14 Ocak 2013 Pazartesi

Ben Gene Eşcinselim!

Fransa'da eşcinsel evlilik karşıtları yürüyerek eşcinsel evliliği protesto etmişler. Onların düşüncesizliklerine göre aile hakkı sadece heteroseksüellere aitmiş çünkü . "Bizde" evlilik hakkına bile gelmeden önce eşcinsel karşıtlığı var. Sadece vatandaş tarafından değil de, bütün vatandaşların hamisi olduğunu iddia eden Devlet tarafından bile. Fransa'da en azından eşcinsellik değil de, eşcinsel evliliği veya eşcinsellerin çocuk sahibi olma hakkı protesto ediliyor diye iyimser yaklaşılabilir. Eşcinsel haklarına dair her türlü karşıtlık eşcinsel karşıtlığı sayılmaz mı oysa? Fransızlar "Yasalar çerçevesinde eşcinsel düşmanı olamıyoruz, bari yasalar izin verdiği ölçüde eşcinsel karşıtı olalım" demeye getiriyorlar sanırım eşcinsellerin haklarına karşı çıkarak. Ha eşcinsel karşıtı olmuşsun, ha haklarına karşı çıkmışsın.

Bu karşıtlığı nasıl açıklayabiliriz acaba? "Bencillik" mi desek, "cahillik" mi desek, ne desek bilemiyorum ki. Şimdi heteroseksüel olup da cinsiyetçilik yapanlar resmen "Bu dünya bizimdir, bizim gibi yaşamak zorundasınız, yaşamazsanız da kendi yapınıza uygun şekilde yaşamanıza izin vermek istemiyoruz." demek istiyorlar. Gerçekten bu kadar duyarsız, bu kadar vicdansız veya bu kadar akıl ve mantıktan yoksun musunuz? Ne demek "Ben istediğim gibi yaşarım ama senin istediğin gibi yaşamana izin vermem. Ben heteroseksüel olarak her türlü hakka sahibim ama sen benim gibi olmadığın sürece yani eşcinsel olduğun sürece herkes gibi eşit olarak yaşayamazsın."

Kendisinden başkasını anlamayanlara sürekli "cahil" diyesim geliyor. Hatta hepsine "cahil" diye hitap edesim geliyor. Çünkü cahillikten başka bir şey olabilir mi kendisine benzemediği için bir insana ayrımcılık yapmak? Aslında empatiden yoksunların cahilliği aklıma gelince ne bir şey diyesim geliyor, ne mücadele edesim geliyor. Çünkü cahile bir şey anlatamazsın. Onların beyinsel kapasiteleri dar ki, sadece yapılarına uygun adına bilgi bile diyemeyeceğimiz kendilerini idare edebilecek doneleri beyinlerine yerleştiriyorlar, bunun dışında kalan herşeyi yanlış buluyorlar. Bu cahillikten de ötedir...

İnsan bir düşünmez mi bu kadar nefrete karşı nasıl oluyor da eşcinseller "ben ibneyim" diyor ve ibneliğinden vazgeçmiyor, ibneliğini savunuyor diye? Biz salak mıyız da laf olsun diye eşcinsel olalım. İçimizden gelse niye karşı cinsle beraber olmayalım? Bunun önünde bir engel olmadığı gibi daha can atıyorsunuz heteroseksüellerle birlikte olmamız için. Ama heteroseksüelce yaşamak konusunda bu kadar hazır ve kolay bir zemin olmasına rağmen eşcinselliğimiz konusunda diretiyorsak, eşcinsel olarak yaşamak kurmak ve herkes gibi eşit olabilmek için mücadele veriyorsak, birazcık aklı olan insanın oturup bir düşünmesi gerekmez mi?

Cahillikten başka bir şey olabilir mi bu nefretin, ayrımcılığın ve haksızlığın sebebi? Dayanağınız ne? Eşcinseller ne yaptı size? Eşcinseller eşcinsel olarak yaşasa ne değişecek hayatınızda? Kaybedeceğiniz bir şey mi var? Eşcinseller yüzünden ne başkaları da eşcinsel olur, ne de eşcinsellerden bir zarar gelir eşcinsel düşmanlarına. Bu nefret ve düşmanlık sizin kendi yarattığınız, kendi içinizdeki cehaletten kaynaklanan korku.

Ama korkmayın. Eşcinseller dolaylı veya direkt olarak hiçbir şey yapmayacak. Ne hastalık olarak bulaşacağız size, ne de bela olarak. Gereğinden fazla çoğalıp heteroseksüellerin neslinin tükenmesine de sebep olmayacağız. Çünkü biz doğanın belirlediği orandayız ve o oranda kalacağız hep. Doğanın bir sistematiği var ve her şey ona göre yapılanıyor. Sadece heteroseksizmin baskısı görünürlüğümüzü azaltıyor veya heteroseksizme karşı kazanılan eşcinsel hakları daha görünür olmamızı sağlıyor. Biz görünür olunca ve haklarımızı kazanınca daha çok çoğalmayacağız. Sadece kendimiz olarak kendimizi ifade etmeye, eşcinselce yaşamaya başlayacağız. Heteroseksüel ilişkilerden meydana gelen canlılığın yüzde kaçı eşcinselse, gene o kadar eşcinsel  olacak.

Sizin korkunuz sanırım cahilliğinizden kaynaklanan bilinmeyene karşı olan önyargılarınızdan. Bencilliğiniz, nefretiniz, düşmanlığınız, ayrımcılığınız da bilinmeyene karşı olan korkularınızdan. Yoksa eşcinsel gerçeğinin heteroseksüelliğe verdiği hiçbir zarar yok ve dengelerin değişmesi de söz konusu değil. Eşcinseller haklarını kazanınca dahası dengeler yerine oturacak ve barış içinde yaşayacağız. Zaten bütün savaşların, çatışmaların, nefretin sebebi de cahillikten kaynaklanan dengesizlik, adaletsizlik değil mi? Bırakın herkes eşit olarak yaşasın. Bakalım o zaman düşmanlıklar ve savaşlar olacak mı?

Ama sanırım bazıları, (O bazıları da cinsiyetçiler, heteroseksistler oluyor tabi) kinle, nefretle, düşmanlıkla, savaşlarla besleniyor, egosunu eşcinseller gibi yabancı kaldıklarına öfkeyle tatmin ediyor. Yoksa iki erkek veya kadının sevgisini paylaşması sonucu barıştan başka ne olabilir? Soruyorum, gerçekten sevgiden kim zarar görmüş de siz cinsiyetçilik yapan heteroseksüeller zarar göreceksiniz? Dedim ya, bunu düşünebilecek kadar bile aklınız yok sizin. Eşcinsel karşıtlığı için mantıklı hiçbir gerekçeniz yok.

Ne için eşcinselliğe karşı çıktığınızı biliyor musunuz? "Ayıp, günah, hastalık, sapıklık" falan diyorsunuz ama bunların gerçeklerle hiç alakasının olmadığını düşünemiyor musunuz gerçekten? Bu kadar mı bilgisizsiniz? Bu kadar mı zavallısınız? Yoksa laf olsun diye mi insanların yaşamını, hayatını çalıyorsunuz? Sizin yaşam şekliniz mi bu kuru gürültü? Canlı tarihinden beri varolan bir gerçeği, eşcinselliği değiştiremeyeceğinizi, doğaya savaş açmanın çok cahilce olduğunu düşünemiyor musunuz? Hadi diyelim eşcinsellik, ahlaksızlık, hastalık, sapıklık olsun! Sana ne, kime ne? Eşcinsellik hep varolmuş, hep varolacak. Herşeye rağmen ben gene eşcinsel olacağım. Ne geçiyor nefretle elinize.

Siz aslında eşcinsellerin size gerektiği gibi cevap vermemesinden havalanıyorsunuz. Bütün eşcinseller haklı davasının peşinde olsa, gıkınızı bile çıkaramazsınız. İdamımızı isteseniz ne olacak? Size kellemizi uzatacağımızı mı sanıyorsunuz? Sinirleniyorum, hem de çok sinirleniyorum.

Adam iktidar olmuş eşitlikten bahsediyor ama beni yok sayıyor. Neden? Herkes tek tip değil ki. Herkes biribirine benzemez ki, benzemek zorunda olsun. Bunu göremiyor musunuz gerçekten? Doğanın rengarenkliğine bu kadar mı yabancılaştınız?

Nerde insanlık? Kendine benzemeyenleri yok saymak, yok etmeye çalışmak mıdır insanlık? Sen heteroseksüel insansın, ben eşcinsel insan. Bu kadar basit. İnanın okuma-yazma öğrenmekten bile algılanması, kavranması kolay bir şey. Eşcinsellik insanın kendi cinsini sevmesi, onunla sevişmesidir. Başka da algılanması zor bir formül veya denklem falan içermiyor.

Senin heteroseksüel olarak yaptığını ben kendi cinsimle yapıyorum. Çok da güzel oluyor. Yapınca pozitif enerji doluyorum. Yapmazsam bütün dünyayı karşıma alasım geliyor. Benim de nefretim depreşiyor o zaman. Bir şekilde gerçekleştirmem gerekiyor doğam gereği kendimi. Yani eşcinselliğin başka bir ikamesi yok. Fiziksel olarak gerçekleştiremesem bile, hayallerimde, rüyamda gene eşcinsel oluyorum. Eşcinsellik benim içimde. Sadece pensimde veya anüsümde değil. İçimde, beynimde, ruhumda, genlerimde. Öyle kodlanmışım. Anne ve babamın ilişkisi beni böyle kodlamış. Yapılacak hiçbir şey yok.

Eşcinselliğin yok edilmesi için, heteroseksüelliğin bitmesi gerekiyor. Çünkü biz eşcinseller heteroseksüel birleşmelerden dünyaya geliyoruz. Eşcinsellik genleri de soyun devamlılığı sağlayan üretkenlk-verimlilik geniyle aynı-ymış. Yani eşcinsellikten kaçış yok. O yüzden düzeltilmesi gereken kafalar, eşcinsel karşıtı, doğasıyla barışamayan kafalar oluyor.

Zaten sorun yaratan eşcinsellik değil, eşcinsel karşıtlığı. Eşcinseller kendi hallerinde yaşayıp gidiyorlar veya yaşayıp gidecekler engel çıkartılmasa. Ama eşcinsel karşıtları problem yaratıyor. Acilen bunların tedavi görmesi, iyileştirilmesi gerekiyor. Yoksa kendi kendilerine sıkıntı yarattıkları gibi, biz eşcinselleri de rahatsız ediyorlar. Bırakın artık bizi, çıkmayın yolumuza. Bulaşmayın bize.

Biz nikah-mikah istemiyoruz aslında. Ne yapalım heteroseksizmin ilkel evlilik onayını. Biz nikahsız da birleşebiliriz, aşkımızı, seksimizi yaşayabiliriz. Tek amacımız gasp ettiğiniz haklarımızı geri alabilmek. Bizi çalıştırıp-çalıştırıp emeklerimizi, haklarımızı heteroseksüellere bol keseden dağıtıyorsunuz. Biz onların, haklarımızın peşindeyiz.

Özellkle dindar kesim karşı çıkıyor ya eşcinselliğe. Hani sizler harama, helale çok dikkat ettiğinizi iddia edersiniz ya. Nerede peki kendinize benzemedikleri için haklarını gasp ettiğiniz eşcinsellerin hakları? Bizden aldığınız vergiler niye bize geri dönmüyor? Niye sadece heteroseksüellerin sevgi, sevişme hakkı oluyor? Niye sadece heteroseküellerin aile kurma, çocuk sahibi olma hakkı oluyor? Niye bizlere danışılmadan Anayasa oluşturuluyor?

Eğer cennet-cehennem varsa, Tanrı ilk önce heteroseksüelleri cezalandıracaktır. Çünkü Tanrı'nın sizin aracılığınızla yarattığını, yaratılışından dolayı sevmek zorundasınız. Hadi sevginizi de alın başınıza çarpın ama size kalmadı bu dünyada eşcinsellere ceza vermek. Bizden gasp ettiklerinizle eğer vicdanınız çok rahatsa, siz insan değilsiniz gerçekten. Çünkü insan olan insan, karşısındakine kendine benzemediği için haksızlık yapmaz. Bu olsa olsa sevgiyle, insanlıkla alakası olmayan kin, nefret, düşmanlık, her türlü olumsuzluğun ta kendisidir. Bir insan karşısındakini eşcinsel diye ötekileştiriyorsa, bunun açıklaması ancak tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olabilir.

Eşcinsellik sevgiye dairdir. Hangi hakla bizim sevgimize karşı çıkıyorsunuz ki? Gerçek sevgi çıkarsız olandır. Heteroseksüeller daha çıkarsız mı seviyorlar? Onların sevgisini özelliği ne acaba? Ben niye onların sevgisine karşı çıkmıyorum. Bu kendime, eşcinselliğime inanmadığımdan, sevgime güvenmediğimden değil. Korktuğumdan hele hiç değil. Sadece insanlığımdan. Bir insan olarak anlayabiliyorum başka sevme şekillerinin de olabildiğini çünkü.

Yoksa ben de homoseksistlik yani kendi cinsel yönelimime göre cinsiyetçilik, ayrımcılık yapabilirim. Bana uymadığı için heteroseksüel karşıtı olabilirim. Bana uymadığı için kötüleyebilirim heteroseksüel ilişkileri. Bunun önünde engel mi var? Yaparım yapmak istedikten sonra.

Eşcinsellik ne ise heteroseksüellik de benim için doğanın bir parçası ama heteroseksüeller için eşcinsellik aynı değil ne yazık ki. İşte eşcinsellerle heteroseksüeller arasınmdaki fark. Birinde eşitlik var, birinde ayrımcılık. Birinde çıkarsız sevgi var, birinde yani heteroseksüellikte nefret. Heteroseksüellerin hepsi alınmasın ama eşcinsel karşıtlığı genellikle heteroseksüeller tarafından yapılıyor. Daha hiç görmedim heteroseksüellere evlenme hakkı verilmesin diye yürüyüş yapan eşcinsel.

Niye evlilik hakkı sadece heteroseksüellerin oluyor acaba? Çocuk yapabildikleri için mi? Çocuk yapmayan evlilere niye evlilik yasak değil o zaman? "Evlilik erkek ve kadınların hakkı" diye sevmediğimiz bir cinsle niye evlilik yapalım ki? Sizleri, yani heteroseksüelleri sevmeyen karı ve kocalara razı mısınız? Biz heteroseksüellerle evlensek onlara bir şey veremeyiz ki? Biz gene kendi cinsimizle kaçak-göçek de olsa sevişmeye devam ederiz.

Eşcinsellik konusunda niye şansını zorluyor ki bu heteroseksist yapay dünya? Birbirini sevmeyen çiftler, birbirini aldatan çiftler, birbirine katlanan çiftler, şiddet, nefret, cinayet... hepsi heteroseksüellerde. Çok mu ahım-şahım heteroseksüel evlilikler? İnanın eşcinsel çiftlerde heteroseksüel çiftler arasında yaşanan olumsuzlukların binde biri bile yaşanmaz. En azından güç yeterliliğine dayanan cinayetler olmaz.

Eşcinsellik doğaya dairdir. Çünkü biz ne başka bir dünyada peydahlandık, ne de heteroseksüellerden daha farklı bir metabolizma ve duygulara sahibiz. Doğal olmayan, koskoca dünyayı paylaşamayan ve doğayı  heteroseksüelleştirmeye çalışan eşcinsel karşıtları. Çünkü doğada her canlı eşit yaşama hakkına sahiptir. Tamamen heteroseksizmin egemen bir dünya, doğanın tükendiğini gösterir. Çünkü heteroseksizm erkek egemenliğinden çok daha fazla şey demektir. Heteroseksizm doğal yaşamın katledilmesi, kendi yarattığı ve inandığı doğrularıyla önüne gelen her şeyi yok etmeye çalışan demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder