20 Nisan 2019 Cumartesi

Cinsel yönelimlerin cinsiyetleşmeye ihtiyacı olamaz!

"Sevgi"nin, toplumsal cinsiyet kodllarıyla içselleştirilerek üreme organlarına indirgenip cinsiyetleştirilmesine ihtiyacı olamaz!
Transvestiler, yanlış bedende doğmuş kadınlarız diyorlar, veya trans erkekler... Kendilerini kandırıyorlar. Toplumsal cinsiyeti içselleştiriyorlar sadece!


Çocukluğumda bu pipi ne, ben kadınım, yanlış bedende doğdum diye bir şey söylemedim hiç. Erkek figürlerden hoşlandığımı hissettiğim anlarda, ben neden hemcinslerimden hoşlanıyorum diye de sorgulamadım kendimi. Çevremdeki-içinde yaşadığım düzendeki erkeklik ve kadınlık benim bedenime karşı bir nefrete duymama da sebep olmadı.

İçinde yaşadığımız başat bir toplumsal cinsiyet ortamından insanın kendini soyutlaması o kadar kolay bir şey değildi elbet kimliklerimizin ne olduğunu öğrenmemizin bize sunulan veya dayatılandan başka bir şey olmadığı bir dönemde(70-80'lerden bahsediyorum) ama 80'lerden 90'lara ulaştığımız süreçte bir şeyleri öürenmemiz, keşfetmememizin yolları vardı.

O dönemler eşcinsellik, LGBTİ gibi  toplumsal cinsiyetin hoşuna gideceği türden kategorileşmemişti de üstelik. Hatırlıyorum da, toplumsal cinsiyetten etkilenme seviyelerine göre o dönem arkadaşların  kendilerini ifade etme şekillleri vardı; feminen, orta feminen veya feminenliğe ihtiyaç hissetmeyen ama hepsi de kendilerine eşcinsel diyorlardı.

O dönem daha fuhuş şehrimizdeki eşcinselliğe bulaşmadığı için, travestilik denilen şey bile yoktu. Sonra ne oldu; beden üzerinden para kazanmak isteyen eşcinseller, kendilerini kadın kılığına sokarak CD olarak tanımlamaya başladı. Ve de derneklerin ve de sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla eşcinseller kendilerine sunulan ketegorilerden, varolma şekilllerine uygun birini seçerek kendilerine ifade etmeye başladılar.

Eşcinsellerin kendilerini ifade şekillerinde belirleyici faktörlerin doğuştan gelme gibi bir özlelliği olduğunu kesinlikle zannetmiyorum. Toplumsal cinsiyetin dışında, o dönemki sosyo ekonomik durumlardı bu etmenler. İnsanları bu duruma sevk eden sosyo ekonomik durumlar ne olabilir toplumsal cinsiyet dışında; gerçekten para çok cazip. Hiç feminenlikle alakası olamayan, kendini kadın hissetme durumunu içselleştirmemiş eşcinseli bile; bir bakmışsın kadın kılığında E 5 Karayolunda et pazarına çıkıp kırıtabilirken gördük.

İkili ilişkiler de(de ayrı yazık, cümleyi ona göre okuyun) kaçınılmaz olarak, heteroseksizmin patronluğunda, toplumsal cinsiyet çerçevesinde sosyalleşebiliyor ancak. Yani herkes kendini gerçekleştirebilmek için toplumsal cinsiyete uygu bir rol seçiyor. Bunun adına da yanlış bedende doğduk ama bakınız kendimizi düzelttik, bizi aranıza alın demek diyorlar.

Çünkü doğalarına uygun, doğal bir şekilde kendilerini gerçekleştirmek zahmetine girmek istemiyorlar. Çünkü toplumsal cinsiyete karşı doğalarının mücadelesini vermek "ÇOK" zahmet geliyor onlara! Doğalarını savunmak ve doğalarına uygun daha sağlıklı bir kendini gerçekleştirmeye, kendilerini kandırmayı tercih ediyorlar. Bu tür bireylerin bu şekilde kendilerini gerçekleştirmelerine, elbette kendilerine sunulan LGBTİ gibi eşcinsellik anlayışı cesaret veriyor. Oysa bu tür bir dayatmalar aracılığııyla hiçbir yere varamıyorlar.

Dernekler, eşcinselliği gündeme taşıdılar ama yoldan çıkardılar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder