31 Mart 2015 Salı

Eşcinsel insanlar da insan gibi


Kaos GL'den alıntıladığım haber kısaca şöyle;

"J.K. Rowling, dünyaca ünlü Harry Potter serisindeki Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun müdürü Albus Dumbledore’un eşcinsel olduğunu 8 yıl önce duyurmuştu.

Rowling’e Twitter üzerinden ulaşan bir hayranı, sonradan sildiği tweet’inde 'Harry Potter’ı yazdığınız için çok teşekkürler. Neden Dumbledore’un eşcinsel olduğunu söylediğinizi merak ediyorum çünkü ben onu o şekilde göremiyorum,' ifadelerini paylaştı.

Rowling’in 22 bin kişinin retweet’lediği yanıtı ise oldukça basitti: 'Eşcinsel insanlar da insan gibi göründüğünden olmasın?'

Rowling, 2007’de Dumbledore’un cinsel yönelimini açıkladığında şöyle konuşmuştu:

'Cesur ve harikulade bir erkeğin başka erkekleri sevebileceği fikri beni hiçbir zaman şaşırtmadı. O benim karakterim. Neyse o ve ben de onunla ilgili konuşma hakkına sahibim.' "

Eşcinsel dünyasını ülkemizde aydınlatan tek gerçek kaynak Kaos GL'ye teşekkür etmek istiyorum öncelikle.

Eşcinsellik niye yakıştırılamaz insanlara?

İnsanlardan, canlıdan bağımsız bir eşcinsellik mi var?

Yalnız hala aklımın almadığı bir şey var; insanlar bu çağda nasıl hala homofobik olabiliyor, nasıl eşcinselliği canlıdan bağımsız hastalık gibi bir şey olarak düşünebiliyor?

Büyükler öyle öğrenmiş, çocuklarını da öyle yetiştiriyor.

Aslında homofobi, eşcinselliğin bir tescili.

Çünkü karşı olunan eşcinsellik ama o cinsel yönelimi taşıyan insanlar-eşcinseller var. Eşcinseller olmasa eşcinsellik olur mu?

Sanki orada bir eşcinsellik kıyafeti var da, biz de giyiniyormuşuz gibi...

Ben heteroseksüelim diye yalan söyleyince insanca muamele göreceğim ama eşcinselim diye doğruyu söyleyince hastalıklı öteki muamelesi göreceğim..!

Böyle bir düşünce hasta bir beynin ifadesi olabilir ancak.

Homofobi tedavisi mümkün olan bir hastalıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder