12 Ağustos 2014 Salı

Filenin Sultanları final yolunda


Dünya Grand Prix turnuvasında Filenin Sultanları Almanya ve Sırbistan'ı yenip, Dominik Cumuriyeti'ne yenilere ikinci haftada da kendi grubunu lider tamamladı. Gerçi Dominik Cumhuriyeti'ne 3-2 yenilerek 1 puan alabildik ama 2-0'dan 3-2 maç vermek rehavete kapılmanın ve Dominik'i hafife almanın sonucu yenilmek biraz acı oldu. Almanya'yı 3-1 yenerek puan kaybetmememiz sevindiriciydi. Çünkü sadece yenmek yetmiyor, bir setten fazla set vermemek de gerekiyor her maçtan tam puan çıkarmak için. Finallere yükselip-yükselmeyeceğimizi belirleyecek üçüncü hafta maçlarımız sonunda kaybettiğimiz bu puanlar çok belirleyici olacak. Çünkü şu anda genel sıralamada Brezilya'nın ardından ikinci olsak da, altımızda yer alan her ülkenin, özellikle son hafta oynayacağımız grupta yer alan Almanya, Rusya ve İtalya'nın  tüm maçlarını kazanmaları durumunda finallere yükselme şansları var. Yani biz son hafta grubumuzda tüm maçları puan almadan verirsek, final grubuna veda edebiliriz. Diğer gruptaki ülkelerin alacakları puan da belirleyici olacak sıralamada. O yüzden her maçımıza kazanmak düşüncesiyle çıkmamız gerekiyor.

Özellikle Rusya evinde oynayacağı her maçı kazanmak isteyecektir finallere yükselmek için. Her maçı kazanırsa çıkar da zaten. Keza İtalya da aynı şekilde tüm maçları kazanırsa, onun çıkma şansı çok daha yüksek, Almanya ve Rusya'ya göre puan durumu daha iyi olduğu için. Ama sonuçta tüm ülkelerin tüm maçlarını kazanma şansı olmayacağı için, bizim de finallere yükselme şansımız var. Ama grubumuzdaki İtalya, Rusya ve Almanya'nın disiplin ve tecrübesini göz önünde bulundurduğumuzda onların finallere yüksel şansı daha fazla. Ama bizim de şöyle bir şansımız var. Oyuncularımız bayağı iyi. Ve en önemlisi dünyanın en iyi orta oyuncu adayı olarak görülen 20 yaşındaki Kübra faktörü diğer ülkelerin tecrübesini de, disiplinini de, plan ve hırslarını da alt-üst edecektir. Çünkü Kübra sadece blok yapan bir orta oyuncu değil. Hem ortadan, hem de kayarak smaç yapabilen çok yönlü bir orta oyuncu. Buna genç yaşının dinamizmini de eklersek çok büyük avantaj. Ayrıca Asuman çok iyi bir pasör olmasına rağmen üzerinden smaç yapıldığı için boy dezavantajını bloklarla artıya dönüştürecek dünyanın en iyi pasörü sayılan Naz'da Rusya'daki karşılaşmalarda yerini alacak. Seda Tokatlıoğlu'nun sakatlığının düzeldiğini de düşünürsek finallere yükselerek tamamlayabiliriz üçüncü haftayı. Keyif alarak oynayalım, panik yapmayalım ama yüreğimizle oynayarak vazgeçmeyelim de.

İkinci hafta sonunda oyuncuların başarılarının değerlendirildiği istatistiki sonuçlara göre oyuncularımız üst sıralarda yer alıyorlar. Gözde  %73.87'lik yüzdesiyle en iyi manşet alan oyuncu, Kübra 26 blok sayısıyla en iyi blok yapan ikinci oyuncu, Neriman 116 sayıyla en skorer 3. oyuncu, Gizem set başında 3.48 defansla en iyi defans yapan 5. oyuncu. Kızlarımızın o kadar sporcu arasında ilk sıralarda yer alması takımımız adına güven verici bir unsur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder