erkekleri bu şekilde tavlıyorlar. Benimle sevişmek isteyen erkekler de tayt veya çorap gibi şeyler giymemi de istiyorlar. Çünkü bunlar kadın havası veriyormuş insana. Canları erkek istiyor ama beraber oldukları erkeklerin kadınsı olmasıyla eşcinsellikten yırttıklarını zannediyorlar sanırım.

Çocukla çocuk olmak, onlar gibi davranmak istiyorlarmış. Buna söyleyecek bir lafım yok. Zaten hep çocuk gibiler çünkü.

Ağlamak, duygularını açıkça göstermek isityorlarmış. E yapsınlar, tutan mı var? Ama "yumuşak", eşcinsel olarak nitelendirilmekten korkuyorlarmış. Eşcinseller ölsünler mi o zaman eşcinsel olmak kötü bir şeyse? Hem eşcinsel karşıtı oluyorlar, hem de bizim gibi özgür olmak istiyorlar. Gerçekten erkek olmak eşcinsel olmaktan daha zor galiba. Bir bilseler, öğrenseler eşcinsellerin özgürlüklerinin onları da özgürleştireceğini, üzerlerinden o ağır erkeklik yükünü alacağını. Hayatlarını yaşayamadan, kendilerini tuta tuta  geçiyorlar bu dünyadan. Yazık, hem de ne yazık!

Aaa unutmuşum, şu da varmış. Erkekler parmaklı çorap da giymek istiyormuş. Kadınlar neden parmaklı çorap giyer de, erkekler de giymek ister, o kadarını bilemeyeceğim artık. Beni aşar!

2 yorum: