18 Mayıs 2015 Pazartesi

Tek albümüyle fenomen olan şarkıcı Nilüfer Örer


Kaç gündür Nilüfer Örer'in internetten korsan bir şekilde indirdiğim 1994 yılında çıkardığı tek albümü "Şımarık"ı dinliyorum. Albüm belki 90'lar soundunun bir ürünü olabilir ama güçlü bir ses tarafından çok rahat yorumlar dikkat çekiyor. Şarkılar da güzel aslında, düzenlemeler de kötü değil.

Bu albüm ve şarkıcı o dönemler ne kadar revaçtaydı bilmiyorum... TV'de "Şımarık" klibi falan bayağı dönüyor, şarkıları radyolarda çok çalıyordu ama o yılların bir şarkıcısı olarak kaldı.. Kaldı mı acaba; bana göre kalmadı, fenomenleşti Nilüfer Örer. Karaborsada bile yok albümleri; hani bazı sanatçılarımızın albümlerini işlek internet satış sitelerinde 10 bin liraya falan satışa çıkarırlar ya... Oysa zamanında CD olarak basılmış bir albüm.

Nilüfer Örer bir şekilde hala dinlenen bir şarkıcı. Bir
sözlükte onun için yapılan yorum şöyle; "Babamın nerden bulduğunu bilmediğim kasedini ailecek çevirip çevirip onlarca kez dinlediğimiz, ama neden dinlediğimizi bilmediğimiz, travesti sesi ve yanık yorumuyla dikkat çeken şuh bayan sarkıcı. Maalasef bir albüm daha çıkarmadı, biz de mahrum kaldık." Belki bir çoğunun ortak düşüncesini ifade eden cümleler. Evet kaptırıyorsun kendini ve tekrar tekrar dinliyorsun bu ismi. Ve ne yazık ki mahrum kaldık sayılır bu sesten. Bir erkek şarkıcıyla yaptığı 2-3 düet var sosyal medyada falan kliplerini paylaştığı ama biz Nilüfer Örer'i tek başına dinlemek istiyoruz.

20 yıllık süreçte başka bir albüm yapmayıp da klip sitesinde falan yüklenen şarkıları milyon civarında tıklanmış, herkesin hafızasında olan feneomen isimlerdendir Nilüfer Örer. Almanya'da yaşayan şarkcı 2012'de verdiği bir röportajında, ülkemizde sesten çok fiziğe önem verildiği için bir daha albüm yapmadığını söylemişti. Sanırım her şarkısı dinlenesi olan esrarengiz şarkıcının şu anda korsan olarak ulaşabildiğimiz tek albümüyle idare edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder