31 Mayıs 2018 Perşembe

Şekilci dünyaya benzemeye çalışacağımıza ruhumuzu iyileştirmeye çalışalım!

Ha estetik ameliyatı olmuşsun, ha trans geçiş ameliyat!

Ken bebeğe benzemeye çalışanın doğal hali daha güzel değil mi sizce de?

Yaaa, insan nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalı. Herkesin hayata bakış açısı farklıdır, bunun paralelinde kişilerin kendini gerçekleştirme şekli bir başkalarına ters düşebilir, çünkü herkesin bir yapısı-kişiliği vardır genetiksel olarak ve içinde yaşadığı kültüre göre biçimlendirdiği bir karakteri. Kimsenin kimseye bir şey deme hakkı olamaz tercihlerinde bir başkasının hayatına direkt etkisi yok ise. Konuyu şuraya bağlayacağım... Şekilci dünyada insanlar komplekse girebilir kendilerini beğenmeyerek ve beğenilecek hale geitrebilir. İstiyorsa sağlığıyla da oynayabilir; kime ne!

Amaaa..! Doğa da, doğal olan da savunulabilir, doğal bir şekilde-kendine hiç müdahale etmeyerek de çok daha sağlıklı yaşanabilir çünkü. Tabiki de memnuniyetsizlik bir ruh halidir ve o ruhun, bedenini mutlu olacağı şekilde biçimlendirme hakkı vardır. Burnunu düzelttirebilir, vücudunun değişik yerlerine estetik operasyon yaptırabilir.

Bu arada estetik ne demektir; doğandan uzaklaşıp şekilci dünyanın ölçütlerine uymak mıdır?; birilerinin maddi kazanımlarına alet olmakla, sanatsal estetik arasında dağlar kadar fark vardır ve bu da göreceli bir kavramdır. Sana göre hokka gibi bir burun estetiktir ama bana göre kemerli bir burun daha estetiktir daha karakteristik olduğu için. Estetik ameliyat oluyorum diye modaya uyanlarınkinin estetikle kesinlikle alakası olamaz. Estetizm dönemsel bir şey değildir ki; daha çok matematiksel bir orantıdır da doğal güzellikle beraber. Moda diye sen bu oranı bozarsan, bu estetik olmaz, ruhsal tedavilik bir durum olur.

Plastik bebek ken'e benzemeye çalışan Brezilyalı bir şahıs 60 ameliyat olmuş kaburga kemiklerini aldırmak dahil çocukken fiziğiyle dalga geçildiği gerekçesiyle. Oysa ameliyat olmadanki hali, şimdiki haliyle kıyaslanamayacak kadar hoş. Tabi insanın ruh haline uyduracağı çok bahanesi olabilir. Peki kolu bacağı olmayan veya aşırı derecede standartlardan uzak bedene sahip insnalar n'apsın eğer ameliyatla bile düzeltilemeycek boyutta ise? Ha!!! söyle ne yapsın?

Yaaa, görsel sanat dünyasında olabilirsin ve bunun bir artısı olacaksa ufak dokunuşlar yaptırabilirsin ama şu ölümlü dünyada nefes alabiliyorken ve kendimizi daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmemiz mümkünken, estetik başlığı altında sağlığımızla oynamanın, yaşamak yerine zamanı boşa harcamanın bir manası olabilir mi? Şu dünyaya gelmişiz bir kere, güzel güzel yaşamak varken, faydalı işler yapmak varken niye kıldan tüyden meselelerle uğraşırız ki? Tamam, gerçekten şekilci dünyada standarda uymayan taraflarımız batar ve rahatsız edebilir bizi ama kendimizle barışmayı bir denesek; belki aşabiliriz bunu.

Aynı şey transseksüellik için de geçerli. Bakınız ben, cinisyetçilik karşıtı ve cinsiyete inamak istememe rağmen, kimsenin hangi kimlikte yaşamak istemesine bir şey demiyorum. Kişi hangi bedende doğarasa doğsun, hissettiği kimliği o beden taşıyabilir diyorum sadece. Erkek demek illa ki kaba saba bir şey demek değil ki, penisli veya kıllı olması gerekmiyor ki veya kadın olmak da bildiğimiz anlamda bir kadınlık olmayabilir, diyorum. Tamam doğanın biyolojisindeki erkekilk ve kadınlık ortada ve bundan istemek hakkınız olabilir ama mümkün mertebede buna benzemeye çalışın ama sağlığınızla oynamayın.

Transseksüeller olarak hormon falan alıyorsunuz ama o hormonların kısa vadesini boşverin, uzun vadede sağlığımızı tehdit ettiğini unutmayalım. Uzağım transseksüel geçiş sürecinin tedavi aşamalarından falan ama yansıdığı kadarıyla hormonların yan etkisi sebebiyle tedavi olmak isteyenler, trans geçiş emaliyatı sırasında masada kalmalar ve geçiş süreci ve ameliyatından sonra fiziksel problemler, daha da ötesi ruhsal problemlere şahit değil miyiz? Bir şeyler yapalım ama bunun ölçüsünü bilelim ve de işin uzmanlığı dışında bilinçsizce hareket etmeyelim.

Hayat sadece erkeklik ve kadınlık mıdır, hayat sadece güzellik ve maddi zenginlik midir, hayat sadece kariyer ve güç sahibi omak mıdır, hayat sadece şan-şöhret ve hayranlık duyulmak mıdır..? Dünyada kendimizi gerçekleştirebileceğimiz, yapımıza ve kapasitemize uygun o kadar çok şey var ki. Snırlarımızı zorlayalım daha güzel yaşamak içim ama o sınırları aşmayalım lüzumsuz hırslarımızın kurbanı olarak.

Doğal olan her zaman daha güzel ve sağlıklıdır; ruhumuzu ikna edelim buna!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder