5 Mart 2016 Cumartesi

Denizli LGBTİ ve Aileleri'ne Pamukkale Üniversitesi'nden akademik destek


Denizli LGBTİ ve Aileleri olarak bu Cuma çok katılımlı (katılım sayımız 30'du) ve de önemli konuklarımızın olduğu bir LGBTİ toplantısı gerçekleştirdik. 

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Meslek Yüksek Okulu; Halk Sağlığı Hemşireliği Bölümü'nden Yardımcı Doçent Doktor Bilgin Kıray Vural, Psikiyatri Hemşireliği Anabilimdalı Bölümü'nden Yardımcı Doçent Doktor Gülay Taşdemir Yiğitoğlu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü'nden Yardımcı Doçent Doktor Özlem Körükçü ve okul öncesi öğretmenlerinden de Hatice Böbeci vardı.

Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ASAM'dan Derya hanımla birlikte derneğin psikoloğu Müge hanım ve tercümanı vardı.

Pamukkale Üniveristesi'nden mezun olan ve hala okumakta olan öğrencilerle birlikte her kesimden LGBTİ ve LGBTİ destekçisinin olduğu bir akşamdı. LGBTİ yakınları vardı...

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Fakültesi Bölümü akademisyenleriyle nasıl işbirliği yaparak LGBTİ'lere yardımcı olabileceğimizi konuştuk. Ailelerin, çocuklarının LGBTİ'liğini kabul edemedikleri evrede devreye girerek ikna edilmeleri konusunda yardımcı olabileceklerini ve üniversitenin psikiyatri birimiyle temas kurmalarını sağlayabileceklerini söylediler. Zaten üniversitede öğrencileri LGBTİ konusunda bilinçlendirmek amacıyla farkındalık çalışmaları yapıyorlarmış..

ASAM'dan Derya hanım çalışmalarından bu akşam da bahsetti. Mültecilere danışmanlık hizmeti verdiklerini, onların dosyalarını takip ettiklerini, psikososyal olarak ve tercümanlık konusunda destek sağladıklarını, mültecilere ekonomik anlamda yardım sağlayabilmek için kamu kurumlarıyla işbirliğine gittiklerini, hastanelerde LGBTİ dostu doktorları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Bu arada mültecilerin üniversiteye sevk edilebilmeleri için, öncelikle Devlet Hastanesi'ne başvurmaları gerektiğini hatırlattı. ASAM'ın eleman ihtiyacının giderilmesi için de gönüllü çalışanlara ihtiyaç varmış...

Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenci olan Denizli LGBTİ ve Aileleri üyelerinin üniversitede açmak istedikleri kulüp, yeni kulüp açılmasının durudurulması ve açık olanların bazılarının da kapatılmasından dolayı şimdilik açılamayacağı için, çalışmalarını açık kalan başka bir kulüpte sürdürmeye çalışacaklar.

Önümüzdeki Cuma günü Manisa'dan İhsan Hala olarak bilinen trans arkadaşımız konuğumuz olacak...

Bir aksilik olmazsa da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılacağız...

Bu arada kıyafet bankası için de kıyafet toplanmaya devam edilmektedir...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder