10 Nisan 2015 Cuma

"Heteroseksüelim, LGBTİ'leri destekliyorum"


"Denizli LGBTİ ve Aileleri" oluşumu olarak dostlarımızla buluşmalarımızı az veya çok, öyle veya böyle mutlaka gerçekleştiriyoruz. Sınav haftası döneminde olmamıza ve de Nisan ayında kış soğuğu yaşamamıza rağmen bu haftaki toplantımızı da çok samimi ve şeker bir şekilde, hatta eğlenceli diyebileceğimiz hoş bir sohbet ortamında gerçekleştirdik.

Rutin başalngıcımızı gene yaptık kimlikleri ve kendimizi tanıtarak. Önümüzdeki günlerdeki programlarımıza dair konuştuk. 1 Mayıs etkinliğinde yerimizi mutlaka alacağımızı kesinleştirdik. Hatta Anti Homofobi haftası etkinliğimiz ve Onur Yürüyüşümüz de kesin. Kendi içimizdeki dönüşümü sağlayabilecek atölye çalışmaları için, büyük şehirlerimizdeki köklü LGBTİ derneklerinden konuşmacı davet etmeyi kararlaştırdık. Buluşmalarımızın sırf LGBTİ'ler arasında değil de, heteroseksüellerle birlikte gerçekleştirilmesinin önemini vurguladık. LGBTİ'ler arasındakki homofobi ve transfobiye dair konuştuk.

Dinin eşcinsel ve transseksüellere negatif bakış açısına gerekçe olarak sunulduğunu ve dinin LGBTİ'lerin kendi içlerinde yarattığı çelişkiyi konuştuk. Tüm dinler eşcinsel karşıtı olsa da, etkisinin demokratik veya demokratik olmayan kültürlerde farklılık gösterdiğini konuştuk. Çünkü demokartik kültürlerdeki dinlerin homofobisi insan hakları sayesinde durdurulabiliyor ama geleneksel kültürlerde dinin LGBTİ'liğe negatif bakış açısının önüne geçmek o kafar kolay olmuyor. Çünkü toplumun LGBTİ'liğe olumsuz bakış açısının ve bu bakış açısının LGBTİ'lere zarar boyutundaki yansımasının en büyük, hatta tek referansı din. LGBTİ'lerin kendi içlerine kendilerine karşı verdiği savaşın da tek gerekçesi din. Peki doğanın gerçeklerinin önüne geçebilen bir şey olmuş mu bugüne kadar? Eşcinselliğinden kurtulmak isteyen eşcinsel bireyler oluyor dine sığınan ama kim kaçabilmiş bugüne kadar kendinden? Fiziksel olarak kendinden kaçmak, kendinden bir kurutuluş mudur, kendini kandırmak mıdır? İşte bazı LGBTİ'lerin psikolojik boyutta o çıkmazı yaşamasına neden olabilecek şekilde kullanılıyor din.

Homofobisini kırmak için toplantılarımıza gelen bir arkadaşımız söz aldı ve buluşmalarımıza katıldıkça homofobisinin kırılmaya başladığını söyledi. Buluşmalarımıza katılan her heteroseksüelin de varsa homofobisi veya transfobisi kırıldığı gibi, bizlere inançları da artmaya, destekleri artmaya ve süreklilik kazanmaya başladı. Kısaca bizi daha güçlü kıldı heteroseksüel dostlarımızın bize katılmaları ve bizi desteklemeleri. Artık katılımcı dostlarımızın kendilerini tanıtma cümleleri klasikleşmeye bile başladı: "Heteroseksüelim, LGBTİ'leri desteklemek amacıyla katılıyorum."

Bizim buluşmalarımızın bize en önemli katkısı, gerçek anlamda bizleri kendimizle barıştırması ve açılımımızı sağlaması. Buluştuğumuz günden beri o kdar çok açılım gerçekleşti ki aileye karşı, çevreye karşı... Geçtiğimiz hafta bunun-aileye açılma konusunda bir örneğini daha yaşadık.

Kendi içimizdeki farklı düşünceleri bile espirili bir şekilde tartıştığımız çok lezzetli, hatta tadına doyamadığımız bir akşam yaşadık. Bu arada mekanımız Tarçın Kafe'ye anlayışlı misafirperverliği için milyonlarca teşekkürler. Mekanımız buluşma noktamız olarak bizimle özdeşleşen bir isim artık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder