8 Ağustos 2020 Cumartesi

Çekim yasası hayırlara vesile olan astrolojik bir gerçektir

Unutmayın, her işte bir hayır vardır!

Olayları çok uzun olmaması için genel ve anlaşılır bir şekilde özet geçeceğim. 

Bu yıl 24 Nisan'da internet üzerinden 7 bin lira dolandırıldım. Hayatımın en büyük yıkımıydı. Gerçek olduğuna inanmak istemedim bir türlü. Kabul edemedim. Onurum çok kırıldı. Çok aciz hissettim kendimi. Öncesinden zaten 2 Gremse altın borcum vardı. 4500 ve 5000 lira iken borç almıştım. Aynı altının tanesi 6500 liraya çıkmıştı. Ve bir yıl önce sıfır borçlu bir insanken, 20 000 bin lira borçlu hale gelmiştim. Hem de hiçbir geliri olmayan biri olarak. Emekliliğim ise yılbaşına 15 gün kala olacaktı. 

Sağolsun eş-dost yalnız bırakmadı. Devletin de virüs ve Kızılay yardımlarıyla birlikte eşten-dosttan gelenle 4500 lira toplanmıştı. Annemden düşen tarlanın birini sattım ve 20 bin lira borcumu kapattım. Elimdeki parayla emekli oluncaya kadar idare edemeyecektim ama kalan sürede 2 ay daha kredi kartımla borçlanabilirdim. Tekrar altın borcuna girmek istemedim. Çünkü altın tekrar yükselebilirdi. 

Astroloji de diyordu ki, kaybettiğiniz bir şeyi geri kazanacaksınız. Acaba dedim, savcılıkta olan dolandırılma davam, olumlu mu neticelenecekti. Herkes sen o giden paranın üzerine bir bardak su iç, unut diyordu. Ama insanın gözü yerde oluyor, mal da olsa unutamıyor, umudunu yitirmiyor, belki geri gelir diye bekliyor. 

Bu süreçte tabiki de üzüntüden sol kolum uyuştuğu için sürekli ve felç olmaktan korkuyordum. Neyse ki borçlarımı kapattıktan sonra rahatlamıştım biraz sağlık açıından. 

Dün ve bugün itibariyle... Gremse atının fiyatının 8500 lira olduğunu söyledi arkadaş. İnanamadım. İyiki de tarlayı satıp, borçlarımı kapatmışım dedim. Sonra ne dedim biliyor musunuz? İyi kide 7 bin lira dolandırılmışım. Niye mi? Eğer dolandırılmasaydım, ablamdan bir altın daha borç alacaktım ve şu anki borcum 25 bin lirayı geçecekti ve sattığım tarlam değer olarak yerinde saydığı için borcumu ödeyemeyecektim. Ama ne yptım; altın 6.250 iken dolandırılma borcum olan 7 bin lira ile birlikte 20 bin liralık borcumu tarlamı satarak kapattım, dolandırıldığım için eş-dost-devlet yardımı olan 4500 lira sayesinde yeni bir altın borcuna girmedim ve şu anda sıfır borçluyum. 

Eğer mantıklı düşünürsek, 7000 bin lira dolandırılmak, beni büyük bir borç yükünden kurtulmamı sağlamış, hatta 10 bin lira kardayım. Çünkü dolandırılmamış olsaydım borcum şu an itibariyle 3 altın olarak 25.500 olacaktı, 4500 lira yardım da gelmeyecekti; 20 bin üstü 5500, artı 4500 lira yardım paraları, toplam 10 bin etmez mi? 

Hani her işte bir hayır var derler ya, son yaşadıklarım bunun birebir örneği. Astrolojinin dediği de çıktı. Kaybettiğim para, illaki dolandıranlardan geri almak koşuluyla olmasa da, fazlasıyla farklı yollardan geri gelmişti.

20 yıl önce de enflasyon ve döviz yükselmesinden paramı yarı yarıya kaybetmiş(Dövizi Türk lirasına çevirmiş, aynı anda döviz 2 katına çıkmıştı), kalan parayla da içinde yaşadığım mekanı almıştım. Şimdi yaşadığım yer kaybettiğim paranın kaç katını çıkartacak değere ulaştı.

Her zaman evrenin şanslı canlılarından biri oldum. Her kötü olaydan sonra hep güzel bir olay oldu, her kötü olayın bir sebebi vardı! Hep bir kapı kapandıü daha güzel bir kapı açıldı. Ayrıca yaşadığım her kötü olay, daha kötüsünü yaşamamam için bir ders oldu. Teşekkür ederim evrenim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder