4 Temmuz 2012 Çarşamba

Eşcinselliği Çokça Anlatmak Gerekiyor

Lezbiyenler Vardır


Kendine benzemeyen farklılıkları yok sayan zihniyetin sevgi sözlerine inanmak aptallıktan başka bir şey olabilir mi? Birilerini yok saymak öyle veya böyle nefret barındırır. İşin en acı tarafıysa LGBT'lere olan nefretin mantıklı bir sebebinin olmaması.

Birbirini seven iki kadın öldürülüyor. Sebebinin nefret olmama ihtimali de var ama, LGBT'lerin başına gelen cinayetlerin sebebi genellikle nefretten kaynaklanmıyor mu?

Herkes sorunsal olan bir şeyleri çözmeye çalışıyor ama ben kimsenin samimiyetine inanmıyorum çok inanmak istememe rağmen. Çünkü hiçbir kadın veya erkek sevgisinin heteroseksüel olmasından dolayı öldürülmüyor. LGBT'ler de sırf sevgilerinin kendi cinslerine olmasından dolayı öldürülüyorsa, bundan daha öncelikli halledilmesi gereken bir durum olabilir mi? Oysa bırakın LGBT'lere karşı nefretin öncelikli olarak halledilmesi gereken bir sorun olduğunu, daha heteroseksüel olmayan cinsel yönelimler sorun olarak görülüyor. Burada nefret mi hastalıklı bir sorundur, doğanın gerçeği mi? LGBT'ler kimliklerini herhangi bir yerden bulup getirmediler çünkü. Adamlar kalkıyorlar, kendilerine benzemiyorlar diye ötekileştirdikleri başkalarından nefret ediyorlar ve nefreti cana kastla sonuçlandırabiliyorlar. Acil çözüm gerekiyor bu hastalıklı beyinlere. Nefret, evet farklılıklara karşı alınan kasıtlı bir tutumdur, acilen çözülmesi gereken hastalıklı bir durumdur.

Toprak veya heteroseksist ve tabiatsal olmayan diğer kültürel değerler gibi sebeplerden dolayı birbirlerine karşı egemenlik kurmak için savaş ilan ediyorlar, sonra da barış yolları arıyorlar. İnsanlar önce bilgisizlikten kaynaklanan korkularından dolayı kendilerine benzemeyenlere karşı açtıkları nefret savaşını durdurmaya çalışsınlar. Çünkü LGBT'lerin ne toprak, ne bir şeylere sahip olma, ne de birilerine karşı egemenlik kurma gibi dertleri var. Sadece nefes almak, insanca yaşamak istiyorlar.

"Tanrım bu insanların LGBT'leri anlamaları için illaki LGBT mi olmaları gerek?" diyeceğim ama içselleşmiş korkulardan kurtulunamadığı veya farklılıklara karşı korkunun içselleşmesinin önüne geçilemediği sürece, insan kendini gerçekleştirse bile kendinden nefret etmiyor mu? İçselleşmiş homofobi veya transfobi gibi fobiler olduğuna göre, insanın kendinden nefret etmesi kaçınılmaz. Önce cehaleti yenmek gerekiyor. Bunun için de anlatmak, anlatmak, anlatmak gerekiyor yılmadan eşcinselliği, diğer kimlikleri. Gerçekler anlaşılmadığı sürece kabul edilmeyecek ve nefret devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder