1 Şubat 2013 Cuma

Bundan sonra bana kimse "Eşcinsel" veya "Gay" demesin!

Çünkü ben topum, ibneyim!

Bundan sonra bana "Eşcinsel misin, gay misin?" diye soranlara "Hayır" diyeceğim. Çünkü beni "eşcinsel" veya "gay" kelimeleri herkesin anlayacağı dilde tanımlamıyor. Çünkü "Ben gey'im" dediğim zaman, bu kelimenin veya "eşcinsel" kelimesinin tam manasını bilmeyebiliyorlar. Bu tür tanımlamalar bana biraz kaçamak bir cevap veya kendimi gerçek eşcinsellikten uzak tutmak gibi geliyor. Hatta eşcinsellerimiz bile kendilerine "gay" dendiği zaman daha bir kabul edilir hissetmiyorlar mı? "Top", "ibne" dendiği zaman cinleri tepelerine çıkıyor. Sanki herkesin anlamayacağı dilden tanımlanınca farklı eşcinsel oluyorlar.

Kendimizi halkın anlayacağı dilden tanımlamamak kendimizle, eşcinsellikle tam olarak barışamadığımızı gösterir. Oysa ben kendimi eşcinselliğin doğasına en uygun haliyle seviyorum. Diğer eşcinsellerin "gay" kelimesine yüklediği gibi seçici, aşık olmadan kendi cinsiyle yatmamakta direten, kendini asil olarak gören bir eşcinsel değilim. Ben kendi cinsimle cinsel ihtiyacımı gidermek için, aşık olmadan da sevişmeyi seven, beraber olduğum kişi aktifmiş-pasifmiş, yaşlıymış-gençmiş, kıllıymış-kılsızmış, temiz veya güvenilirmiş (Ağzı sıkı anlamında) gibi özellikler aramayan, kıstasları olmayan, insan seçmeyen, şekilciliklere saplanıp kalmamış, sıRRRadan bir eşcinselim, yani top'um.

Baştada dediğim gibi bana ibne veya top diye hitap etsinler. Ben, beni rencide etmemek için eşcinsel dostlarının da bana "eşcinsel" veya "gay" demesine de karşıyım. Bana "kibarca" da yapılan her tanımlama, benim eşcinselliğime hakarettir. Çünkü ben eşcinselliğimi heteroseksist toplumun namus veya ahlak çerçevesi içersinde yaşamadım, yaşamıyorum, yaşamayacağım da. Benim için özgür eşcinsellik, özgür ibneliktir.

"Erkek" kelimesinin başka bir şekli var mı? En fazla olgun olanına "adam", genç olanına "çocuk" deniyor. Aşağılamak için erkekliği ifade eden bir kelime yok. Çünkü erkeklik zaten heteroseksizme göre yüce bir konum. Biraz daha yüceltmek için, r'leri çoğaltarak "errrkek"deniyor.

Ben niye kendimden kaçayım, utanayım öyleyse. Ben de topluğumla, ibneliğimle gurur duyuyorum. Laf olsun diye değil, gerçekten eşcinselliğimle gurur duyuyorum. Doğa beni böyle yaratmış ve çok da memnunum eşcinselliğimden. Çünkü her anlamda heteroseksüeller gibi bir normalliğim var. Heteroseksüeller kadar da sağlıklı bir şekilde sevişip orgazm olabiliyorum. Hatta eşcinsel olduğum için sınırlarım olmadığından kendimi hiç kasmıyorum. Çünkü erkekliğin kaybedeceği şeyler olabilir ama benim yok. Namus ve ahlak meselelerini hepten ekarte ettim çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder