1 Nisan 2013 Pazartesi

Seks hayatın ta kendisi!

Sigara veya içki içmemek, disiplin cezası almamak gibi iyi hal davranışında bulunan mahkumlara, eşleriyle seks yapma hakkı verilecekmiş. Mmm... Bayağı iyi ve güzel bir gelişme. Ama bana yanlış gelen, yeme-içme-uyuma gibi doğal ve temel bir ihtiyacın, insanlara ödül niyetine verilmesi. Bu insanlar bugüne kadar sekssiz ne yapıyorlardı peki? İnsanların işledikleri suçtan dolayı, seks yapamaması da aldıkları cezaya mı dahil acaba? Bu insanların cinsel anlamda kendilerini tutmaları, onları ehlileştirmek yerine daha da saldırgan yapmaz mı? Yoksa insanların cezalandırılmalarının amacı onları topluma kazandırmak değil de, tamamen bitirmek mi?

Seks hakkının sadece heteroseksüel mahkumlara verilmesiyse, eşcinsellerin her yerde yok sayıldığının bir göstergesi. Eşcinseller hem toplumsal ve yasal olarak ayrımcılığa maruz kalarak mahkum hayatı yaşıyorlar, parmaklıklar arkasında mahkum olduktan sonra da gene aynı ayrımcılığa bir kez daha maruz kalıyorlar. Eşcinsellik zaten normal karşılanmıyor, heteroseksizme göre anormal, bir de eşcinselleri de mi ödüllendirsinler değil mi heteroseksüeller gibi? Eşcinsellerin heteroseksüellere göre seks yapma hakkı yok ki! Onların yaptıkları zaten ahlaksızlık. Ahlaksızlığı mı meşrulaştırsınlar bir de değil mi? Evlen, hapse gir, ondan sonra da seks hakkından faydalanmak istiyorsan faydalan! Sanırım bir de sadece evlilerin böyle bir hakkı var. Devlet bekara seks hakkı versin de, fuhuş mu yaptırsın kendi mekanında?!

Yönetmelik, seksi bir ehlileşme kozu olarak kullanıyor sanırım. Yoksa durduk yerde mahkumun seksini falan düşünebilir mi ki Devlet? Bakınız, Samsun'da insanlar seks yapacak diye otostop yasaklanmış. Fuhuş amaçlı seksten bahsediyorlar ama sonuçta seks, sekstir. Oysa gayri meşru yollardan daha ne para kazanma yolları var. O kişilere de otostop yasak mı acaba? Yani demek istediğim, amaç kayıt dışı para kazanmanın ve ahlaksızlığın önünü kesmekse, seksten daha kötü yollarla da para kazanılıyor ve o kişiler otostop yapabiliyorlar ama. Demek ki amaç evlilik dışı seks karşıtlığı. Adına da fuhuş demişler ahlaksızlıkla eş anlamlı. Oysa alan razı, veren razı, kime ne? Sanki otostop dışında yasa dışı seks işçiliği yok. Bu da gösteriyor ki, Devlet seksin ne amaçlı yapıldığına falan karşı değil, sadece bu temel ihtiyaçla insanları kontrol gücünü kaybetmek istemiyor. Herkes özgürce seks yaparsa, Devlet ipin ucunu kaçırır ve kimseyi kumandası altında tutamaz, ideolojilerine alet edemez.

Eşcinsellik ve seks demişken, bugünkü haberlerden biri de, "sebzelere zarar veriyor" diye, Akdeniz sineklerinin çoğalmalarının önüne geçmek için kısırlaştırılmalarını, sebze ihracatıyla ilgili yetkili kişilerden biri, homoseksüelleştirme olarak tanımlamış. Heteroseksizmin eşcinselliğe bakış açısının ne güzel özeti değil mi? Eşcinsel demek, kadınsı özellikler taşıyan, cinsel gücü olmayan hadım veya kısır kişiler oluyor. Böyle mi görmek istiyorlar, yoksa gerçekten böyle mi görüyorlar? Bilmiyorlar da olabilir ama eşcinselliği özellikle erkekliğe yakıştıramıyorlar. Çünkü erkek olan bir erkek, erkeklik gücü varsa, niye kendi cinsiyle beraber olsun ki? Eğer eşcinsel erkekler erkekse, heteroseksüel erkekler ne oluyorlar? Hem erkekliği lekeliyorlar eşcinseller böylece! Eşcinsel iseler, eşcinselliklerini bilsinler! Yani erkekliklerini üzerlerinden atsınlar. Erkekliğe yakışmaz eşcinsellik. Bizim bildiğimiz eşcinseller erkek gücü olmayıp da, kadınsılığı tercih edenlerdir, diye düşünüyorlar sanırım.

Her haberden de eşcinselliğe dair bir şeyler çıkarma konusunda üstüme yok. Kadın genelevlerinin kapatılması  için, Şefkat Derneği'nin erkek genelevi de açılsın teklifine 5000 erkek çalışmak için başvurunca, Şefkat Derneği isyan bayrağını çekmiş. Onların yaptığı, kadın genelevlerinin kapatılması için bir ironiydi. Ciddiye alıp da başvuranlar gerçekten ne kadar heteroseksüeldir? Gerçekten bir de, heteroseksüel bir erkek, seks taleplerine, normal mesai saatlerinde kadınlar kadar cevap verebilir mi, ne kadar verebilir? Heteroseksüel erkekler gerçekten, heteroseksist bir dünyada böyle bir evde çalışmayı göze alabilirler mi? Erkek genelevinde çalışmak isteyen erkekler, bu genelevin, kadınlara hizmet için açılacak ve de sözde açılacak bir genelev olduğunu biliyorlar mı? Yoksa bu sözde geneleve başvuran erkekler eşcinseller mi? Yani erkeklere hizmet edeceğini falan mı zannediyorlar? Ne bileyim, böyle bir toplumda kadınlara hizmet verecek bir genelevde çalışmak, bana eşcinsellerin fantezisi gibi geliyor. Yoksa gerçekten ahlakçı bir toplumda yaşasak da, sekse dair ahlaksızlık kadınlara veya eşcinsellere atfedilmesine rağmen, bu konuda gizli bir potansiyel mi var erkeklerde?

Hollanda'da eşcinsel çifte verilen çocuk konusu, "niye eşcinsel çifte verildi" diye çok abartıldı ya ülkemizde, eşcinsel çifte verilen tek Türk çocuğuymuş bu çocuk. Düşünüldüğü gibi, amaç eşcinsel çiftleri yabancı uyruklularla çocuk sahibi yapmak falan değilmiş. Açıklamayı yapan, orada yaşayan Türk kökenli bir milletvekili.

Dünyaca ünlü komedyen Eddie İzzard sonunda ülkemize ayak basmış. Ama ne basış. Eşcinsel olmadığını söyleyen bu komedyen, yüksek topuklu ayakkabılarla görüntülenmiş havaalanında. Heteroseksizmi, mizahın gücüyle bir anlamda ters-yüz etmeye çalışıyor sanırım.

Seks hala bir tabu ama ne kadar çok seks konuşuyoruz, en azından hiç aklımızdan çıkarmıyoruz farkında mısınız? Oysa yaşasak, lüzumsuz zahmetlere girmeyeceğiz çenemizi ve beynimizi yormak gibi? Siz kaç kişinin yeme, içme, uyku gibi temel ihtiyaçlar üzerine kafa patlattığını gördünüz?

Kadınlar da gey bara niye bu kadar çok meraklılar anlayamıyorum? Lady Diana, Karaliçemiz Freddy Mercury ile gizlice gey bara gitmiş ya gizlice 30 yıl önce.

Sunucularımızdan Burcu Esmersoy da aslında erkek olduğunu söylemiş, evde yemek falan yapmadığı, yani toplumsal cinsiyet olarak kadına benzemediği için. Acaba bir erkek, evde dikiş-nakış falan yaptığını itiraf edip ne kadar kadın olduğunu söyleyebilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder