30 Mayıs 2018 Çarşamba

Eşcinseller Haziran seçiminde yeni bir arayışta!


"Biz eşcinseller hangi partiye oy vermeli?" dedik, hatta "vermeli mi vermemeli mi?" dedik bizi temsil etmedikleri için ama eşcinsellik dışında da bir hayatımız vardı eşcinsel olarak sosyal hayata dahil edilmesek de, eşcinsel olarak yaşamayınca tam olarak yaşayamasak da....
Bugüne kadar bizi temsil eden partiler oldu DİYEMEYİZ! Çünkü kandırıldık. Çünkü samimi değillerdi. Çünkü bu toplum eşcinselliği ne kadar kabul ediyordu da, partiler eşcinseller adına bir şey yapsınlardı. Onlarınki de bir oy kaygısıyla samimiyetsizce verilen miniminnacık sözlerdi. İnanabilmek içn eşcinsel milletvekili çıkarabilirlerdi isteselerdi AMA İSTESELERDİ! Politikalarında ismimizi geçirmeleri bile bizi mutlu etmişti ama nereye kadar. Çocuk değildik ayol. Emzikle kandırılmak da bir yere kadardı.
Kimimiz muhafazakarlıktan medet umdu, kimimiz solculuktan medet umdu, kimimiz alternatif oluşumlardan... Aslında hangi partiyi desteklediğimiz, sadece eşcinsellik adına medet ummak değildi, hayata bakış açılarımızın da bir göstergesiydi. YANİ EŞCİNSEL OLMAK, ÇELİŞMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMİYORDU... YANİ BİZE KARŞI ÇIKANLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAK HANGİ MANTIĞA SIĞAR TARTIŞILIR. BELKİ DE BU MANTIKSIZLIĞIMIZDI İŞTE TALEPLERİMİZİN KAALE ALINMAMASININ SEBEBİ.
Haziran seçimleri var önümüzde.
Kime oy vermeliydik, ne için oy veriyorduk?
Bir kere eşcinsel haklarıyla ilgili beklentilerimiz belirlemiyordu şu aşamada kim oy vereceğimizi. Çünkü eşcinsel vaadlerde bulunmuyordu ki kimse. Bulunanların da fiyaskosunu öğrendik.
Artık iyi bir yaşam için oy veriyorduk eşcinselliğimizi bir kenara bırakarak.
Peki ne bekliyorduk eşcinsel hakları dışında hayattan, bizi yönetenlerden?
Ekonomi ve özgürlük.
Muhafazakarlık, eşcinsellerin Onur Yürüyüşlerinin yasaklanma noktasına kadar getirmedi mi bizi?
Tabanı homofobik olan bir partiye de güvenmemiz söz konusu bile olamazdı.
Biz Atatürk ve Cumhuriyetin çocuklarıydık. Bu değerlere sahip çıkanlara oy verebilirdik ancak. Seçimlerimiz de bu doğrultuda olacak elbette.
Evet... Eşitlik ve özgürlük haklarımızı cinsel yönelimlerimiz ve boş vaatler üzerinden değil, Atatürk-Laiklik-Cumhuriyet değerleri üzerinden kazanmaya çalışacağız. Oyumuz, bu değerleri savunanlara; hangi parti olursa olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder