13 Nisan 2015 Pazartesi

Süper Kupa Sarı Meleklerin


Voleybolda Süper Kupa "Final Four"u tamamlandı.
Sürprizler yaşandı.
Galatasaray az kalsın Vakıf Bank'ı deviriyordu. Vakıfbank tie-break setinde 15-13'le 3-2 ancak geçebildi Galatasaray'ı.
Fenerbahçe bu yıl tüm karşılaşmalarda yendiği Eczacıbaşı'nı bu sefer de Süper Kupa yarı finalinde 3-0 yenerek finale adını yazdıran taraf oldu.
Sezon başından beri iddia ettiğim gibi kağıt üzerinde dünyanın en iyi kadrosuna sahip olan Fenerbahçe'nin ligimizde Vakıfbank'a karşı iki karşılaşmayı kaybetmesine, Avrupa şampiyonlar Ligi'nde de 6'lı finalde elenmesine rağmen, Vakıfbank'ı yenebilecek güçte bir takım olduğuna inancımı hiç kaybetmedim ve Süper Kupa'yı alacağından çok emindim.
Fenerbahçe, Vakıfbank'a karşı olan makus talihini yenebilseydi, bu yıl Avrupa şampiyon olması işten bile değildi.
Avrupa Şampiyonu'nu (Eczacıbaşı) bu yıl 3 defa çok rahat yenmesi bile, Fenerbahçe'nin talihsizliklerinin kurbanı olduğunu gösteriyor.
Maçı 2-1 yenik durumdan 3-2 kazanmayı başardı Fenerbahçe Süper Kupa'da.
Hatta 3-0'a bile gidebilirdi maç...
Fenerbahçe'nin pasör çaprazı yetersizliği devam ediyor hala.
Yeni sezonda acilen görevini tam anlamıyla yapan güçlü bir pasör çaprazı bulması lazım Avrupa Şampiyonu olmak istiyorsa eğer.
Meliha joker gibiydi gene; bir Bosetti'nin yerine girdi maça, bir Polen'in. Seda Tokaltlıoğlu gibi her mevkinin oyuncusu.
Dicle Nur Babat, Fenerbahçe'nin de, Milli Takım'ında en önemli orta oyuncusu olacak bence; servisleriyle, bloklarıyla, smaçlarıyla...
Eda ve Kim gene muhteşemlerdi.
Libero Merve'yi de tebrik etmek lazım. Son yılların en iyi liberosu bence.
Voleybol bir takım oyunu olduğu için, bütün oyuncuları tebrik etmek lazım. Bitiriş smaçlarla oluyor ama öldürülemeyen bir topun geriye dönmesi bile bir başarıdır takım oyunlarında. Çünkü bazen ralliler o kadar uzuyor ki... Yani her eline geçen topu öldüreceksin diye bir kural yok. Voleybolda her yapılan mücadele, başarının bir parçasıdır. O yüzden, işte bu oyuncu çok skor üretemiyor dememek lazım.
Maçın en değerli oyuncusunun da Kim olduğunu hatırlatalım. 35 sayı üretmiş Kim.
Bursa'da da Bursa Büyük Şehir Belediyesi, Challenge Kupası'nı kazandı; onları da tebrik edelim.  Deplasmanda Uralochka'ya karşı 3-0 kaybettikleri maçın rövanşını, Bursa'da altın setle almışlar. Meryem Boz da MVP seçilmiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder