26 Kasım 2014 Çarşamba

Erkelkerin % 50'si heteroseksüel (olabilir!)!


Zerrin Özer erkeklerin % 50'si biseksüel demiş ya... Bana sorarsanız da herkesin cinsel yöneliminde az veya çok eşcinsellik vardır ama konumuz bu değil. Birisiyle birlikte olma niyetinin olmamasını ve aşka inanmamasını erkeklerin biseksüelliğine bağlıyor gibi bir ifade çıkıyor ortaya Zerrin Özer'in açıklamasından. Yani bu da bir anlamda eşcinsel karşıtlığı gibi bir durum oluyor. Yani "beraber olsam ne olacak, biseksüel çıkıyorlar" der gibi. Bu konuda dili yanmış sanırım. Zaten yıllar önce de beraber olduğu erkeklerden birinin eşcinsel olduğunu açıkladığını hatırlıyorum.

Düşünüyorum da, heteroseksüellerin eşcinselliğe karşı olmalarının sebebi, acaba eşcinsellik yüzünden gelecekte beraber olacakları heteroseksüellerin kalmayacağı korkusu mu? Gerçekten bu komik gelebilir ama ben böyle düşünen heteroseksüeller oldğuna da inanıyorum. Hani insan neslinin tehlikeye girebileceğini falan söylüyorlar ya, korkulan burada nesil falan değil, o anki kişisel kaygılar. Homofobi, insanların genel anlamdaki korkuları değil aslında, bireysel korkuları. Yoksa o kadar, yani geneli düşünecek kadar duyarlı bir mertebeye gelmedi insanlık. Herkesin tercihine saygı duyarım lafı bile, sadece kendilerini düşündüklerinin, sadece kendi başlarına gelinceye kadar hoşgörülü olduklarının veya tepkisiz kaldıklarının göstergesi. Aşksız kalsınlar, bak nasıl homofobik oluyorlar.

İnsanların çıkmazı; hem eşcinselliğe dair gerçeklerden bahsetmeleri, hem de bundan rahatsızlık duymaları. Varsa bir gerçek anlamaya çalışacaksınız ve kabul edeceksiniz; şikayetçi olmayacaksınız, rahatsızlık duymayacaksınız. Var olan bir gerçekten rahatsızlık duymak ve şikayetçi olmak mantık ve insanlık dışı bir şeydir. Kaldı ki eşcinselliğe dair kimliklerin kimseye zararı yok. Aşksız kalıyorsan bunun sebebi eşcinsellik olamaz. Olsa bile yapılacak bir şey yok. Alışacaksınız bize. Biz, heteroseksizmin mağduru olmamıza rağmen aşksızlıktan dem vurup aşktan vazgeçiyor muyuz; üstelik % 50 heteroseksüel(!)den öte, % 100 heteroseksizm ve homofobiye rağmen?

http://webtv.hurriyet.com.tr/magazin/zerrin-ozer-den-ilginc-aciklama_100156?hid=27652975

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder