9 Kasım 2014 Pazar

Eşcinsellik Tanrı'nın bir armağanıdır!

Bilindiği üzere dünyanın en büyük bilgisayar şirketlerinden birinin en üst yöneticisi olan Tim Cook eşcinsel olduğunu açıkladı. Aslında Tim Cook'un eşcinsel olduğunu herkes biliyordu; sadece dile getirdi, eşcinselliğinin arkasında durdu da diyebiliriz. Tabi gerçeklerden bihaber yaşanılan bir dünyada bilinmemesi de olağan bir şey. Hem koskoca bir yönetici eşcinsel olabilir mi değil mi? Eşcinselden olsa olsa seks işçisi olur, ayrıca da feminen- kadınsı falan olması gerekir! Gay Onur Yürüyüşlerine de eşcinsellere destek olmak için katılmıştır sadece!

Her neyse bu yönetici, "Eşcinsellik bana Tanrı'nın en büyük armağanı, gay olmaktan gurur duyuyorum" demiş. Niye demiş; eşcinsellerin cesaretlerini toplayıp açık eşcinsel olabilmeleri için. Ayyy! Şimdi bir çok erkeği eşcinselliğe özendirecek değil mi? Bir çok heteroseksüel erkek, eşcinsel olunca başarılı bir yönetici falan olacağını zanneder! Bunlar işin esprisi ama eşcinsellik karşıtlarının eşcinselliğe bakış açısı işte bu seviyede. Eşcinsellik özenilerek olunan bir şey homofobiklere göre. Komik bile değil aslında değil mi bu bakış açısı birazcık mantıklı düşündüğümüzde.

Peki "Tanrı"nın bir armağanı mıdır eşcinsellik? Bunu heteroseksist dünyada eşcinsel olmayanlara anlatamazsın ki. Heteroseksist bir dünyada da homofobiye maruz kalmamak için, eşcinseller de eşcinselliği Tanrı'nın bir armağanı olarak görmeyebilir. Eşcinselliği yüceltmenin de bir anlamı yok ama doğanın bir yapısı var ve bu yapıda eşcinsellik denilen bir cinsel yönelim de var. Evrende nefes alma hakkı sana da verilmişse bu bir hediyedir ve doğanın yapısına uygun varoluşun da bütünsel bir anlamı vardır. Herkes bütünün bir parçasıdır ve puzzel'ın bir parçası olabilmek de kişiye verilen bir hediyedir. O hediyeye sahip çıkmak da herkesin görevi olmalıdır. Zaten kişi yapısına uygun yaşamazsa ne varolabilir, ne mutlu olabilir, ne de çevresine faydalı olabilir. Heteroseksizme göre eşcinsellik belki normal bulunmayabilir ama o sadece heteroseksizme göre; eşcinsellik doğaya göre normaldir ve yaşamın bir tamamlayıcısı olduğu için normaldir, değerlidir. Ve kişinin kendisine göre bir hediyedir, gurur duyacağı kimliğinin bir parçasıdır. Çünkü insan yapısıyla varolabilir, o yapıyı hayata geçirirse mutlu olabilir. Belki de genel yapısına uygun cinsel kimlik eşcinsellik olduğu için eşcinseldir kişi; heteroseksüellik, bazı kişilerin genel yapısına ters düşüp içsel bir çatışma yaşamasına, dolayısıyla bu çatışmanın da dışarıya yansımasına sebep olabilir. Oysa kendisiyle barışan bir eşcinselin ne kendisiyle ne de çevresiyle bir çatışması vardır; sadece doğanın gerçeklerini anlamayan, anlamak istemeyen egemen sistemin bir nefreti vardır eşcinsellere karşı.

Peki eşcinselliğin artı özellikleri var mıdır? Bilmem; bunu düşünmek bile istemem. Herkes kendi çapında değerlidir, önemlidir. Artı özelliklerinden dolayı kimse ayrıcalıklı olmamalı. Herkesin her ne olursa olsun eşit yaşama hakkının olduğu kabul edilmeli. Heteroseksist bir dünyada homofobiye karşı eşcinseller daha hırs yapıp başarılı olabilir mi? Veya eşcinsellerin sanatçı olduğuna dair yaygın söylenişin aksine kendilerini ifade edebilmek için sanata yönelebilirler mi? Eşcinselliği yüceltmek, heteroseksüelliği ayrıclıklı görmek kadar sakıncalı bence. Herkes kendini hissettiği derecede iyi görür, mükemmel görür... Görmeli de kendine saygı duyması ve duydurması adına. Heteroseksüellik ne kadar abartılıyorsa, eşcinsellik de "kabul edilinceye kadar" bunun altında kalmamalı ki, eşcinseller kimlikleriyle barışabilsin. Tim Cook gibi örnekler, kendisinin de dediği gibi, umarım eşcinsellere ilham verir, cesaret verir de, onlar da açılabilirler eşcinselliğin normal karşılanması adına, utanmak yerine gurur duyarlar eşcinsellikleriyle. Zaten eşcinselsen eşcinelsindir. Utanınca ne değişecek ki? Ama gurur duyarsan, en azından kendini sever, kendinle barışık yaşarsın. Çevrenin eşcinselliğe karşı önyargısını da pekiştirmemiş olursun bu sayede.

Bakalım bizim başarılı ve ünlü eşcinseller ne zaman gurur duyacaklar eşcinellikleriyle?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder