22 Aralık 2014 Pazartesi

Hetero bir kadın, eşcinsel bir erkeğe aşık olursa..!

Eşcinsellik konusunda çok bilgisiziz. Dolayısıyla da anlayamıyoruz eşcinselliğin ne olduğunu. Kadının biri; "Aynı şey sende de var, ne buluyorsun ki bir erkekte; kendi cinsinde?" demiş. Peki kadınların erkeklerde bulduğu sadece afedersiniz ama penis mi? Sorsan kadınlara, cinsel organ hiç mühim değildir! E eşcinsellerin derdi de cinsel organ değil o zaman. İnsan sadece cinsel organ veya cinsellik için eşcinsel olur mu? Cinsellik sadece cinsel ilişkiden ibaret olabilir mi? Ve şunu anladım ki, beynini tek cinsel yönelime kilitlemiş insanlar için kafanın içindeki cinsel yönelim o kadar mühim değil. İlişki yaşayabiliyor mu; yaşayabiliyor; Mastürbasyon niyetine zevk alabiliyor mu; alabiliyor. Böyle kafalar tabiki de eşcinselliği algılayamaz. Kendi hayatını bile yüzeysel yaşarken, kendine benzemeyenlere karşı nasıl empati kurmasını bekleyebiliriz ki?

Ve bazı kadınlar kalkıyor eşcinsel erkeklere aşık oluyorlar. Tabi bunda, heteroseksist sistemde yaşadıkları için eşcinselliklerini gizlemek zorunda kalan eşcinseller de suçlu. Ama kadının, erkeğin eşcinselliğini öğrendikten sonra eşcinsel sevgiliden vazgeçememesi neyin nesi oluyor? Kadının kaybetmeye tahammülünün olmaması mı, yoksa tüketilememiş veya tam anlamıyla yaşanamamış aşkı unutamamak mı?

Bir heteroseksüelin bir eşcinsele tutkusunun açıklanabilir bir tarafı olabilir mi?; eşcinsellik bir de toplumun en öteki konumu durumundayken. Bu duruma, aşkın sınıfının olmayacağı açısından iyi niyetli mi bakmak gerekiyor acaba? Sanırım burada görüntüye, kişiliğe aşık olma durumu söz konusu ama bir eşcinsel, bir heteroseksüel kadına ruhunu verebilir mi, çok içten sevebilir mi onu? Hani bir hetero kadın bir eşcinsel kadına aşık olsa sorun yok da (çünkü aynı cinsten oldukları için eşcinsel kadın, hetero kadına cevap verebilir), bir eşcinsel erkeğe aşık olması umutsuz vaka. Eşcinsel erkekler de heterolara aşık oluyor ama biyolojik cinsiyet olarak kendi cinsine aşık oluyor, bir kadına değil. Hetero erkeklerin eşcinsel erkeklerle beraberliği de en fazla cinsel tatmin amaçlı olabilir. Kişiliklerini de sevebilir hetero erkekler eşcinsel erkeklerin ama aşk denilen şey cinselliği, duygusallığı, kişiliği veya daha başka ayrıntıları da kapsayan bir bütün olsa gerek. Her anlamda bir uyuşma olmayınca, ilişkiler deneysel boyutta kalır diye düşünüyorum.

İşte heteroseksüel bir kadın, eşcinsel bir erkeğe aşık olmuş ve bu aşktan kurtaramıyormuş kendini. "Doktora gitsem tedavi eder mi beni?" diyor. Eder, niye etmesin. Doktorlar ne için var?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder