12 Aralık 2013 Perşembe

İnsan haklarının eşcinselliği, transseksüelliği olmaz

Cinsiyet değiştirmek emeklilik hakkına engel değil

Adam evli iken cinsiyet değiştirip kadın olmuş. Sonra da SSK'dan yeni cinsiyetine göre emeklilik talep etmiş ama SSK bunu kabul etmemiş. Gerekçesiyse, çalışırken erkek olması ve kadınların askerlik borçlanması hakkının olmaması. Ama bu adam erkekken askerlik görevini yapmış mı, yapmış. E o zaman askerlik borçlanması hakkını nasıl yok sayabilirsin. İlla ki heteroseksizmin kurallarına göre mi yaşaması gerekiyor insanın haklarından faydalanabilmesi için? Şimdi de kadın ise, yasal haklarından kadınlığa göre faydalanabilme hakkı vardır. İşgüzarlığı kim yapacak? Bu ülkede haklarının peşinde koşmazsan, devlet bile haklarının üstüne göz göre göre yatıyor. Habertürk'ten Ali Tezel'in yardımıyla bu kişi emekli olabilmiş. Çünkü askerlik yaptıysa, şu anda da kadın ise, yasal çerçevede emekli olma hakkı varmış. Bu kişi şöyle bir soru sormuş Ali Tezel'e; "Ben ölünce karım benden dul maaşı alabilir mi?" Yasalara göre tabi ki hayır. Çünkü Türkiye'de evlilik karşı cinsler arasında, yani erkekle kadın arasında. Cinsiyet değiştirebilmek için evli olmamak gerekiyor, evliyken de cinsiyet değiştirirsen otomatik olarak boşanmış sayılıyormuşsun.

Yasalar böyle diyor, peki transseksüeller insan değil mi de doğuştan cinsiyeti heteroseksüel olanların ayrıcalığı var. Bu adam erkek iken çalışıp emekli olduysa ve heteroseksüel evlilik yaptıysa, sebebi erken yaşta cinsiyet transferini gerçekleştiremeyip heteroseksüel yaşama mecbur kaldığındandır. İnsanların ne kadar heteroseksüel olarak hakları var ise, onun-diğerlerinin de erkek veya kadın olması gözetmeksizin haklarını kullanabilme hakkı olmalıdır. Bırakın cinsiyet değiştirmesini, kadın olmasını, erkek olmasını, bu ülkede yasal haklar çerçevesinde ayrımcılık yapılıyor mu, yapılıyor; Heteroseksüeller evleniyor, çoluk çocuk sahibi oluyor ve eş hakkı olsun, aile hakkı olsun, her türlü devletin sunduğu haklardan faydalanabiliyor ama eşcinsellerin ne eş veya çocuk, yani evlenme veya aile kurma olma hakkı olmadığı gibi, devlete heteroseksüellerin verdiği vergilerin aynısını veriyor ama bunların hiçbir şekilde geri dönüşümü olmuyor. Ben bugün ölsem emeklilik hakkım aynen heteroskesist devletin cebine kalacak. Sonra da bu ülkede herkes eşit deniyor. Laftan başka bir şey değil. Ancak heteroseksüeller eşit bu ülkede. İnsanların cinsel yönelim veya trans cinsiyetlerinden dolayı eşit olmaması heteroseksist yasalara dahil olabilir ama insan hakları ve demokrasiye dahil olamaz, bunun insanlıkla alakası olamaz. İnsan olabilmek veya insanca muamele görebilmek için cinsel yönelim veya cinsiyet kimliğinin baz alınması insanlığa dair olamaz! Eşcinseller evlilik istiyorsa, en çok yasal haklardan faydalanabilmek için evlilik istiyor. Yoksa aşklarımızı, sekslerimizi yaşayabilmek için devletin memurunun onayına ihtiyacımız olduğundan değil. O kadar da aciz değiliz.

Kısaca LGBT'ler belli bir yaşa kadar heteroseksizmin mağduriyetini yaşıyorlar zaten. Bırakın da elde ettikleri haklarını cinsiyete veya heteroseksist yasalara göre değil, insan olmaya göre kullanabilsinler. Nikahınız da sizin olsun, aileniz de ama LGBT'lere insanca yaşama hakları teslim edilsin. Korkmayın insanlara haklarını teslim edince erkek cinsiyetçiliği çöker, erkekliğin sonu gelir diye. Dahası farklılıklara hakları teslim edilince erkekliğin sorumluluğu azalacak, yükü hafifleyecek ve dolayısıyla erkeklik daha güçlü olacak, korkulacak bir şey kalmayacağı için de, daha özgür yaşayacaktır. Eğer erkeklik haksızlık, zorbalık diyorsanız, orası ayrı mesele.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder