26 Ocak 2013 Cumartesi

Eşcinselliği Gelenekselleştirmemiz Gerekiyor!

Rusya'da eşcinsel karşıtı bir yasa, meclisin alt kanadından 1'e 388 oyla geçmiş. Doğrusu Rusya'nın bu kadar eşcinsel düşmanı olduğunu bilmiyordum. Çocukları eşcinsellikten korumayı amaçlayan bu tasarı, her türlü eşcinsel propagandasını yasaklıyormuş. Mesela eşcinseller herkesin içinde elele tutuşamayacak veya öpüşemeyeceklermiş. Eğer kural ihlal edilecek olursa, kuralı ihlal edenler 16 500 dolara kadar varan para cezasıyla cezalandırılacakmış. Rusya başkanına göre de, eşcinseller geleneksel olmayan cinsel tercih sahibi olan insanlar olarak adlandırılıyorlarmış. Herkes geleneksel olmak zorunda mı acaba? Tabi kontrol etmesi böylece daha kolay olur. İnsanları önce geleneksel değerlerle heteroseksist sisteme bağımlı hale getiriyorlar, sonra da kafalarına göre davranıyorlar. Kendilerini koruyan dayattıkları kurallara uymayanları da insafsızca cezalandırıyorlar. Sanki bu dünya onların, sanki bu dünyayı onlar yaratmış gibi, sanki dünyanın tek sahipleriymiş gibi davranıyorlar.

Êşcinselleri anlamak da zor. Niye kendileri olmazlar, niye hayatlarını yapılarına uygun yaşamazlar da heteroseksizme bağımlı hale gelirler? Eşcinsellerin teslimiyetçiliğinden bahsettiğin zaman eşcinseller kızıyorlar. Çünkü bağımlı olmaları için bahaneleri çok. Peki bağımlı hale gelmek, heteroseksizmin ilmiğini kendi ellerinle boynuna geçirmek değil mi? Geleneksel olunca çok mu rahat yaşıyoruz? Gizli eşcinsel olunca eşcinseller daha iyi muamale mi görüyorlar? Daha mı az ayrımcılığa maruz kalıp, daha fazla mı gerçekleştiryorlar kendilerini? Zannetmiyorum. Öyle olsaydı yani eşcinseller hallerinden memnun olsalardı, şikayetçi olurlar mıydı sistemden? Hem şikayetçi oluyorlar, hem kendileri adına hiçbir şey yapmıyorlar. Yapanlar da devede kulak kalıyor. Cılız bir itirazı da sistem niye kaale alsın ki. Sesi fazla çıkan azınlığın da kafasının kopartılmasına sessiz kalınıyor işte.

Yüzde hesaba vurduğun zaman dünyada, her ülkede milyonlarca eşcinsel var. Herkes kendine sahip çıksa, dünyada çoğunluğu bile oluşturur eşcinseller. Hangi birine ceza verecekler, hangi birini duruduracaklar o zaman? Kabul edecekler eşcinselliğin doğanın bir parçası olduğunu. Ama önce bizim kendimizi ikna etmemiz gerekiyor eşcinselliğin doğal olduğu konusunda. Yoksa başkanlar çıkarlar ve "Eşcinsellik geleneksel değerlere uymayan bir cinsel tercih" derler, kafalarına göre de hakkımızda karar alırlar.

Ama dediğim gibi önce sisteme bağımlı olmamayı öğrenmemiz gerekiyor. Geleneksel değerlere eşcinsellği de dahil etmemiz, yani gelenekselleştirmemiz  gerekiyor eşcinselliğimizi açık bir şekilde yaşayarak. Bazı beyinler eşcinselliği algılayamıyor veya algılamak istemiyorsa da, "biz" niye gelenekselleşmeyelim eğer geleneksellik insanları koruyorsa? Eşcinsellik de bizim gerçeğimiz. Biz kendimizi, kendi hayatımızı yaşarsak, kimse eşcinseller ve eşcinsellik hakkında konuşmayı gereksiz yere üzerine vazife edinmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder