20 Şubat 2018 Salı

Eşcinselliği transseksüelleştiren, heteroseksizmin dogmatik oluşudur

Eşcinselliği transseksüelleştiren, heteroseksizmin dogmatik oluşudur; tıpkı dogmatik olan dinin eşcinselliği lanetleyip, eşcinselleri heteroseksüelleştirmeye çalışması gibi.
Bülent Ersoy dogmatizm ve heteroseksizm ile doğası/cinsel kimliği arasında sıkışıp
kalmışların popüler olmuş örneğidir...
Eşcinselliği transseksüelleştiren, heteroseksizmin dogmatik oluşudur; tıpkı dogmatik olan dinin eşcinselliği lanetleyip, eşcinselleri heteroseksüelleştirmeye çalışması gibi.

İnternet sözlüklerinden biri, "bugün atesit olan, yarın eşcinsel olur"demiş de...
Çünkü dogmatiklikten kurtulan bir insan, toplumsal tabularını da yıkar.

Çünkü bilinmeze inanmaktan kendini kurtaran insan; doğasına, özüne döner ve akıl-mantık çerçevesinde hareket edince doğasını gerçekleştirdikten sonra pişmanlık da duymaz artık.

Çünkü din ve "heteroseksist toplumsal cinsiyet", insanların üzerindeki en büyük iki baskıdır. Öyle değil midir; ne dine aykırı hareket edebiliriz, ne de erkekliğe leke sürebiliriz!

Buradan dinin cinsiyetçi olduğunu ve dine heteroseksist kuralların hakim olduğunu çıkartabilir miyiz? Tabiki de...

Dinin aslı bozulmaz; neden; çünkü heteroseksizm iktidarı elden bırakmak istemez; Batı'ya bakın; din esnemiştir, insanlar özgürlüğe kavuşmuştur; eşcinsellik suç olmaktan, ayıp olmaktan çıkıp normalliğine kavuşmaya başlamış, heteroseksüellikle eşit hale gelmeye başlamıştır... Çünkü Batı'da eğitim seviyesi yükseldikçe, insanlar din odaklı yaşamaktan kurtulmuştur.

Doğu toplumları neden din kurallarıyla yönetilmekte ve yönetilmek istemektedir; çünkü eğitime gereken önem yeterine verilmemektedir. Hiç düşünmüyor musunuz mucitler, icatlar neden Batı'da diye? Neden Batı'nın refah düzeyi daha yüksek, neden insanlar daha özgür ve doğallar..? Çünkü dogmaları yok, eğitimleri iyi düzeyde!

Bizde eşcinseller din ile heteroseksizm arasında sıkışıp kalmakta ve dolayısıyla cinsel yönelimini gerçekleştirince pişmanlıklar yaşamakta, "heteroseksizmi ürkütmemeye çalışmak"ta, heteroseksizmin kuralları çerçevesinde yaşamaya çalışmaktadır toplumsal cinisyete uygun davranarak(transVesti olarak falan) ama Batı'da eşcinseller gururla "eşcinsel" haklarının mücadelesini vermektedir.

Bütün bu anlattıklarım insanın kapasitesi ve o kapasiteyi geliştirmesiyle alakalı, yani eğitimle, yani eğitimle özgürlüğe ve eşitliğe ve de demokrasiye kavuşmasıyla alakalı...

İyi günleeer!

Not: Bu yazıdan dine karşıtlık ve transfobi falan çıkartılmasın. Çünkü ben sosyal yaşamın da evrimine inanan biriyim!

Not 2: Transseksüelliğin heteroseksist-cinisyetçi olduğu o kadar aşikardır ki, transseksüellik homofobiktir, transseksüelliği destekleyenler de homofobiktir. Ailelerin büyük çoğunluğu trans çocuklarının trans cinsiyet kimliğini destekliyorlarsa, bu da homofobik oluşlarındadır. Hatta dindar aileler eşcinsel çocuklarının trans olmasını destekleyerek, onları günahtan kurtardıklarına inanmaktadır; eşcinsel çocuklarının gelecekte trans olacağını zannedip, sonrasında seks işçisi olmasından korkan ailelerin aksine...

Not 3: Eşcinsel dernekleri de transseksüelliğin cinsiyetçi yapay bir kimlik olduğunu dile getiremezler, çünkü heteroseksizmin LGBTİ+ denilen kavramsal unsurlarıyla varolabilmektedirler...

Not 4: Hapisteki bir transseksüelin trans geçiş ameliyatı için ölüm orucuna girmesini de, heteroseksizm kaynaklı tedavi edilmesi gereken intihara meyillilik olarak düşündüğüm için kesinlikle tasvip etmiyor, heteroseksizmin de işine gelen bu eyleme bir an evvel müdahale edilmesini istiyorum. İnsanların karşı çıktığı şeye-heteroseksizme farkında olmadan hizmet etmesi ne hazin!
Bu transseksüel yarın sakat kalınca, "Neden bana dur demediniz, bu hale gelmeme neden izin verdiniz?" derse ne diyeceksiniz? Heteroseksizm için her şey mübah mı diyeceksiniz, heteroseksizme hizmet eden LGBTİ'ler olarak!

HETEROSEKSİZM FARKLILIKLARI BİLE ESİR ALMIŞ AMA FARKINDA DEĞİLLER!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder