26 Aralık 2015 Cumartesi

Risklerine rağmen LGBTİ'lerin görünürlüğü şart

Haber Kaos GL'den Halil Kandok
Denizli LGBTİ ve Aileleri bu haftaki toplantısını da kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi.
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Denizli Şubesi yetkilileri de vardı.
Merkez derneklerinin LGBTİ'lerle ilgili çalışmaları varmış zaten. Denzili'de de böyle bir oluşum olarak Denizli LGBTİ ve Aileleri'yle temas kurmak istemişler.
Amaçları, Soyal Hizmet Uzmanları ve diğer meslek gruplarına, yapacakları toplantılar aracılığıyla LGBTİ'leri anlatmak, tanıtmak, sorunlarını paylaşmak, onlar için yapılabilecekler çerçevesinde projeler üretmekmiş...
Bu akşamki toplantıda her zamanki gibi LGBTİ'ler, LGBTİ aileleri ve dostları, Pamukkale Üniversitesi'nin değişik bölümlerinden ve çevre illerden LGBTİ'leri desteklemek amacıyla öğrenciler ve eşcinsellerin yanı sıra heteroseksüeller vardı.
Her zamanki gibi kimlikleri tanıtma ve tanışma faslıyla başladı toplantı.
Söz almak isteyenler, LGBTİ konularıyla ilgili düşüncelerini aktardı.
Toplantıya katılan ve bu yılki Onur Yürüyüşü'nün destekçilerinden olan Sağlık Emekçileri Sendikası'ndan bir yetkilinin, bütün risklerine rağmen LGBTİ'lerin seslerini duyurmaları için görünür olmalarının önemine dikkat çekmesi çok önemliydi.
"Farklı Cinsel Kimlikler ve Sosyal Dışlanmışlık" araştırması için söyleşiler de devam etti.
Yeni yıla giriş sebebiyle önümüzdeki hafta toplantı yapılmayacaktır.
Bütün LGBTİ'leri için hak mücadelelerinin engelsiz bir şekilde yapıldığı ve amacını ulaştığı bir yıl dileğiyle... Tüm LGBTİ'lerin şimdiden yeni yılı kutlu olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder