15 Mart 2013 Cuma

Huzur içinde yaşamak eşcinsellerin de hakkı

Eşcinsel ailelerin elinden Türk çocuklarını almak artık bir Vatan-Millet meselesi haline geldi. Sanki çocuğa işkence yapıyorlar? Oysa Hollanda Hükümeti, kendi ailesi iyi bakamadığı için almış çocuğu. Ama bazı kültürel değerler, bir çocuğun yaşadığı sıkıntılardan daha önemlidir değil mi? Milli ve manevi kültürel değerlerini kaybetmemesi için, nasıl bir ortam olursa olsun, çocuk kendi ailesinde yetişsin! Şiddetin, hiddetin lafı mı olur? Kavga ortamında çocuk en fazla kavgacı olur. Eşcinsel ortamda yetişsin de eşcinsel mi olsun alimallah!

Eşcinsellik diyince homofobiklerin aklına, neden kendi cinsel yönelimlerine uymayan eşcinsel ilişki gelir sadece? Eşcinsellerin de cinsellik dışında bir yaşamları var. Heteroseksizmin engellemelerine rağmen kendilerini idame ettirebilme yetileri de var. Homofobiklere göre, eşcinsellerin cinsel yönelimleri eşcinselleri insanlıktan çıkarmış sayılıyorsa, onları ahlaksız, hasta, sapık sınıfına sokuyorsa, heteroseksüelliğin ne farkı var eşcinsellikten? Heteroseksüellik de bir cinsel yönelim sonuçta. Eşcinseller kendi cinslerine yönelmiş, heteroseksüeller karşı cinse. Onun dışında erkek, kadın ve insanlar. Ne yapsınlar yani kendi cinslerini seviyorlarsa, cinsel yönelimleri heteroseksüellerinkine benzemiyorsa? Ölsünler mi?

Cinsel yönelimlerinin kendi cinslerine yönelik olması, eşcinsellerin huzur içinde yaşama hakkına engel mi? Ne bu hiddet, şiddet ve nefret? Bırakın artık eşcinselleri. Bir sorununuz var biliyorum. Homofobiksiniz, hastasınız ve hastalığınızı karşıtlık, ifade özgürlüğü bahanesiyle yok saymaya çalışıyorsunuz ama siz homofobikler hastalığını kabul etmeyen hastalardan olduğunuz için acilen tedaviye ihtiyacınız var. "Eşcinseller heteroseksüellere ne yapıyor?" diye sorma kapasiteniz var mı acaba? Var da cevabınız olmadığı için mi bu saldırganlığınız eşcinsellere? Aynen öyle.

Konuyla ilgili o kadar haber çıktı ki, Hollandalı eşcinsel aile baskılardan korunmak için adres değiştirmek zorunda kalmış. Demokratik ülkelerde hak ve hukuk denilen bir şey var. Çocuğa bir şey olacak diye de kimsenin korkmasına, paniklemesine hiç gerek yok.

Çok merak ediyorum. Eğer çocuğun verildiği aile eşcinsel olmasaydı, bu kadar gürültü kopar mıydı? Hiç sanmıyorum. Çünkü ailelerinden alınan tek çocuk, bu çocuk değil. Aynı işlem ülkemizde de uygulanmıyor mı? Yani korumak adına çocuklar ailelerinden alınmıyor mu? Eee... Geriye tek eşcinsellik mi kalıyor sorun olan? Yani... Ama sorun eşcinsellik veya eşcinsel aileler değil, eşcinsellere karşı olan anlamsız nefret. Çözüme de bu nefretten-homofobiden başlanırsa, zaten sorun kalmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder