26 Aralık 2013 Perşembe

Babamı çıplak gördüm, eşcinsel oldum!

Heteroseksist bir toplumda heteroseksizmi içselleştirerek yetiştiğimiz için, eşcinselliğimizle barışamıyoruz ve bu yüzden eşcinselliğimize hep bir gerekçe buluyoruz tıpkı yukarıdaki başlıktaki gibi. Taciz, tecavüz de bunun en başta geleni. Sonra doğru yetiştirilmeme; Yani erkeklerin erkek gibi yetiştirilmemesi, çok kadınlı ailede yetişmek gibi sebeplerle örnek alabileceği bir erkek olmaması... Oyuncak silahlar yerine bebeklerle oynamak...

Oysa bunlar en başta eşcinselliğimizden kendimizin kaçması için birer bahane. Eşcinsel olmasak, eşcinselce şeylere niye ilgi duyalım ki? İnsan yapısında olmasa, nasıl yapısına uymayan bir şeye zorlayabilir ki kendini? Üstelik toplumun kabul etmediği eşcinselliğe niye ilgi duysun ki içinden gelmese? Bu tür gerekçeler eşcinselliğimizden kurtulma çabasından başka bir şey değil.

Gerekçeler işe yaramayınca da heteroseksüelce yaşamaya başlıyoruz. Evleniyoruz, çoluk-çocuğa karışıyoruz ama eşcinselliğimizden gene kurtulamamamıza rağmen, gene inanmak istemiyoruz eşcinselliğimize. Bir yandan gizli-gizli eşcinsel beraberlikler yaşayıp gerçek tatminimizi eşcinsellikle sağlamamıza rağmen, etrafımıza erkeklik taslıyoruz.

Hadi dışlanmamak için böyle bir maske takınabiliriz ama eşcinsel olmamıza rağmen, heteroseksüellikten gurur duymamıza ne demeli. Mesela çocuğumuz olunca, bir de erkek çocuk olunca kendimizi erkek gibi hissediyoruz sanırım ve bunu gururla söylüyoruz etrafımıza. Bu da "Bak çocuğu varmış, eşcinsel olamaz" dedirtmek için olsa gerek.

Eşcinseller kendilerini kabul etmeyince, heteroseksizm eşcinselliği niye kabul etsin ki? Heteroseksizm de zaten bunun farkında olduğu için eşcinsel karşıtı ya. Eşcinseller doğanın gerçeği eşcinselliğe karşı her ne sebeple olursa olsun cephe almasa, heteroseksizm hiç bir şey yapamaz eşcinselliğe karşı.

Sanırım biraz sorun da biziz, sorunu çözmek istemeyen de. Eşcinselliğin kabul edilmemesinde hep heteroseksizmi suçlamak da aslında kendimizden bir kaçış. Sen ne kadar "Burdayım" dedin de, heteroseksizm seni yok saydı ki, sana karşı çıktı ki? Sen kanlı-canlı varolduktan sonra başkasının sana karşı çıkması, karşı çıkanı komik duruma düşürecek, eşcinselliğe karşı çıkılmayı anlamsız kılacaktır. Yani yok sayılmak ve yok edilmek için kendimiz prim veriyoruz.

Bir insan yapısında olmadıktan sonra hiçbir suretle eşcinsel olmaz. Ancak heteroseksizmi içselleştirmesinden dolayı eşcinselliğini bastırdığı için, çeşitli vesilelerle eşcinselliğini keşfedebilir. Bu keşfedişlerle de o anda veya o sebeple eşcinsel oldum zannedebilir. Önündeki heteroseksizm örneğinden dolayı da kendini yanlış bulabilir, kendinden kaçmaya, kurtulmaya çalışabilir. Kendini savunmak için de sonradan eşcinsel olmuş gibi bahanelere sığınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder