19 Aralık 2015 Cumartesi

İlk cinsel deneyimime kadar eşcinsel olduğumu bilmiyordum!


* Ne güzel "eşcinselim" diyebilmek...

- Evet, zor ama diyebildim ama çok olmadı bunu diyeli...

* Niye zor oldu..?

- İlk cinsel birlikteliğim üniversite ikinci sınıfta oldu. O zamana kadar kendime "sen geysin" dememiştim. Hiçbir kadınla cinsel birlikteliğim olmadı ama üniversite ikinci sınıfa kadar da gey olduğum hiç aklıma gelmemişti.

* Kendini keşfetmen mi geç oldu, kendine itiraf mı edemedin?

- İşin ilginci ilk cinsel birliktelikten sonra duygusal olarak da erkeklerden hoslandığımı farkettim. Bilmiyorum bilinçaltıma atmışım hep demek ki, bastırmışım duygularımı vesaire...

* Kendi cinsinle birlikteliğe iten kendi arzuların değil miydi?

- Kendi arzularımdı. Yani lisedeyken filan mastürbasyon yaparken erkekleri hayal ederdim ama kendimi gey, escinsel olarak tanımlamamıştım hiç.

* En başta sadece cinsel ihtiyaç gidermek amacıyla falan diye mi düşündün?

- Evet, ilk birlikteliğim o amaçlı oldu ve gercek orda patlak verdi.

* Deneyim yaşamasaydın, eşcinselliğin erkekleri hayal etmekle kalacak, belki de kadınlarla mı evelenebilecektin?

- Galiba.

* Peki o dönem "neden hiç kadınlardan hoşlanmıyorum?" diye sorgulamadın mı kendini?

- Hayır.

* Cinsel dürtüleri olan bir insan bunu sorgualmaz mı?

- Psikolojide savunma mekanizması vardır. Birisi bana gey deseydi, o dönem çok sert tepki gösterebilirdim. Hatta üniversite birinci sınıftayken oda arkadaşımın ben uyurken bana cinsel yakınlaşması olmuştu ve sert tepki göstermiştim.

* Sen gey olma ihtimalini biliyordun da gerçeklerden mi kaçıyordun? Mastürbasyon yaparken falan erkekleri hayal ettiğine göre...

- Karisik bir durum... Bir de başka eşcinsel olabileceğini düşünmüyordum, ihtimal vermiyordum. Gerçekten bir Zeki Müren, bir Bülent Ersoy, bir de ben varmışım gibi...

* Neredeyse bütün eşcinsellerin ortak düşüncesi dünyada kendilerini eşcinsel olarak yalnız hissetmek. Sen gerçeklerden kaçıyormuşsun belki de içinde yaşadığımız heteroseksist ve homofobik toplum yüzünden. Sanırım bilinçaltın, eşcinsel olursan dışlanacağını, aşağılanacağını bilerek tepki veriyormuş. İlk deneyimden sonra her şey normale mi döndü eşcinselliği kabulün anlamında? Hayır olamaz, kurtulmalıyım gibi çabaların olmadı mı?

- Evet ilk deneyimden sonra eşcinselliğim netleşti. Sonrasında bu duygudan kurtulmak için mücadele ettim. Çünkü tanıdığım insanlar benim gibi değildi. Onlar için varsa yoksa seksti. Ben farklıydım.

* Neydi farkın?

- Onlar gibi değildim. Ben sadece cinsellik aramıyordum. Hatta duygusallık olmayan seksi abazalık olarak görüyordum. Sonra baktım ki dünya benim gibi değil. Şimdilerde belki ben de onlar gibi oldum. Bir kavrama oturtamadım kendimi. Geyliğin tanımı ne? Tam olarak o tanıma giriyor muyum emin değilim.

* Ama cinsellik olmasaydı senin duygusal anlamdaki eşcinselliğin uyumaya devam edebilecekti. Bence sen toplumun eşcinsel sekse tepkisini bildiğin için, işin cinsellik boyutundan kaçmaya çalışmışsın. Eşcinellik kısaca duygusal ve cinsel anlamda kendi cinsine ilgi duymaktır... Bundan sonrası için ne düşünüyorsun?

- Gerçek biri çıkarsa karşıma, eşcinsel evlilik yapabilirim bile ama hayal olarak kalacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder