20 Mayıs 2019 Pazartesi

Türkiye'de eşcinseller!


Eşcinsellerin insanca yaşayabilmeleri için ekstradan bir şey yapma mecburiyetleri yok elbette ama her eşcinselin amatörce de olsa herhangi bir branşta(mesela tenis, badminton, vs.) spor yapmaları, sanatın herhangi bir dalıyla uğraşmaları(resim, fotoğraf, müzik gibi) hayatlarını ve toplumun onları kabul etmesini kolaylaştıracak, en azından eşcinseller hakkındaki önyargıları yıkacaktır.

Eşcinsellere bir tavsiyem de; Homofobinin azalması, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve geleceklerini ekonomik anlamda garantiye alabilmeleri için, homofobiye inatla seks işçiliği falan yapacaklarına, herhangi bir meslekte çalışmaları ve ustalaşmaları.

Homofobiye karşı dik durabilmek için BİLİNÇLİ eşcinsel olmak şart; kendimizi tanımalıyız, kendimizle barışmalıyız, eğitim ve bilgiyle donanımlanmalıyız ki, kendimizi homofobiye karşı savunabilecek bir özgüvene sahip olabilelim!

Heteroseksist bir dünyada toplumun eşcinselliğe karşı önyargısı kaçınılmaz ama biz bu önyargıyı kırmak için kendimizi nasıl ifade ediyoruz; yoksa önyargıları pekiştirmek için kendimizi hepten mi baltalıyoruz bilinçsizce?

Eşcinselliğin cinsiyeti yoktur, homofobiye sebep olduğu için toplumsal cinsiyeti de olmamalıdır; yani eşcinseller erkek veya kadın gibi olmak zorunda değillerdir!

Transseksüellik, heteroseksizmin asimile ettiği yapay bir erkeklik ve kadınlıktır!

Ben eşcinsel haklarının sırf cinsel yönelim üzerinden kazanılacağına inanmıyorum; "toplumsal yaşama nasıl dahil olabiliriz, heteroseksüeller kadar nasıl varolabiliriz?" üzerinden mücadele edersek, insanlar o zaman eşcinselliğin de heteroseksüellik gibi insanın sadece bir ayrıntısı olduğunu anlayacaklardır.

50 yaşındayım ve Türkiye'de bugüne kadar bilinçli bi eşcinsel hakları mücadelesine şahit olmadım; yoksa 30 senedir bir yol alırdık. Hep dayatılan kalıplar üzerinden varolunmaya çalışılıyor, hep kısa vadeli kazanımlar peşinde eşcinseller. Temel yok, duvarlar boşluk üzerinde ve dolayısıyla eşcinsel hakları mücadelesi diye bir miras da yok geleceğe; dün nasılsa, bugün de aynı ki, gelecekte de bu böyle devam edecek gibi.

Türkiye'de eşcinsellik konusunda en vahim olan şey de, dernek gibi eşcinsel hakları konusunda sözde mücadele veren rantsal çöreklenme gerçekleştirmiş grupların-kişilerin, eşcinsel hakları ile ilgili çıkarsız ve karşılıksız faydalı bir şeyler yapmak isteyenlere engel çıkartmaları; tarih bunu yazacak ve affetmeyecektir.

Türkiye'de eşcinseller ve gruplar ne özeleştiri yapabiliyorlar, ne de özeleştiri ve farklı düşüncelere tahamülleri var; işte kaybettikleri 1 numaralı nokta bu! Bildikleri sadece LGBTİ+; Bu harf dizilimi ve artısı sözde kapsamlılığı açıklıyor ama kapsamlılaştıkça ne kadar tek tip ve dayatmacı olduklarının farkında bile değiller.

Türkiye gibi kapalı toplumlarda eşcinseller haklarına, ancak ve ancak ekonomik özgürlük ve eğitimle kavuşabilirler!

Eşcinsellere nasıl eşcinsel olduğu sorulur hep! Be geri zekalı, sen nasıl aptal doğduysan, ben de eşcinsel doğdum işte! Sen önce kendi derdine-aptallığına yansan ya!

Adam benimle hemcins olarak erkek erkeğe ilişkiye giriyor, sonra da bana nasıl eşcinsel oldun diye soruyor. Be geri zekalı, sen ne oluyorsun; sende de döt var bende de, sende de mik var bende de; ikimiz de erkek erkeğe yatmış olmuyor muyuz? O evlenmiş, çoluk-çocuk sahibi falan olarak topluma erkekliğini ispat etmiş ya, garibim heteroseksüel olarak görüyor kendini! Ben en azından senin gibi ikiyüzlü değil, dürüst ve cesurum!

Transseksüeller olmasa, direkt erkek erkeğe ilişkiye girme cesaretleri olmadığı için, transseksüelliği savunan erkek görünümlü gizli eşcinseller var; transseksüeller de onların-gizli eşcinsellerin erkekliğine toz kondurmaz kendileriyle gerçek heteroseksüeller beraber olmayacağı için! GERÇEKLER ACIDIR-MIŞ!

Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş; Ateistim ama 50 yaşından sonra bir eşcinsel olarak nikah bile düştü; yağmurlu bir akşamdı... Düğünden sonra anlatırım devamını..!

Türkiye'de eşcinseller potansiyel mağdurdur ama korunmazlar; homofobikler de potansiyel suçlu ama görmezden gelinir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder