27 Aralık 2013 Cuma

Devlet'in Bakan'ı hastalık derse, eşcinselliği iyileştirmeye çalışırlar elbette

Eşcinselliği iyileştirdiği iddia edilen ilaçla ilgili bayağı zamandır haberler okuyoruz. İnternetten satışı yapılan bu ilaçla ilgili olarak Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu, eşcinselliğin hastalık olmadığı gibi böyle bir iddia ve iddiaya dayanak oluşturan kimyasalın, toplum sağlığına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle savcılığa şikayette bulunmuş.

Eşcinselliğin hastalık gibi iyileştirildiğine dair bu düstursuz cesaretin kaynağı nedir, neresidir? Tabi ki de Devlettir. Devlet eşcinselliği kabul ediyor mu? Hayır. Eşcinselliği kabul etmediği ve eşcinselleri tanımadığı için onların güvenliğini de sağlamıyor. Gerekçesi ne? a) Eşcinsellik hastalık, b) Eşcinsellik ahlaksızlık, c) Eşcinsellik sapıklık, d) Eşcinsellik insan soyuna bir bir tehlike... Bunu söyleyen kim? DEVLET VE BAKANLARI, BAŞBAKANI. Devlet eşcinselleri zorla heteroseksüel yapmaya çalışıyor. Nasıl mı? Onlara ayrımcılık yapılmasına sessiz kalarak, onların şiddete maruz kalmalarına, öldürülmelerine seyirci kalarak. İnsanları sadece heteroseksüel olarak görmek istiyor. İnsanların yaşamlarını sadece heteroseksüellik üzerinden düzenliyor. O düzenlemenin eşcinsellere uymadığı için yaşamlarını zora sokmasını bir yana bırakın, daha eşcinselleri suçlu ilan ediyor; Toplum düzenini bozan, ahlaksızlıkları sebebiyle heteroseksüelleri tahrik edip onları suça meylettiren gözüyle bakıyor eşcinsellere bu düzenin yargısı. O yüzden cinayete kurban giden eşcinsellerin katillerine tahrik unsuru gerekçesiyle ceza indirimi yapıyor ya! Saldırıya maruz kalan eşcinsellere "oh olsun!" mantığıyla yaklaşıyor ya! Devlet kim mi? Heteroseksist zihniyet taşıyan Devletin tüm kurumları, tüm birimleri, tüm destekçi vatandaşları; Polisinden yargısına, hastanesinden sokaktaki insanına kadar...

Daha önceki yazılarımda sürekli yazdığım devletin eşcinsellere karşı duyarsızlıklarını hatırlatma sebebim, eşcinsel karşıtlığına devletin cesaret vermesi. Devlet eşcinselleri tanısa ve onları koruyacak yasaları çıkarsa, kim yapabilir eşcinsel düşmanlığını ve eşcinsellik hastalıkmış gibi eşcinsellerin sırtından para kazanma şarlatanlıklarını? Devlet Başbakan ve bakanları aracılığıyla eşcinselleri nefrete hedef gösteriyor, fırsatçılar da bundan nemalanmaya çalışıyor. Sadece internet üzerinde kimyasal satanlar değil, devlet onaylı psikolog, psikiyatr geçinen uzmanlar da. Bu paragöz uzmanların eşcinselleri tedavi etme gerekçesi ne biliyor musunuz; Eşcinseller talep ediyor, biz ne yapalım! Bu konuda ne yapacağınızı bilemeyecek kadarsa uzmanlığınız, bırakınız bu mesleği işinin ehli olanlara. Toplumun ötekileştirdiği kesimin doğal yapısını düzeltme işgüzarlığı yerine, bu kesimlerden nefret edenlerin nefretini sevgiye dönüştürülmesi gerektiğini bilemeyecek ne var? Eşcinsellik değildir hastalık olan ve tedavi edilmesi gereken, homofobidir, eşcinsellik korkusu ve dolayısıyla eşcinsel nefretidir. O yüzden heteroseksist toplumların homofobilerinden dolayı acilen tedaviye ihtiyacı vardır. Çünkü korkuya dayalı nefret yıkıcı bir hastalıktır ve toplumsal boyutta insanlık dışı felaketler sürükleyebilir kitleleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder