4 Kasım 2013 Pazartesi

İnsanların, hayvanlara karşı üstün olduklarını göstermelerinin zafer sarhoşluğu pozu!


Aslında ben de çok mükemmel sayılmam hayvanlara karşı. Çünkü onlara istedikleri her türlü imkanı sağlayamıyor, hayvan haklarına karşı yeterli mücadeleyi yapamıyorum ama hayvanların öldürülmesi, onların da bir canlı olduğunun gözardı edilmesi, bu ihlallerin küçücük de olsa kimsenin umrunda olmaması, hayvanlara karşı vicdan mekanizmasının tamamen durması beni çok rahatsız ediyor.

İki gündür gazetelerde yer alan bir leoparın öldürülmesi, insanların hayvanlara bakış açısını da resmen gözler önüne serdi. Gerçekten bir hayvanı öldürmek yapılacak ilk iş midir? Eğer denilene göre leopar çobana saldırdıysa bile, çoban kurtulduktan sonra, diğer çobanın öldürmekten başka bir çaresi yok muydu? Nesli tükenmekte olduğu için öldürülmemesi gerektiği söyleniyor da, onun da bir can taşıdığı için öldürülmemesi gerektiğinden hiç kimse bahsetmiyor. Demek binlerce leopar yaşasa, leopar avına bile çıkılacak.

Ölü leoparla poz vermelere ne demeli? Hadi çobanlar poz verdi katlettikleri leoparla, sağlık görevlilerine ne oluyor? İnsanların, hayvanlara karşı üstün olduklarını göstermelerinin zafer sarhoşluğu olsa gerek öldürdükleri hayvanla poz vermek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder